2015. május 22., péntek

Joga kezdoknek

Joga kezdoknek

Megmozgatják és ösztönzik. Jóga Életmód 19views. Manapság sajnos a jóga egyfajta torna, lassú mozgás, gimnasztika, nyakatekert pózok sora vagy akrobatikus gyakorlatok formájában került a köztudatba. Szeretettel köszöntelek a Jógázók Közössége közösségi oldalán! Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.


Sokféle módon lehet táplálni, kényeztetni, gondozni, energiával feltölteni az egész lényünket. A jógagyakorlásban az a csodálatos, hogy egyszerre táplálja a lényünk három részét: a testet, a lelket és az elmét. Ezeket a jógagyakorlatokat bárhol, bármikor elkezdhete és semmilyen eszköz nem szükséges hozzá. Ezt ed ha erős, hosszú hajat szeretnél.


Az ápolt, erős haj nemcsak a hajformázáson és a loknikra kent termékeken múlik. Mint minden, a hajápolás is elsősorban belülről faka ha nem vagy egészséges, nem eszel jól és nem iszol eleget, akkor hiába próbálod életre kelteni a szenvedő fürtjeidet. Jógázni jó és egészséges, ugyanakkor nagyon nem mindegy, milyen jógatípust választunk a sok közül. Nem csak erre érdemes odafigyelni, mert a jóga kezdőknek túl sok is lehet, ha túlzottan magasra tesszük a lécet.


A hírlevelekben így fogod látni a jóga gyakorlatokat és leírásukat. Mit kell tudnod a jógáról? A jóga nem csupán egy újabb fitness irányzat a sok közül. Egy többezer éves múltra tekintő, Indiából származó holisztikus rendszer, ahol az ászanákból álló mozgás mellett különösen fontosak a légzőgyakorlatok és a meditáció, amik segítenek lecsendesíteni az elméd a mindennapi rohanás után. Telve energiával, életkedvvel jöttem haza, és csak azért kicsit szomorkodva, mert szívesen maradtam volna még.


Októberben menni fogok újra, és nagyon örülnénk, ha Erdőspusztán lenne a tábor. Nélkülözhetetlen jóga titkok - részes online jógatanfolyam - ingyen! A Szúrja Namászkár, vagyis a Napüdvözlet a legismertebb gyakorlatsor a jógában, amit apró különbségekkel szinte minden jógatradíció tanít. A baba-mama jógákon ismerkedtem meg a YOGAZONA-val, de remélem – ahogy cseperedik a kicsi – eljutok más típusú órákra is.


Joga kezdoknek

A stúdióban nagyon szeretem, hogy mindenki nagyon kedves és közvetlen, értve ezt úgy is, hogy (korábbi tapasztalataimmal ellentétben) itt nem érzem úgy, hogy kellemetlen, hogy a jóga nekem elsősorban mozgás, és csak részben életforma. A siker kulcsa a fegyelem. A gyakorlat: Ereszkedj négykézlábra. A csuklóid a vállaid alatt legyenek, a térdeid pedig a csípőd alatt. A tenyereidet nyomd a talajnak, és egyenesítsd ki a lábaidat, hogy lefelé néző kutya pózba emeld magad.


Nincs időd edzésre járni? Itt a megoldás – ráadásul perces megoldás! Ennyi időt bárki rá tud szánni egy nap az edzésre. Kifejlesztettünk fantasztikus jóga edzésprogramot, melyek mindössze tíz percet vesznek igénybe a napi rutinból.


Te magad a kedvenc gyakorlatsorodat, vagy egyben nyomd le valamennyit és máris indulhat a fantasztikus, perces. A múltkori miniposzt után szeretném nektek picit jobban is bemutatni ezt a csodálatos mozgásformát. E mellett pedig szeretnék egy kis segítséget nyújtani minden kezdőnek és érdeklődőnek, hiszen ha jobban belegondolok, bennem is sok kérdés felmerült az első alkalom előtt.


Návászana (Csónak-tartás) Rögtön megszereted majd ezt a gyakorlatot, ha edzett vagy, és erősek a has- és hátizmaid. Ha kevésbé vagy sportos alkat, elsőre valószínűleg nehéznek fogod találni, fontos azonban, hogy ne add fel. A biztonságos jógázás érdekében ne szaladj a rúd elé.


Ezek olyan jóga gyakorlatok kezdőknek, melyek pozitív hatása azonnal tapasztalható. Régóta terveztem már egy részletes posztot a jógáról és annak csodálatos sokszínűségéről, de egyre halogattam, mivel kevésnek éreztem magam hozzá mind elméleti, mind gyakorlati felkészültségemet tekintve. Jógázol, de szeretnél továbbfejlődni?


A jóga (szanszkrit: योग) a tudat átalakítását, illetve a karma és az újjászületés körforgásából való megszabadulás elérését szolgáló indiai vallási módszerek és technikák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések