2015. december 21., hétfő

Folytatni egy kapcsolatot egy megcsalás után

Kapcsolat újrakezdése megcsalás után. Sokaknak nehéz akár még magát a témát is előhozni, miszerint lehetséges-e hűtlenség új kapcsolatot kezdeni, kezdeményezni? Ez azért van, mert eleven még a lelki seb, a hűtlen fél pedig nem bízik abban, hogy változhat a kapcsolatban bármi is. Aztán egy idő után rájöttem, hogy nem vagyok képes bízni benne, ezért beláttam, hogy nincs értelme folytatni - vallotta be egy nő.


Folytatni egy kapcsolatot egy megcsalás után

A fenti történetek bizonyítják: természetesen nincs szabály arra, hogy érdemes-e megpróbálni helyrehozni a kapcsolatot a hűtlen féllel. A konfliktus elkerülése érdekében inkább hallgat, de a látszólagos békesség nem tévesztendő össze a bensőségességgel. Ha elégedetlenségét megtartja magának, azzal sem szerető, sem védelmező viselkedést nem tanúsít, sőt, táptalajt ad egy későbbi árulásra. Gyakran kérdezik, hogy érdemes-e még folytatni , érdemes-e még küzdeni ezért a kapcsolatért, és ilyenkor leírják. Van jövője a kapcsolatnak egy megcsalás után ? Szerintetek van értelme még folytatni egy kapcsolatot egy megcsalás után ? Lehet e még bízni utána?


Működhetne e ugyan úgy? Azon múlik mondjuk minden hogy mi megbocsájtunk e? Milyen az olyan kapcsolat egy ilyen csalódás után ? Folytatható boldogan a kapcsolat egy megcsalás után ? A pszichológus elmondta, hogyan lehet megbocsátani - A pszichológus szerint sok mindent át kell gondolni, és meg kell tenni ahhoz, hogy valóban folytatható legyen a kapcsolat a félrelépés után. Nincs két egyforma szerelem. Vannak azok a boldog kapcsolatok, ahol két ember tényleg megtalálta egymásban az igazit, míg sok esetben mindössze arról van szó, hogy a pár együtt maradt, mert nem találtak maguknak jobbat.


A hűtlenség után csak akkor lehet új alapokra építeni, és tovább folytatni egy kapcsolatot , hogyha a birtoklási vágy megszűnik. Egészen addig az ego nem lesz képes túllépni egy ilyen áruláson, és így megváltás sem születhet. Hogy értse, egy ötperces késés, egy céges rendezvény, egy késő esti sms érkezése hallatán össze fog ugrani a gyomra, és másnap reggel már az undoknál is undokabb lesz, amit a férje nem fog érteni, Ön pedig szintén rettentő napokat fog megélni. Mert folytatni fogja a túlgondolkodást azon, ami esetleg nincs is.


Pedig ezek az „ártalmatlan viszonyok” igenis tönkre tehetnek egy kapcsolatot. Nem alakul ki klasszikus szeretői viszony, nincs szex, az érzelmi megcsalás , a lelki kapcsolódás egy harmadikkal, mégis kínzó fájdalom a magára hagyott, elhanyagolt társ számára. Meddig ártatlan egy flört? Egy héttel később, miután a szilvesztert a szeretővel töltötte, hazajött, hogy próbáljk meg helyretenni. Akkor én feltételként állítottam, hogy minden kapcsolatot szakítson meg a nővel, amit ő nem volt hajlandó felvállalni, így másnap ott folytattuk, ahol abbahagytuk, ő albérletet kezdett keresni vele.


Folytatni egy kapcsolatot egy megcsalás után

Megcsalás után újra együtt. Hogyan ne rontsuk el megint? Ha egy kapcsolatban valaki félrelépett, majd ez kiderült, akkor egyik fél sincs könnyű helyzetben.


Azonban ha valóban szeretik egymást a felek, akkor ezt a roppant nehéz és keserves időszakot is túl tudják élni, és újra tudják építeni a kapcsolatukat. A kapcsolatot fel is rázhatja, és tönkre is teheti, ha megcsalás történik. Ahhoz, hogy egy még sikeresebb fejezet nyílhasson meg, a krízis feldolgozására, a felismerések beépítésére lesz szükség. A hűtlen félnek döntenie kell, hogy felelősséget vállal a tetteiért, és a bizalom helyreállításáért.


Az illető ezután sokszor mindent a másik félre hárít, vagy magát kezdi el okolni a történtekért. Ilyenkor azonban fontos felülvizsgálni az egész kapcsolatot , és mérlegelni, hogy megéri-e felrúgni mondjuk egy évtizedek óta jól működő házasságot emiatt, vagy vannak-e még közös pontok, amiért érdemes folytatni. Szerintem ebben a fórumban totál túlreagálják a megcsalás -témát. Százezer oka lehet, nincs két egyforma eset. Bizonyos idő után meg úgy gondolom, egész más megítélés alá kerül, mint mondjuk egy friss, egy -két éves kapcsolatban.


Mivel az egész kapcsolat egy kalap szar volt, sikeresen eltávolodtam tőle, és végül én szakítottam. A szakítás után kiderült, hogy az utolsó másfél évben kb. Szóval részemről soha többé, senkinek nincs második esélye, a megcsalás legkisebb jelére mehet, amerre lát. Végül egy baráti összejövetelen futottunk újra össze, és elkezdtünk beszélgetni. Rájöttünk, mennyire hiányzunk a másiknak, és átbeszéltük az egészet.


Aztán nagyon-nagyon lassan haladva újrakezdtük. Egy komoly kapcsolat egyik fő alappillére az őszinteség és a bizalom. Fontos, hogy bízzanak egymásban és ezt a bizalmat ki is mutassák a másik irányába.


OwnMcKendry ★ Ha küldenél Riska tejre! Beolvassa Bözsi, az üzeneted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések