2017. február 17., péntek

Május az óvodában

Május az óvodában

Unsubscribe from Szárszó TV? Márciusban és áprilisban sok tartalmas programban vettek részt a lakiteleki óvodások: sportnapon voltak Kunszentmártonban, foci kupán Nyárlőrincen, de járt az óvodában a rendőrség és a polgárőrség képviselője is. Hans Hase - német nyelv az óvodában. A Kompetenciák fejlesztése a családban – Mit egészítsen ki az óvodai nevelés?


A Az agresszió megjelenése és kezelése az óvodában – Pedagógia- és kultúrtörténeti előzmények dr. Tőle tanulta, hogy bár irányok vannak, a megvalósulás azonban az egyéni felismerés, tudás és kreativitás függvénye. Munkájának célja a személyközpontú, aktív, tevékeny óvodai élet szervezése, valamint a saját közösség megteremtése a gyerekek, szüleik és az óvodában dolgozók együttese által. Az óvodába járó gyermekek száma: 1fő.


Rendszeres gyermekvédelmi támogatást kap gyermek. A gyermekek nagy százaléka nyáron is ingyenes étkezéshez jut. Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd gyermekeiddel együtt a különféle hasznos és érdekes játékban, alkalmazásban! A negatív tartalmú és az agresszív játék Az inklúzió általában, és konkrét formái A művészetpedagógiai és az erkölcsi nevelés összefüggései Erkölcsi nevelés gyakorlati kérdései az óvodában az új óvodai Alapprogram és a Köznevelési Törvény tükrében A pedagógiai program kiegészítéséhez gyakorlati.


Ezután megkaptuk az általuk készített képeslapokat, meg sok-sok puszit, és tényleg az ölünkbe ültek, amíg a nagyok is elmondták Jankovics Ferenc: Anyák napján című versét az anyukájuknak, és elénekelték az örökzöld Orgona ága, barackfa virága. A tavasz közeledtét jelzi, hogy olvad a hó, csöpög a jégcsap, kékebb az ég, zöldellni kezd az új fű, duzzadnak a rügyek, előbújnak a rovarok. Mindenki fellélegzik kicsit a hosszú tél után, a megújuló természet minket is új reményekkel, vidámsággal, új ötletekkel telít meg.


Hagyományainkhoz hűen idén is köszöntöttük az Édesanyákat és a Nagymamákat. Minden évben szívet-lelket melengető dologgal készülünk erre a szép ünnepre. Ebben az évben is megrendezésre került május 30-án az óvo-dában a gyereknap.


Május az óvodában

A Csupafül Közalapítvány nagy részt vállalt abban, hogy minél, színesebb, élvezetesebb, gazdagabb legyen ez a nap. Először a tűzoltó autó érkezett meg az óvoda udvará-ba, a gyermek nagy ámulatára. Gyermeknap az óvodában Május 29-én rendezte meg a Csupafül Egységes Óvoda-Bölcsőde a gyermeknapot.


Igyekeztünk a gyerekeknek olyan programokat szervezni, amilyenek még nem voltak. Az intézményvezető, Puskás Szilveszterné meghívta a sződligeti Kutyaduma Központ kutyaiskolát, tartson a gye-rekeknek egy bemutatót. Május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünnepeljük, gazdag programok, ajándékok, kiemelt figyelem övezi ezen a napon őket. A Hársfa utcai óvodában várják a beiratkozni szándékozó gyerekeket és szüleiket a hivatalos beírási időszakban Barcson.


A képviselő-testület döntése szerint május 6-án és 7-én azaz hétfőn és kedden lesz az óvodai beiratkozás. Első nap az óvodában , vidám dolog gyerekek! Bodnár Orsi készülődik, két babája integet! Tétel az éjszakában Azt csináltam, amit soha nem gondoltam volna magamról: önként és dalolás nélkül Rachmaninovot hallgattam az éjszakai országúton.


Kocsissal, mert pont az a kazetta volt elöl a kocsiban, a 3. A Student Comfort KUK május 17-én először rendez szivacskézilabda ügyességfejlesztő sportversenyt óvodás korú lányoknak, amelyre szeretettel várják a mozogni szerető gyermekeket. A Föld-napja alkalmából a következő héten Indián és Cowboy napot tartottunk az óvodában. Készítettünk fejdíszeket, festettünk sátrakat és a gyerekek beöltözhettek indiánnak vagy cowboynak. Persze a közkedvelt arcfestés sem maradhatott el. Az udvaron énekeltünk és táncoltunk és elszívtuk a béke-pipát is.


Intézményünkben május 30-án tartottuk a gyerekek számára egyik legnagyobb ünnepet, melyet a Szülői Szervezet rendezett. Nagyon tartalmas, sokszínű programban volt részük az apróságoknak. Volt arcfestés, tetkó készítés, különböző sorversenyek, vaníliáskarika evés, kincskeresés, horgászat, kötélhúzás. A Valaki mondja meg… de ki? Dani még akkor is nagyon örült az óvodának, amikor befordul­tak a nagykapun.


Az óvó néni is örült Daninak, mert ahogy beléptek az öltözőbe, megpuszilta és ezt mondta: – Szervusz, Dani, örülök, hogy megjöttél, már vártalak. Olvasd tovább és nyomtasd ki a mesét! A legnevezetesebb népi szokás az un. Luca székének faragása.


Ennek a szabályos ötszög köré írt, öt egyenlő szárú háromszögből formált csillag volt az alakja. Ne nevezzük műsornak, mert az nem volt. Mint tavaly a Vackorban, úgy itt is, egyéni köszöntés volt.


Nem mondom, hogy ez kevésbé lenne megható, mint egy csoportos műsor, sőt talán még valahogy személyesebb is, hogy a saját gyereked (jelen esetben gyerekeid) csak neked nyomatják a verset-dalt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések