2015. december 4., péntek

A jó párkapcsolat alapjai

A jó párkapcsolat alapjai

Kétségtelen, hogy ma már nem tartjuk jónak a régi modellt, amelyben az egyik fél „uralkodott” a másik pedig alávette magát, mégis hajlamosak vagyunk arra, hogy ehhez a megoldáshoz visszacsússzunk. Ha bírálat ér, ne azzal foglalkozz először, hogy fáj, hanem azzal, hogy szeretetből kaptad-e. De ha igen, vizsgáld meg maga alaposan. Ez a jó párkapcsolat alapja. Sérülékeny vagy, mint minden ember.


A jó párkapcsolat alapjai

Fáj és ingerültté tesz a szeretetből jövő kritika is. Akár párkapcsolatban élünk akár egyedül, mindannyiunkat foglalkoztat a kérdés, mi kell a sírig tartó boldogsághoz. Természetesen erre sincs egy biztos recept, ami mindenkinek megadja, amire vágyik, de vannak alaptézisek, amiknek szem előtt tartásával jobb lehet a kapcsolatunk. DE azért az is igaz hogyha a sex nem jó akk hosszútávon az kiütközik és megronthajta a kapcsolatot. Jó helyen jársz, ha cikkeket, bejegyzéseket, tanulmányokat szeretnél olvasni párkapcsolat , életvezetés, önfejlesztés, csalá barátok, pénzügyi intelligencia témakörben.


Ha jól megfigyeled ezek egymással összefüggenek, ha az egyikben sikertelen vagy, kihat a másikra, érdemes hát az életed több területére párhuzamosan. Amit az egyik ember vonzónak talál, azt a másik nem, és fordítva. Nem lehet általánosításokat levonni, és az alábbi állítások sem igazak kivétel nélkül minden férfira, de a tapasztalatok és a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy van néhány dolog, amit csak a nők tartanak szexisnek, a pasik többségének.


A jó párkapcsolat alapjai

Az igényes külső, jó alak vagy édes mosoly kevés a másik megtartásához. Volt valami a másikban, ami régen megfogott minket. Egy vagy több olyan tulajdonság, ami miatt úgy éreztük, ő az igazi: bátorság, erő, jellemesség vagy az érzelmek kifejezésének valami számunkra kedves módja, esetleg a humor vagy a megbízhatóság. Megláthatjuk benne saját pompánkat is, de a hiány mindig jéghidegen fog arcul csapni.


A párkapcsolat tartja elénk a legélesebb, leghitelesebb tükröt önmagunkról. Belenézni abba a tükörbe, amit a társad tart neked mindig nehéz. A hölgy családjának letartóztatása a jó párkapcsolat szilárd fundamentuma, ám a deportálással még várjunk a szakításig. A visszautasításnak legtöbbször állambiztonsági okai vannak, tehát ilyen esetben helyezzük magunkat szolgálatba, tartóztassuk le, és járjunk utána.


A kis külön töltött idő felszítja a tüzet a párkapcsolatban. Természetesen nem csupán a szex megléte a szükséges faktor, hanem annak minősége, örömteli volta is fontos mutatója egy párkapcsolat működésének. Jogos tehát az igény, hogy megértsük a szex működését: milyen szakaszok, hatások befolyásolják annak minőségét.


Ha volt már valaha részed igazán jó szexben, akkor pontosan tudo hogy a vele járó szenvedély minden egyéb körülményt felülír. Nem véletlen, hogy sokszor a kívülállók nem értik, két ember hogyan keveredhetett egyáltalán össze, vagy éppen miért tartanak ki egymás mellett akkor is, amikor aligha van esélyük a közös. Nem szabad áltatnod tehát magad.


Ami nem működik az elején, az sajnos később sem fog. Viszont hogy ne unatkozzunk, hát nem is egyszerű. Az azonban majdnem biztos, hogy minden párkapcsolat során eljön az a pont, amikor feltesszük magunknak a kérdést: hozzám való a párom? Te tudod igazán, hogy mi a jó neke ezért mindenképpen fontos megbeszélni partnereddel, mire vágysz, hogy érintsen meg, melyek a legérzékenyebb pontjaid. Ahogy valaki szereti az orális kényeztetést, más nem igazán, ezt meg kell osztanod pároddal, hogy megadhassa neke amire igazán szükséged van.


Mészáros Ádám elhidegülés felelősségvállalás figyelmesség féltékenység kezelése hogy beszéljük meg házasság megmentése házasság építése jó házasság titkai jól működő párkapcsolat konfliktus-kezelés megszokás odafigyelés pozitív hozzáállás párkapcsolat. See more of Vele élsz, vagy mellette? Ennek járt utána David Olsen, a Minnesota Egyetem pszichológus professzora. Párkapcsolat teszt A boldog párkapcsolat titka Mi a boldog párkapcsolat titka?


USA-ban ezer házassági tanácsadóban használnak sikerrel. Ha valamelyik nem jól működik ebből a három részből, akkor hosszútávon nem lesz minőségi a párkapcsolat. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudtok egymás mellett leélni egy életet. Csupán azt jelenti, hogy élhetnétek jobban, boldogabban is.


Nincsen semmi kőbe vésve. Minden jó kapcsolatban megtalálható a szórakozás. Ez nem jelent hangos, féktelen bulit, bár néhány kapcsolatban ez is megtalálható.


Még ha üzleti kapcsolatról is beszélünk, ott kell lennie a szórakozásnak is. Sohasem láttam még örökké tartó szerelmet. Talán létezik… De a hétköznapokban azt tapasztaltam, hogy a szerelem elmúlik, és jó esetben a helyére lép a szeretet, egymás tisztelete, megbecsülése, a kompromisszumok vállalása, az egymásért és a gyermekekért vállalt gazdasági közösség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések