2015. május 18., hétfő

M5 autópálya nem fizetős szakasz

A díjat, a jogosultságot elektronikus autópálya matrica formájában kell megfizetni, mindig az autópályára lépést megelőzően. Folyamatosan frissülő térkép. Bács-Kiskun Mszakasz. A hazai gyorsforgalmi utak többsége díjköteles, ezért az autópályát vagy autóutat jelző tábla szinte kivétel nélkül a fizetős szakasz kezdetét is jelöli.


Az ellenőrzési tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan még mindig nincsenek tisztában a már másfél éve díjkötelessé vált szakaszokkal. A díjfizetős szakaszokat, megyehatárokat jelző táblák kihelyezése folyamatosan zajlik. A tájékoztató táblák az M M MBudapestről kivezető szakaszain az utolsó díjmentesen használható csomópont előtt figyelmeztetnek majd arra, hogy mekkora távolságot követően következik a fizetős autópálya szakasz. Kormányunk egyik szégyene,hogy a nem fizetős utak állapota rosszabb mint at utak Romániában a kemény Ceausescu uralkodása alatt.


Kecskemét és Dunaföldvár között,mi a halál útnak hívjuk. Nem beszéltem a kezeletlen dunaföldvári hidakról a Duna felett,ha rámész oly koszos és szemetes,a végén az a betontömb. A repülőtér ügyfélszolgálatán azt közölték, semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak arról, hogy fizetős lenne ez a szakasz.


Megjelentek a részletes térképek azokról az útszakaszokról, amelyek január 1-jétől fizetőssé válnak, illetve ahol megyei matricát is lehet majd használni. Mautópálya közötti szakasza, az Mautóút 4. Mautópálya közötti szakasza, az Mautóút 11. Idén viszont - a drasztikus februári áremelésnek köszönhetően - nem fogom ennyiből megúszni. Inkább nem ad az alkalmazottainak fizetésemelést, de nem hajlandó életveszélyben autózni a régi 5-ösön. Amit akkor kérdőjellel írtunk, mára ténynek bizonyult.


Mautóút, és nem mellékesen az M0-ás jelentős része, valamint az M3-as budapesti bevezető szakasza is. Ez mintegy 1kilométernyi fizetős út, amely egy kilométerre vetítve 2forint. Ezen kívül több ingyenes szakasz is van Budapest körül.


M5 autópálya nem fizetős szakasz

Az M0-s autóúton nem kell fizetni az 1-es út és az Mközött, az Més az Mközött, valamint a Megyeri hídon. Hegyfalu-Csorna szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-ossal bővült, más módon nem változik. A megyeszékhely gyorsforgalmi kapcsolatának létrejöttével a mostanáig hiányzó Vas megyei matrica is lehetővé vált. M-ös elérte a szerb határt.


Napokon belül átadják az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszát, illetve az M4-es sztráda első három kilométeres, Berettyóújfalu melletti részét - január elsejétől fizetni kell a használatukért. Mutatjuk, mely útszakaszok lettek ingyenesek az év elejétől és azt is, hogyan érdemes matricát venni. A cikk nem csak erre irányult, hanem - ami nekem is problémám - nincs megelelően ELŐJELEZVE, ill.


Ha már felhajtok a pályára abban a hiszemben, hogy nem fizetős a szakasz , akkor már hiába teszi ki, hogy fizetős , megszívtam! Akkor már nem tudok visszafordulni. Fontos még tudni, hogy “a megyei matrica hatálya a megye közigazgatási határán túl a megyét követő első csomópontig érvényes. Az áttervezésre kerülő M8- M, illetve M8-Mautópálya - autópálya csomópontok esetében sor kerülhet méter támaszközt is elérő műtárgy tervezésére is. Tárgyi projekt és tervezési feladat a fent említett elválási csomópont nélküli szakasz III.


Egy térképen megtekintheted Magyarország és környező országok fizetős útszakaszait, autópályáit egyszerűen! Láthatod hol kell megyei matricát venne mobilon is! A fentiek után természetes, hogy a megyei matrica nem autópálya -matrica: egy adott megye minden fizetős útja szabadon használható vele, kilométer korlátozás nélkül. Ha Önnek van Somogy, Fejér és Pest megyei matricája, és minden nap ingázik a főváros és Marcali között, akkor nem kell vennie heti, éves vagy havi matricát.


A fizetős szakaszok listája itt a leghosszabb: az M az M az M az M az M, az Més az MPest megyei szakaszai is ide tartoznak. Szintén nincs ingyen az M0-ás Més Mközötti része, valamint északon az M2-be csatlakozó szakasz sem. Mkörgyűrű Budapestnél és megyei autópálya matricát kell venni.


A főváros környéki szakaszokon a fizetős szakaszok kezdetére ezen felül kiegészítő tábla is utal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések