2017. február 10., péntek

Jóindulatú daganatok fajtái

Rendszerint eltávolíthatók, és legtöbbször nem újulnak ki. A belőlük származó sejtek nem szóródnak szét a szervezetben, és ami legfontosabb, a jóindulatú daganatok általában nem veszélyeztetik az életet. A rosszindulatú (malignus) vagy rákos daganatoknál már nem ez a helyzet. Ezeket szinte soha nem borítja határoló.


Jóindulatú daganatok fajtái

A központi idegrendszeri daganatok az összes rákos halálozásnak mintegy -áért felelősek, és az összes daganatok 3--át teszik ki. Az agydaganatok előfordulása férfiakban valamivel gyakoribb, mint nőkben. Rosszindulatú daganatok fajtái. A rákos megbetegedések típusát általában a szervekről vagy szövetekről nevezik el, ahol a rák kialakul, de a sejtek típusát is leírhatják. A daganat lehet rosszindulatú vagy jóindulatú.


Férfiaknál a tüdő- és a vastagbélrák után következik a legtöbb halálos áldozatot követelő daganatok sorában. A prosztata mirigyeiből alakul ki. Vannak lassan növekvő típusok, azonban az esetek egy részében agresszíven viselkedik, és gyorsan terjed. Jóindulatú daganatok kezelése. Sok esetben a jóindulatú daganatok nem igényelnek kezelést.


De kezelésre lehet szükség, ha a tünetek problémát jelentenek. A sebészet a jóindulatú daganatok kezelésének egyik. Az orvosok egyszerűen “éber várakozást” használhatnak annak biztosítására, hogy ne okozzanak problémákat.


A vastagbél jóindulatú daganatai közé tartozik a vastagbél polip, melyet daganatot megelőző (rákmegelőző) állapotnak is szoktak hívni a szakirodalomban. Mivel polipnak neveznek minden, a bélüregbe bedomborodó képletet, egyes poliptípusok még nem számítanak daganatnak, csupán. A jóindulatú kötőszöveti eredetű daganatok csoportjába tartoznak még a sérülést, sebészeti beavatkozást követően kialakult hegek is. Idősebb korban a törzsön élénkvörös színű 2-milliméter átmérőjű, sima felszínű, a bőr felszínéből félgömbszerűen kiemelkedő növedékek a bőr hajszálereiből indulnak ki. E daganatok sugárkezelés iránt kevésbé érzékenyek, bizonyos keringési akadályok miatt (vér-agy gát) a kemoterápiás gyógyszerek is nehezen jutnak el az elpusztítandó kóros sejtekhez.


A jóindulatú agydaganatok fajtái A jóindulatú etiológiájú daganatok a legtöbb esetben az agyi anyagok szövetéből, az idegvégződések sejtjeiből, a vénás vagy az artériás erekből származnak. A jóindulatú daganatok okai, kevéssé ismertek, kivéve azokat a általánosan elfogadott kedvezőtlen tényezőket, amelyek a test egészét érintik. Vegyük figyelembe a jóindulatú daganatok néhány fő típusát. Ez rosszindulatú daganatok esetén csaknem mindig bekövetkezik. A bőrön kis ~ ok keletkeznek és depigmentált területek.


A bőr rendellenességek, bárhol a testen előfordulhatnak és minden esetben jelen vannak. Adenoma – a leggyakoribb jóindulatú daganat, amelyet nagyon lassú növekedés jellemez, így nem ér el nagy méreteket. Az agy rendellenességei kis jóindulatú kortikális daganatok , amelyek rohamokat és fejlődési visszamaradást okozhatnak. Rögtön különválasztanám az anyajegyeket, melyek orvosi értelmezés szerint jóindulatú daganatok.


A melldaganatok több mint -a nem rosszindulatú, de ezt csak a szövettani vizsgálat döntheti el. A női emlőben az élet folyamán mirigytágulatok, ciszták, tömörülések, hegek, körülírt csomók formájában jelentkező jóindulatú daganatok alakulhatnak ki. Egyes egyéneknek lehetnek veleszületett anyajegyei is, de ennél sokkal-sokkal gyakoribbak az élet során szerzettek: ezek pár hónapos kortól kezdenek kialakulni, és nagyjából éves korig várható a megjelenésük. Ezek olyan apró, ártalmatlan fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést, számunkra pedig hogy megismerjük és ezáltal jobban kiszolgáljuk látogatóink igényeit. A gyógyítás érdekében bevethető terápiás lehetőségek függenek a tumor méretétől, szövettani sajátosságaitól, elhelyezkedésétől, a beteg általános állapotától, kórelőzményeitől.


Amint azt korábban említettük, az agyban előforduló jóindulatú daganatok is okozhatnak rendkívül súlyos szövődményeket. A gyógyítás alapja rendszerint a tumor teljes sebészi eltávolítása. A törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal úgynevezett cookie-kat vagy sütiket használ. A leggyakoribb daganat típusa.


Jóindulatú daganatok fajtái

A legtöbb esetben évnél idősebb nőknél diagnosztizálják. A vese rosszindulatú daganatainak oka nem ismert. Az oktatási helytől és jellegétől függően a következő típusú jóindulatú daganatok különböztethetők meg: Meningeoma. Legfőbb jellemzője a jóindulatú daganatoknak, hogy nem terjednek át a test más részeire és nem rombolják a környező szöveteket.


A szájüregi daganatok által kiváltott tünetek. A jóindulatú gerincvelő daganatok kezelése Ha a tünetek arra utalnak, hogy tumor okozza a gerincvelő nyomását, azonnali, nagy dózisú kortikoszteroid (pl. dexamethasone) adása szükséges, annak érdekében, hogy csökkentsék a daganat méretét. A veséből kiindulhatnak jóindulatú daganatok is, ezek gyakoriságára vonatkozóan még becsült adat sincs. A jóindulatú daganat neve maga a jó karakter -ről szól, mivel az ilyen formációkat lassú és jelentéktelen fejlődés jellemzi, vagy teljes hiányát. Vannak bizonyos tényezők, amelyek a vesedaganat kialakulásának kockázatát fokozzák.


A betegek rendszerint nem gyógyuló fekélyek, fájdalmatlan vagy kifejezett kellemetlenséget okozó sebek hosszú idejű fennállása után fordulnak orvoshoz. Ez a névszabály azonban nem tökéletes, mivel több rosszindulatú tumor elnevezése is tartalmazza ezt a toldalékot: például neuroblasztóma, limfóma vagy melanóma. Például az anyaméh simaizmának jóindulatú daganata a leiomyoma.


Jó- és rosszindulatú bőr-, bőralatti szövet-, izom daganatok. Spitz névusz, Halo névusz stb. Tehát a daganatos betegségeknek már rögtön az elején különböztessük meg két formáját: a jó- és a rosszindulatú daganatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések