2017. február 2., csütörtök

Józsefváros képviselő testület

Józsefváros képviselő testület

Fent részletezett anyakönyvi ügyek intézése - a házasságkötési szándék bejelentésének és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének kivételével - nincs az anyakönyvi esemény helyéhez, illetve lakóhelyhez kötve, az ez irányú kérelmeket bármely település képviselő - testület hivatalának. Ez hatalmas változás az előző testületi összetételhez mérten, ahol a polgármesterrel együttfideszes, ellenzéki és független képviselő volt. Most kétharmada van az ellenzéknek a kerületben.


PIKÓ ANDRÁS - polgármester (egyesült ellenzék) vk. Józsefváros Önkormányzata. Az utolsó sorszám - a napi ügyfélforgalomtól függően - legkésőbb az ügyfélfogadási idő vége előtt fél órával kerül kiadásra. Tisztelt Képviselő - testület ! Tényállás és a döntés tartalmána részletek ismertetéss e 1. Javasla a Budapest VIIIt kerület. A józsefvárosiak zsebéből húz ki csaknem 1millió forintot a Pikó által vezetett és baloldali többségű képviselő - testület , derült ki rögtön az első ülésen.


Ennyivel fogja ugyanis drágábban működtetni az önkormányzat bizottsági rendszerét, elődjéhez képest. Itt nőttem fel, ma is itt élek a családommal, és ha a Jóisten úgy akarja, itt fognak felnőni a gyermekeim is. Napirend: május 15-én (CSÜTÖRTÖK) órára hívom össze. A kerületünkben található játszóterek száma most újabb helyszínnel bővül, ugyanis a képviselő - testület a legutóbbi ülésén egyhangúlag e. Az önkormányzati választások utáni első, alakuló ülését tartja az új képviselő - testület november 7-én, csütörtökön órától. Bár létezik már az egész Budapestre vonatkozó tilalom, a józsefváros képviselő-testület meg fogja hozni a saját rendeletét.


Ez nem mehet szembe a fővárosi, már meglévő rendelettel, viszont lehet annál részletesebb, például alaposan körbeírhatja, mi számít a kerületben „közterületen életvitelszerű lakhatásnak”. Az Önkormányzati TV a beadott anyagokat nem vizsgálja és lektorálja, annak tartalmát szerkesztői változtatás nélkül teszi közzé. A rendelet évente módosításra került. Nyilatkozatot fogadott el a tervezett, az önkormányzatokat hátrányosan érintő törvénymódosítások ellen a képviselő - testület , és másokat is „ellenállásra” hívnak.


A fideszes képviselők csak az eljárásjogi kifogásokig jutottak. Tízezer új fát Budapestre! Kocsis Máté Polgármester Ellenjegyzés: Dr. A Nemzeti Múzeum kertje – korabeli szóhasználattal a Muzi – hatalmas, árnyat adó fáival, üldögélésre csábító padjaival mindig is a béke szigetét jelentette a nyüzsgő fővárosban élők generációinak számára. Bérlővédelmi Programról, valamint a testület azon döntéséről is, hogy az Airbnb működését is szigorítják a kerületben – hangsúlyozta egy Vajda Péter utcai lakos arra irányuló kérdésünkre, hogy milyennek látja a képviselő - testület munkáját, illetve a kerület közbiztonságát.


A Tanácsadó Testület tagjaival kötött megbízási szerződés határozatlan időre vonatkozik, megszűnése a képviselő - testület általi visszahívással vagy a tagságról való lemondással történik. Pikó programbeszéde szerint a lapban ezután interjút olvashatnak a helyi képviselő - testület kisebbségben lévő politikusaival, kritikus írásokat a polgármester programjának vitatott elemeiről, beszámolókat a helyi civil és egyházi közösségek életéről vagy valódi vitákat a kerület legnagyobb problémáiról. Több pontból álló rendvédelmi rendeletcsomagot fogadott el a józsefvárosi képviselő - testület csütörtöki ülésén. A képviselők minősített szavazati többséggel fogadták el az eddig nem szabályozott, kisebb súlyú kérdésekre vonatkozó rendelkezéseket. Az októberi önkormányzati választáson a volt fideszes polgármester, Sára Botond maradt alul a volt klubrádiós Pikó Andrással szemben.


A kormánypárti politikus a kerületet október 22-én adta át, miután az egyébként első körben megtámadott eredményt végül október 21-én a Fővárosi Választási Bizottság is megerősítette. Közölte, hogy hivatalos elfoglaltsága miatt nem tud részt venni a képviselő - testület csütörtöki alakuló ülésén. Azokat a társasházakat, amelyek igénylik, vagyonvédelmi kamerákkal szereli fel ingyen az önkormányzat, ami millió forintból kívánja ezt megtenni - írja a hivatali oldal.


Lépcsőházanként kamerát igényelhetnek a társasházak - döntöttt a képviselő - testület a július 4-i ülésen. A határozatok három ügycsoportot érintenek: az éttermek és vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását, a közterületek használatát, továbbá a lakóházak házirendjét. Angyalföl Újlipótváros és Vizafogó - ittlakunk.


Nem ül be a józsefvárosi képviselő -testületbe Sára Boton a kerület korábbi fideszes polgármestere. Elkezdődött a téli időszámítás, hajnali órakor órára kellett az órákat visszaállítani - az átállás érintette a közösségi közlekedés egyes járatait is. A józsefvárosi képviselő - testület olyan szabályokat fogadhat el csütörtökön, amelyek kapcsán javul a közbiztonság. A szabályokról a lakók véleményét is kikérték. A konzultációban részt vevők százaléka nyilatkozott úgy, hogy szigorítás kell az éjszakai élettel.


Józsefváros képviselő testület

Ft támogatásban részesült. Képvi-selő -testülete polgármester Budapest Főváros VIII. Rengeteg, különböző dologról döntött a képviselő - testület legutóbbi ülésén. Olvassátok végig, mindenkit érint.


Már nemcsak a Normafa, ez a különleges természeti adottságú hegyvidéki terület, hanem annak elnevezése is védelmet élvez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések