2018. június 5., kedd

Görög katolikus papok megszólítása

A görög katolikus plébános neve: parochus. LITURGIKUS SZERTARTÁSOK A liturgia (leitourgia) görög eredetű szó, közösségi szolgálatot jelent, a laosz (= nép) és ergon ( = mű, munka , szolgálat) összetételéből keletkezett. A magyar görögkatolikus egyház a római katolikus egyház része, az úgynevezett keleti katolikus egyházak egyike. A felszentelt római katolikus papnak (fő)tisztelendő úr vagy atya a megszólítása (viszont semmiképpen sem tiszteletesnek, nagytiszteletű úrnak, amik a protestáns papok megszólításai).


A katolikus egyházban - ha semmit nem tudunk, - a főtisztelendő megszólítás minden felszentelt papnak kijár. A protestáns egyházi személyek, a lelkészek nem papok. Legyenek bár evangélikusok, reformátusok, unitáriusok, adventisták vagy valamilyen protestáns kisegyházhoz tartozók. A többi családtag egymás közti megszólítása vidékenként nagyon különböző.


Az atya szó nem jön a számra. Nem engedi meg a lelkiismeretem, mert a Teremtőt szólítom csak Atyának. Relaxing Rain and Thunder Sounds, Fall Asleep Faster, Beat Insomnia, Sleep Music, Relaxation Sounds - Duration: 3:00:01. This feature is not available right now. Please try again later.


Görög katolikus papok megszólítása

A dokumentum általában a plébánia kifejezést alkalmazza, amikor a helyi egyházközösségről szól, de ezen érti a görög katolikus rítushoz tartozók parochia közösségét is. A katekézist és a hitátadást érintő jelenségek leírása arányaiban nagyobb terjedelemben jelenik meg a dokumentumban. Nő vagyok, és keresztelőt fogunk intézni. Hogyan kell köszönni a papnak? Legutóbb, mikor kerestem a papot, egy egyszerű jónapottal köszöntem, majd égtem mint a rongy, mert áldás békességgel köszönt vissza.


Makói Görögkatolikus Parókia, Makó. Jézus Krisztus egyetlen Egyházat, a keresztény (azaz: krisztusi) Egyházat alapította meg. Minden keresztény közösség igyekezett hűséges maradni Jézus tanításához és szándékához, de eközben olykor másként értelmezte a Szentírást.


Az egymástól különvált. Ez azt jelenti, hogy az eltérő egyházi szolgálatban lévők között engedelmességi viszony áll fenn. Az ősminta Krisztus, aki engedelmes volt a mennyei Atyának, és éppen az engedelmessége által váltotta meg az embereket. A katolikus reform időszakában a liturgia és a népi jámborság kapcsolata nemcsak a mozdulatlanság és fejlődés kettősségében szemlélendő, hanem vannak ettől eltérő helyzetek is. A jámborsági gyakorlatok olykor a liturgikus cselekményen belül zajlanak és rátelepszenek, s a lelkipásztori működés során is háttérbe.


A romai katolikus papok megszólításai:a felszentelt papnak plébános a megszólítása , de szokták atyának is hívni (viszont semmiképpen sem tiszteletesnek, ami a református pap megszólítása ). Holló László, university professor in Cluj, Chief Executive Officer of the Roman-Catholic Status, in his speech delivered at the rally supporting the Roman-Catholic High School and its principal dr. Katolikus Egyház Katekizmusát, a II. Vatikáni zsinat tanítása alapján.


Görög katolikus papok megszólítása

A szentmise rendben bemutatásra került, majd a szentmise végén a sekrestyébe kellet mennem, hogy beszéljek az egyik ministránssal. Belpve épp egy beszélgetésbe csöppentem, aminek a középpontjában (ez volt a beszélő) egy világi állt - körben a szentmisét bemutató pap, a két ministráns, a sekrestyés és én. Néhány hónapja kezdtem el a felnőtt keresztségre készülni (római katolikus ), önszántamból, semmi külső hatás nincs mögötte. Ezen az oldalon megtalálhatják. Viszont az elmúlt két hétben nagyon elbizonytalanodtam.


Isten neve, keleti egyházban a papok megszólítása. A függelékben: Jelentés a szíriai katolikus missziók jelen állapotáról. Kmoskó Mihály egyetemi tanár. Megjegyzem, egy ilyen jellegű tevékenység elképzelhetetlen egyházi jóváhagyás nélkül. Pénzt soha nem kértünk, de kértünk papot, ami egyáltalán nem kis dolog a mai, paphiányos időben.


Egyházvezetői szinten tehát első perctől nagyon pozitív volt a hozzáállás. Ennél sokkal nehezebb volt a papok megszólítása. Isten megszólítása egyes evangéliu- vall papok megszólítása a görögkeleti egyházban arámi, ‘atya, atyám’ abbau közg leépítés, a termelés csökkentése, létszámcsökkentés ném Abbau ‘ua. Márk liturgiáját végzik arab és ghé’ez nyelven, görög betétekkel.


Jakab jeruzsálemi liturgiáját átvevô „szír rítus” idôvel több ágra bomlott fel. A nyugati szírek egy része sokáig arámul és szírül végezte a liturgiát. Milyen kapcsolata van a katolikus Egyháznak a zsidó néppel? Milyen kötelék fűzi a katolikus Egyházat a nem keresztény vallásokhoz? A német Kirche, angol church, stb.


Közös jelentésük: az Úré. Protestáns egyházakban a templom és a lelkészi hivatal körüli teendők ellátását végző személy. Azt soha nem állítottam, hogy nincsenek megtévedt papok , akik gyermekeket zaklathattak, de ennyi ügy biztosan nem volt és nincs.


Saját megfejtés ajánlása: Ha szeretné hogy egy általad ismert megfejtés, amit az oldal még nem tartalmaz, bekerüljön az adatbázisba, írd be a megfejtést és a meghatározást az alábbi mezőkbe, és nyomd meg a Beküldés gombot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések