2015. május 13., szerda

Esztergomi bazilika belülről

Október 27-től a téli időszámítás végéig az esti szentmisék 17. Krisztus Király ünnepe: 10. A helyén álló eredeti templomot Szent István építtette a Várhegy közepén a Boldogságos Szűz és Szent Adalbert tiszteletére. Az esztergomi Bazilika az ország legnagyobb temploma, aminek kincstára a leggazdagabb liturgikus műkincs gyűjteménnyel is rendelkezik. Körülbelül 4darab ötvöstárgy és textília látható állandó kiállításán, a főszékesegyház emeleti termeiben.


A kupola átmérője 3méter. Az épület belülről a kupolánál 7méter magas. A Bazilika méter vastag falai Közép-Európa legvastagabb falrendszerét alkotják. A Bazilika egész évben nyitva van, egyéni és liturgikus látogatása díjmentes.


Files are available under licenses specified on their description page. Visit during the holidays for special religious services and guided tours of the grounds. A felsőbb szintek, mint a Kincstár, a Panoráma terem, illetve a Kupolakilátó csigalépcsőn érhetőek el. Ez utóbbihoz 4lépcsőt kell megmászni, hogy a pazar kilátást élvezni tudják. Bazilika súlyosan megsérült, különösen az oszlopcsarnok egyik eleme és a kupola héjazata.


Esztergomi bazilika belülről

Ma már természetesen helyreállított formájában látható. Hozzászólások Javasoljon szerkesztés Hozzon létre egy új helyszín. Info Fotók Tippek és tanácsok Szállodák a közelben Látnivalók a. A Bazilika sokáig húzódó újjáépítése során feltétlenül meg akarták menteni ezt a ragyogó műalkotást.


Cathedral of Our Lady of the Assumption and Saint Adalbert. Rudnay Sándor érsek Packh János építészt bízta meg a feladattal, hogy az eltérő tájolású, méterrel mélyebbre kerülő székesegyházhoz hozzáillessze a kápolnát. A Bazilika számomra elsősorban Isten háza, mégis rengeteg látnivalót, művészettörténeti, hitbeli titkot rejt. A Panoráma Teremben lévő kávézó nagyon hangulatos. Hiányolom a wifit a Bazilika környékén.


Vagy-e már annyi idős, hogy a korodból levonj évet? Talán így, személyessé téve az időt lehet a leginkább érzékeltetni, hogy mennyi idő kellett ahhoz, hogy hazánk talán egyik legszebb, és idegenforgalmi látványosságot tekintve legjelentősebb Bazilikája megépülhessen. Közepén elhelyezkedő félgömb alakú kupoláját oszlop tartja, amelyek között ablak található.


Európa harmadik legnagyobb temploma, amelynek méreteivel csak a római bazilika és a londoni székesegyház vetekszik. Belsejében láthatjuk a világ legnagyobb, egyetlen vászonra festett oltárképét. A kilátás, panoráma a kupolából önmagáért beszél.


Esztergomi bazilika belülről

See more ideas about Hungary, House styles and Capital of hungary. Esztergomi kirándulásunkkor bejártuk a kupolát. A Vaskapui csalódásra gyógyír volt a Burda látványa. Na de hamarosan leértünk a városba és viszonylag könnyendén odataláltunk a bazilikához. Nem véletlen,hogy turisták ezrei keresik fel évente.


Mivel még nem jártunk benne,úgy. A budapesti Szent István Bazilika kupolájába felmászni minden évszakban és minden napszakban megéri - feltéve, ha a kupola nyitva van. Megmutatom miért is, kövessetek. Az esztergomi bazilika orgonájának folyamatban lévő felújítása mellett a Nemzeti Hangversenyterem orgonája hangképének, diszpozíciójának tervezője, építésének művészeti szakértője volt. A templomtérből összesen 4lépcső megtételével juthatunk fel a páratlan kilátást biztosító kilátóba.


Esztergomi bazilika belülről

A templom helyileg a Szent István téren helyezkedik el. A bazilika 1méter hosszú és méter széles. Külső méretei alapján, Magyarországon ez a legnagyobb templom, és szerintem a legszebb is.


A szabadságharc leverése és vérbe fojtása után ez volt az első alkalom, amikor a nemzet együtt ünnepelhetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések