2015. december 9., szerda

Német főnevek listája

Német főnevek listája

Sok német főnév vonható felelősségre emberek nyugalmának megzavarásáért. Nyelvvizsgákon, dolgozatoknál, felelésnél, és sok más helyzetben stresszt és tehetetlenségérzést okoznak sokaknak. A leggyakoribb német főnévek magyarul is. Eredetileg csak a 1leggyakoribb német főnév listáját kerestem, de aztán több egymásnak ellentmondó gyűjteményt találtam, melyek közül kettőt használtam fel.


Ezeket összevetettem, kissé aktualizáltam és így lett kb. A német névelők már önmagukban is fejfájást okoznak az embernek. Ha nem akarod egyenként megtanulni őket, katints ide!


A főnevek a német nyelvben is állhatnak akár egyes, akár többes számban. Vannak azonban olyan főnevek , amelyeknek vagy csak egyes, vagy csak többes száma van. Csak egyes számban használjuk például: die Achtung (tisztelet) , das Analphabetismus (írástudatlanság) , das Poker (póker) , die Trauer (gyász) stb.


Német főnevek listája

GYENGE RAGOZÁSÚ FŐNEVEK (n-Deklination) Kizárólag hímnemű főnevek tartoznak ide! Sajátosságuk, hogy egyes szám alanyeset kivételével minden esetben kapnak külön -(e)n ragot: az -e végűek -n ragot kapnak, a mássalhangzó végűek -en ragot. A(z) „német nőnemű főnevek ” kategóriába tartozó lapok. NYELVVIZSGÁZÓK ÉS KÜLFÖLDRE VÁGYÓK FIGYELEM!


ABC rendbe csoportosítva. Német szavak kezdőknek. Join millions of people who are already learning for free on Memrise! It’s fast, it’s fun and it’s mind-bogglingly effective. Nem csodálom, mert ebben még a német anyanyelvűek sem mindig értenek egyet.


Logikátlannak és össze-visszának érzed az egészet? Neked is fejtörést okoznak a német névelők? Próbálod megtanulni, de alig találsz támpontot, ami megkönnyítené a tanulást?


DictZone online angol-magyar szótárban. Kiejtés, fonetikus leírás és példamondatok egy helyen. A német nyelvet tanulók számára legnagyobb nehézséget okozó igék, igeidõk és igemódok használatát ellenõrzõ Ismétlõ feladatok zárja a fejezeteket. Itt találhatók meg az angol nyelvű rendhagyó igék listája , az angol főnevek többesszáma, maga az angol ábécé, az angol mértékegységek átváltásáról szóló bejegyzés, az amerikai és angol űrmértékek közötti átváltási segítség, és a Fahrenheit és Celsius fokok közötti váltó. Mind olyan eszköz, amely.


Személyi adatok személyes információk. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Ez gyakorlatilag illusztrált szótár és gyakorlatok a német nyelvtanuláshoz, amely segíti a kezdőket, a juniorokat és a gyerekeket, hogy német szavakat tanuljanak játék közben.


A német otthoni tanulás segít gyorsan megtanulni olvasni és németül beszélni. Ismerje meg a németet a semmiből, hogy könnyű. A német nyelvben a főnév többes számának (Plural) jelölésére több lehetőség van, és a főnév többes számát a főnévvel együtt meg kell tanulni. A magyar főnévnek tehát – az iskolai hagyománnyal és az akadémiai nyelvtan bizonytalanságaival szemben – van esetragozása.


A nyelvtani témakörök listája : I. Az alanyi (határozatlan) és a tárgyas (határozott) ragozás használata II. Igeidők és igemódok (teljes lista) III. Melléknevek, számnevek VI.


A jelen idejű igeragozás II. A gyakorlatok témái: I. A múlt idejű igeragozás III. Tibor Kósa 308views. This website uses cookies.


A szótár az az írásos, nyomtatott munka, amelynek a témája az egyes szavakhoz kapcsolódó ismeretek, elsősorban a szavak jelentése, és amelyben a szavak sorrendje (pl. egy könyvalakú szótárban) a szavak jelentéseinek kapcsolata alapján, vagy a betűírást használó nyelvek esetében a szavak betűrendjében van kialakítva. Tanulj új szavakat, vagy elevenítsd fel a rég tanultakat! Fedezd fel juditszoboszlai Magyar nevű tábláját a Pinteresten. További ötletek a következővel kapcsolatban: Nyelvtan, Tanítás és Tanulás.


A(z) „magyar összetett szavak” kategóriába tartozó lapok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések