2015. május 22., péntek

Alacsony diasztolés érték magas pulzus

WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában. Másrészt nem közölte a diasztolés értékeket ami pedig szintén fontos az értékelésben. Legtöbbször mindkettő érték magas , sokszor, és főleg idősebb korban azonban inkább csak a felső érték. A 140-nél magasabb szisztolés érték , illetve a 90-nél magasabb diasztolés érték potenciális problémára utal.


Alacsony diasztolés érték magas pulzus

Ezt laborvizsgálatok követik, melyek segítségével elektrolit zavar (például a magas káliumszint okozhat alacsony szívfrekvenciát), illetve a pajzsmirigyműködés (a pajzsmirigy alulműködése szintén okozhat alacsony pulzusszámot) tisztázására van mód. Az EKG vizsgálat során látott eltérés pedig fényt deríthet. Az agyi atrófia ebben a csoportban szignifikánsan erősebb, mint Hgmm-nél magasabb diasztolés érték esetén. A záróvizsgálat alkalmával végzett mágnesesrezonancia-vizsgálat szerint a szubkortikális térfogat -kal (-os MT: 01–) lett kevesebb az alacsony tenziójúak körében, magasabb vérnyomású. Diasztolés érték : a diasztolés érték a második szám (90), és azt mutatja meg, hogy milyen a nyomás a szív elernyedése alatt, vagyis két szívverés között.


Van, hogy csak az egyik érték magasabb. Nem ritkán előfordulhat, hogy csupán a szisztolés, vagy a diasztolés érték magasabb. Szisztolés vagy diasztolés érték ? Vérnyomásunk mérésekor három szám jelenik meg a műszer kijelzőjén: a pulzusszám előtt vérnyomásunk szisztolés és diasztolés értékét olvashatjuk le. Nem hiszem, hogy ezek miatt az értékek miatt feszít az orra, valószínűbb, hogy a légkondi a ludas. Az alacsony diasztolés érték az erek rugalmasságának csökkenésére utalhat.


Magas pulzus : mikor normális? A magas vérnyomás is többféle lehet, van szisztolés hipertónia, amikor a szisztolés érték magas , ám a diasztolés érték normális. Amennyiben nem okoz panaszokat, nem jelent. Ez gyakori az év felettieknél és a túlsúlyosaknál.


Ha a mért értékek valamelyike, vagy mind a kettő tartósan e felett van, akkor beszélünk magas vérnyomásról. Sokaknak már van otthon vérnyomás mérőjük, és megmérik magukat meg a család többi tagját, de nem mindig világos, mennyi az ideális vérnyomás életkor szerint. Ez a táblázat megmutatja, az első sorban az életkor, a másodikban a minimális, majd a normális, végül a legmagasabb, még nem kórosan magas érték látható. A pulzus és a vérnyomás összefügg. A magas pulzusszám gyakran együtt jár az alacsony vérnyomással.


Ennek az a természetes oka, hogy az okos szervezet kompenzálni próbál: ha a túl alacsony vérnyomás nem tudja elég oxigénhez, tápanyaghoz juttatni a szöveteket, felgyorsul a szívverés, hogy több vér kerülhessen a rendszerbe. A feletti diasztolés értéket magasnak tekintjük, mivel szívrohamhoz vagy sztrókhoz vezethet. A diasztolés a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja. Korábban főleg az utóbbinak a magas értékét igyekeztek az orvosok kezelni. Bryan Williams professzor most azzal kelt feltűnést, hogy fölhívja a figyelmet a statisztikákra: éves kor után a diasztolés vérnyomás csökken, az első érték , a szisztolés vérnyomás fokozatosan emelkedik.


Ilyenkor a betegség okát pontosan nem lehet megállapítani. Vérnyomásméréskor az első szám a szisztolés, a második a diasztolés érték. Az esetleges alacsony diasztolés vérnyomást az intenzív vérnyomáscsökkentő kezelés tovább csökkenthet. Nagyon alacsony diasztolés vérnyomásérték mit jelent? Ha valakinek izolált szisztolés magas vérnyomása van (ez a leggyakoribb) és azt gyógyszeresen kezelik, az lenyomja a szisztolés és a diasztolés értéket is.


Viszonylag alacsony mindig az első érték is, de a 2. Picit szédelegni szoktam, de alapvetően nem vagyok olyan rosszul még az extrém alacsony értékektől sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések