2017. február 24., péntek

Egészséges táplálkozás piramis

Egészséges táplálkozás piramis

Igen ám, de a fenti képen látható útmutató több mint éves. Egyik délutánon Malvinnal beszélgettünk a boltban. Ha kicsit is foglalkozol az egészséges életmóddal, gondolom te is érze hogy ez ma már nem állja meg a helyét, mondhatni elavult.


Egészséges táplálkozás piramis

TIE Videók 21views. Szóba került az egészséges táplálkozás is. Energiaigényünk legnagyobb részét keményítő bontásából nyerjük. Nyolc egészséges élelmiszer trend.


Szükségletünk felét-egyharmadát fedezik a kenyér-, péksütemény-, tészta- és gabonafélék, burgonya, rizs, hüvelyesek (borsó, bab). Az egészséges táplálkozás folyamatosan fejlődik, állandóan új trendek jelennek meg. Idén például igen népszerűvé váltak a célzott diéták, amelyek például a jobb alvást, a gyulladáscsökkentést vagy éppen a hangulatjavítást célozzák. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. A piramis remek útmutató lehet számodra, hogyan tudsz egészséges étrendet összeállítani a mindennapokra, miért fogyaszt a sütievés Táplálkozás.


Az étkezésünket leginkább meghatározó élelmiszercsoport a piramis alján található. Amikor iskolába jártam még teljesen máshogy nézett ki a piramis , illetve az egyes élelmiszercsoportok más-más lépcsőfokon helyezkedtek el. Ez a modell a német fittnesz-pápától Dr. Ulrich Strunztól származik. Egészséges étkezés, mozgás és pozitív gondolkodás.


Ez a három elem közösen határozza meg egészségünket. Az elmúlt év sok modellt alkotott, mind között a legújabbat mutatjuk be. Az „ egészséges étel” nem megfelelő kifejezés, hiszen a forgalomban lévő élelmiszerek mindegyike egészségesnek tekinthető.


Viszont vannak olyan ételek, italok, amelyek fogyasztása gyakrabban, másoké jóval ritkábban ajánlott. Vigyünk véghez minden héten újabb egészséges változtatásokat, és így lassan elérkezünk a táplálkozási piramis tetejére! Ez ugye azt jelenti, hogy sok gyümölcsöt , zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, zsírszegény tejterméket, sovány húst, babot fogyasztunk , és kevesebb finomított lisztből készült terméket. Miért fontos az egészséges táplálkozás ? A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-egységet javasolt fogyasztani.


Az egészség része, hogy jól érezd magad Ne legyél beteg Nagyra nőj és izmos legyél Legyen erőd játszani Jól fogjon az agyad tanuláskor AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS AZ AKTÍV, EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD EGYIK LEGFONTOSABB RÉSZE. Mindez az egyes élelmiszer- típusok fontosságát mutatja, és azt, hogy ezekből milyen arányban fogyasszunk. Harvard Egyetem Közegészségügyi Intézetének kutatóitól. A táplálkozási piramist táplálkozási szakértők fejlesztették ki. Ez azt jelzi, hogy nem minden étel ugyanolyan értékű a csoportban.


Ma már egyre többen felismerik, hogy egészségi állapotuk, fizikai kondíciójuk, életminőségük, hangulatuk nagyban függ az elfogyasztott ételek minőségétől. A médiából és reklámokból dől a sok hazugság az egészséges táplálkozás kapcsán, te pedig tényként fogadsz el sok mindent, amit csak hallasz. Kérlek ne érts félre, nem a te hibá nagyon meggyőzően csinálják.


Például, a csirke és a marha egy csoportba eshet, de nem egyforma a táplálkozási értékük és kalóriaszámuk sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések