2015. december 14., hétfő

Érzelmi intelligencia idézet

A két fejletlen érzelmi intelligencia következtében lassan kialakulhatnak a játszmák és háborúk. Nem csak a közlekedésben érvényes az, hogy ha végzetes hibát követek el, akkor meghallhatok, hanem ez bekövetkezhet akkor is, amikor hagyom. Az önismeret az, ahol megszűnnek a szürke hétköznapok.


Ekkor a kölcsönös rajongás csökken, mert mindketten rádöbbennek, hogy a másik csak erősnek mutatta magát, holott nem az. Ekkor a spontán bizalom már átalakult görcsös bizalommá. Na pasik, hol van az érzelmi intelligencia ? Van egy alapmondat, ami ha nem hangzik el, akkor nem leszek stabilan a férfivá válás folyamatában.


Annak, aki adott helyzetben mind pozitív, mind a negatív érzéseit hangosan ki meri mondani úgy, hogy az ezzel járó következményeket is vállalja! Daniel Goleman - Érzelmi intelligencia ,,1. A vezető érzelmi intelligenciája A mások irányítása feltételezi, hogy az érzelmi intelligencia több fontos eleme kellő szinten jellemezze a vezetőt. Ezek a mi értelmezésünk szerint a személyes-, a szociális-társasági-, a közösségi elemek és a motiváció körébe tartoznak.


Szervezet esetében az érzelmi intelligencia alkalmazása mindenek előtt a vezető (vezetők) számára fontos. Csak az a vezető képes az érzelmi intelligencia elemeinek alkalmazására a munkatársakkal való kapcsolatában - vezetői tevékenysége keretében -, aki ismeri annak saját személyiségét jellemző elemeit. Tisztában kell lennünk saját magunkkal, megfogalmazni az érzéseinket és kezelni azokat. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan” A könyv első rész első fejezetének mottója ez az Antione de Saint-Exupéry híres könyvéből, A kisherceg-ből vett idézet.


Jól csak a szívével lát az ember. Néhány idézet elolvasása még nem oldja meg a problémáidat, de ha elgondolkozol rajtuk, segítségükkel találhatsz akár választ is a kérdésidre. Mindenkinek szüksége van motivációra. Nézd meg “Idézetek képekben.


Ha csalódottak vagyunk, azzal bosszút állhatunk a másikon. Az érzelmi zsarolás egyik legjobb formája a csalódás. Olyan, mintha ott állnánk sebzetten az ajtaja előtt, és azt mondanánk: “Ez az ember nem lehet jó ember, ha ezt tette velem.


Az ő munkájuk, ami fejlődőképesnek bizonyult, az intelligencia részévé tette a fogalmat. Mayer és Salovay folytatta a kutatásokat. Számos megállapítása van az érzelmi intelligenciának, amelyek mind más modellt és más méréseket hirdetnek.


Melyik illik Rád a leginkább? Bár néhány ezen fajta intelligenciák közül más néven forog a köztudatban, és talán már hallottál róluk másoktól (az érzelmi intelligencia egy hasonló, de más típusú példa), ezek az alapvető intelligencia típusok azok, melyek megtalálhatók a különböző emberekben. Meggyozéssel és érzelmi ráhatással soha nem nyithatjuk ki más emberek belso kapuit. Marilyn Fergusson) A tanítás nem egyéb mint láttatás. Aki lát, tudja hogy ot is látják!


Ha látsz, képessé válsz mások szemét is felnyitni. Müller Péter: Ji King Jóskönyv) Ürítsd a csészé hogy friss teát önthess bele. Elsősorban az anya, természetesen.


A humán menedzsmentben egyre fontosabb szerepet kap az EI, a robotizáció folyamata pedig még értékesebbé teheti a jövőben. Ez azt jelenti, hogy elfogadom a gyereket. Idézet a zárójelentésemből: “A kétszemélyes helyzetben jól kompenzált tüneti kép ellenére a páciens számára komoly nehézséget jelent a társas-kommunikációs helyzetek megértése, más emberek szándékainak helyes értelmezése, saját érdekeinek hatékony képviselete, problémahelyzetek önálló és rugalmas kezelése. Elfogadlak, olyannak, amilyen vagy.


A jó hír az, hogy az érzelmi intelligencia nagyon is fejleszthető. Már egy ideje tudjuk, hogy a magas IQ még nem jelent garanciát sem a sikerre, sem a boldog életre. Míg a hagyományos intelligencia körülbelül fele-fele arányban köszönhető az öröklésnek illetve a neveltetésnek, környezeti tényezőknek, az érzelmi intelligencia csak minimálisan függ a velünk született tényezőktől. Már gyűjtött adatokat több mint 376kulcsszavak.


Ez lehetővé teszi, hogy végre mélyreható kulcsszó elemzés, hogy érdekes bepillantást, a kutatás versenytársak. A szakember hosszú évek óta kongatja a harangot a kreativitás, az érzelmi biztonság mellett és a konzervatív, túl szigorú, csupán tudásanyagra épülő oktatással szemben. Körbenézünk, és nem látunk olyan. Vekerdy nemcsak jó pszichológus, hanem tapasztalt szülő és remek előadó is.


Byron Katie A Munka Byron Katie tanfolyam a Négy Kérdés önvizsgálat tanfolyam Scott Kiloby tanfolyam elme érzelmi intelligencia tanfolyam hiedelem félelem szeretet önismeret ellenállás szenvedés gondolat valóság önszeretet önszeretet tanfolyam Byron Katie magyar videó elfogadás párkapcsolat ÖnMunka boldogság online.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések