2017. február 22., szerda

Alacsony vérnyomás idős korban

Krónikus alacsony vérnyomás : tünetek, kiváltó okok és kezelés A vérnyomás kóros értékeinek az egészségre gyakorolt hatásaival az orvostudomány rengeteget foglalkozik, ám legtöbbször csak a magas vérnyomásról hallunk. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője. Sajnos héttel ezelőtt megfázott, köhögött, a házi orvos beutalta egy mellkasi röntgenre, ahol megállapították, hogy heves hörghurut gyulladása van. Idősebb korban elsősorban azoknál szokott előfordulni hypotonia (túl alacsony vérnyomás ), akiknél a keringésszabályozó rendszer kiegyensúlyozott működése zavart, vagy az erek adaptációs készsége rossz (mert elveszítették rugalmasságukat), s ezért hol túl alacsony , máskor pedig váratlanul túl kiugró a vérnyomás.


A pulzusszám szívdobogásunk intenzitásával arányos, az értéke megmutatja, hogy percenként hányszor dobban a szívünk. A kedves olvasó ezt írta. Komolyabb műszer sem kell a méréséhez, elég csupán egy órát a kezünkbe venni, a másikkal pedig kitapintanunk egy ütőerünket - legkönnyebben a csukló hüvelykujj felőli oldalán mérhetjük meg pulzusunkat, de a nyakunk oldalán, a combunk belsején. Válaszát előre is köszönöm. Azt tudjuk, hogy a magas vérnyomásra nagyon oda kell figyelni, mert komoly életveszélyt jelent, ha nem cselekszünk időben.


WEBBeteg egészségkalkulátorok. Optimális vérnyomás kalkulátorunkkal megtudhatja, hogy az Ön életkorában mekkora vérnyomásának célértéke, és hogy ehhez képest az Öné melyik irányba tér el. Ezzel ellentétben a helyzetváltoztatás kapcsán fellépő, ún.


Alacsony vérnyomás idős korban

Megmutatja, mennyi az alacsony , normális, túl magas vérnyomás a korod szerint. Az alacsony vérnyomás okai. Cukorbetegség, szívelégtelenség, tartósan fennálló, nem megfelelően kezelt magas vérnyomás , fehérjevizelés, meglévő idült veseelégtelenség, kiszáradás, vízhajtó kezelés, rendszeres fájdalomcsillapító szedés esetén, valamint idős korban azonban számottevően nő annak esélye, hogy egy olyan behatás, ami az.


A tartósan alacsony vérnyomás elsősorban fiatalokra jellemző. A legújabb vizsgálatok szerint abból kell kiindulni, hogy csökken az agy vérellátása, minek következében statisztikailag megnövekszik a. A krónikusan alacsony vérnyomás ugyan az illető életbiztosításának számít, de éppen az idősebb embereknél egyáltalán nem olyan pozitív hatású, mint amilyennek korábban hitték. A magasabb életkor sajátosságai miatt megváltozik az életmódunk.


De az aktivitás megtartása ilyenkor is fontos, mert a sok ülés, az unalom és a tétlenség, a testi és szellemi leépülés előszobája. Lassúbb tempóra váltunk. Alacsony vérnyomás Az idült hipotónia lehet tünet mentes is, ilyenkor klinikai jelentősége nincs, és a tünet eket sem kell kezelni. Kezelni is csak akkor szokták, ha a vele járó tünet ek zavaróak és erősek.


Ne aggódj, az alacsony vérnyomás önmagában egyáltalán nem veszélyes. Nem rövidíti meg az életet, sőt egyes orvosok szerint akár meg is hosszabbíthatja, nem károsítja sem az ereket, sem pedig a belső szerveidet. Be kell avatkozni, ha levertség, fáradékonyság, aluszékonyság, fejfájás, szédülés vagy más panasz társul hozzá.


Alacsony vérnyomás idős korban

Ha alacsony a vérnyomáso elsősorban a szívet és a keringési rendszert edző mozgásformák ajánlhatók: így például a kerékpározás és az úszás. Ma elvittem a gyerekem(15éves) orvoshoz,mert idén 2x előfordult h gyorsan felállt és utána elájult. Kamaszkor és alacsony vérnyomás ? A lényeg h azt mondta a doktornő,h a kamaszkorban ez előfordul.


Valaki elmagyarázná h hogyan? Köszönöm szépen előre is a felvilágosítást. Krónikusan alacsony vérnyomásról beszélünk, ha a vérnyomás első (szisztolés) értéke tartósan nem haladja meg a 1Hgmm-t. Fontos megkülönböztetni a helyzet-változatás kapcsán esetlegesen fellépő vérnyomáseséstől (orthostaticus hypotonia). Az, hogy az alacsony vérnyomást szükséges-e kezelni, attól függ, hogy milyen kiváltó tényezők állnak a hátterében.


Ismerjük még az öregséggel járó magas vérnyomást, amely az érfalak elmeszesedésének következménye. Ha valamilyen gyógyszer szedése váltotta ki, akkor a kezelőorvos másik készítményt írhat fel, vagy módosít az adagoláson. Az érrendszer olyan rendszer, melynek feladata a közvetítés, a kommunikáció. Ahogyan a rugalmasság, a flexibilitás idős korban megszűnik, úgy merevedik, meg a kommunikáció s emelkedik a belső nyomás. Azok az idős személyek, akik elfogadják, hogy az időskor némi lemondással jár – hiszen belátják, hogy nem tudnak mindent ugyanúgy elvégezni, mint húsz éves korban , viszont emellett kiaknázzák a lehetőségeiket és mindent megtesznek annak érdekében, hogy testileg, szellemileg és lelkileg minél fittebbek legyenek.


Idős korban is (mint a fiataloknál), a normális vérnyomás elérése a cél. Tüdőrák idős korban : Tisztelt Doktor Úr!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések