2016. szeptember 30., péntek

Párok összeköltözés

A kérdésre pedig rengeteg nő és férfi árulta el a legmeglepőbb, vagy éppen legszórakoztatóbb tapasztalatát a másik nemről, és arról, milyen is együtt élni a szerelmeddel. Azt, hogy az összeköltözés mennyire nem egyértelmű kérdés, Dr. Galena Rhoades tanulmánya is igazolja. A Psychology Today oldalán idézett kutatása szerint.


A párok otthoni élete rengeteg gyakorlati feladattal jár, a számlák rendszerezésétől és befizetésétől kezdve a házimunkáig. Nyugodtan alkudozzon, ha egy feladatot utál - például vállalja el a vasalást, ha cserébe a párja megígéri, hogy mindig kiviszi a szemetet - de próbálják a feladatokat lehetőleg egyenlően megosztani. Sajnos a közelség és az együttalvás ellenére, vagy éppen azért, az ő esetükben az összebújás egyre elmaradozott azután, hogy azonos lett a lakcímük.


Persze van ellenpélda is, a megkérdezett párok -a azt állítja, az ő szexuális életüket felvillanyozta az összebútorozás - írj a Daily Star. A párkapcsolat elején általában még külön élnek a párok , aztán fejlődik a kapcsolat, összeköltözés következik, esetleg házasság. Ha a méregdrága lakbér miatt azon gondolkodsz, hogy összebútorozol a legjobb barátnőddel és a pasijával, akkor jobb ha néhány dologra felkészülsz! Ugyanakkor a vacsorameghívásokat, a közös utazásokat ilyen párok esetében is döntően a férfi fizeti, a gondoskodó, kedveskedő, „gavallér” férfi sztereotípiája ilyen módon tovább él a modern párkapcsolatban is. Egy kutatás szerint az emberek azért választják az együttélést, mert több időt szeretnének tölteni társukkal, azonban az is kiderült, hogy ez a döntés nem együtt jár azzal, hogy az ágyban többször bújnának össze, sőt.


Azonban sokszor előfordul, hogy az amúgy jól működő kapcsolat is zátonyra fut, amint összeköltöztök egymással. Pedig az összeköltözés nem nagy dolog, sokszor szinte spontán történik: a párok vagy praktikussági okokból együtt keresnek albérletet, vagy egyszer csak azt veszik észre, hogy már hónapok óta nem voltak külön, és hogy a bútorkatalógus egyre gyakrabban forog valamelyikük kezében. Megismerkedés, randik, szerelem, összeköltözés. De mi van, ha a költözés kimarad? A páros különélés során a párok megállapodnak arról, hogy bár együtt vannak, és nincs más – harmadik, negyedik fél – a kapcsolatban, de nem költöznek egy fedél alá.


Egy férfi sok új dolgot tanulhat az összeköltözés után. Az összeköltözés mellett a pénzügyek közös kezelését is szeretnéd kényelmesebbé tenni? A közös élet számodra a közös jövő tervezését is jelenti? KH számlacsomagok.


Vannak olyan párok , akik már néhány hét után összebútoroznak, vannak, akik pedig több év után sem élnek még együtt. Előtte azonban mindenképpen érdemes jól átgondolni, és megbeszélni a dolgot. Először is, ne kényszerítsük párunkat! Azt mondják, ekkor ismeritek meg egymást igazán, és jöttök rá, tényleg egymásnak lettetek-e teremtve. Ugyanakkor rengeteg tévhitről hullik le a lepel, olyanokról is, amikről nem feltétlen.


Régen egy szerelem betetőzése a házasság és az ezzel járó összeköltözés volt. Egyre több az olyan pár, akik bár közös jövőben gondolkodnak, az együttlakás ennek ellenére nem szerepel a terveik között. Napjainkban azonban új kapcsolati forma hódít. Egy kapcsolat kezdeti időszakában a párok általában minden egyes alkalommal szexelnek, amikor csak találkoznak, az összeköltözés során pedig a szex gyakorisága növekszik - igaz, csak ideiglenesen. Valójában, ha párkapcsolatban élsz, bármit megteszel a szerelem kedvéért!


Mellette: Ezt az opciót olyanoknak ajánljuk, akik alapvetően nyitottak, szeretnek ismerkedni, hiszen itt teljesen új embereket kell beengedned az életteredbe. Lehet, hogy életre szóló kapcsolatokat alakítasz majd ki, és szuper embereket ismersz meg. Fontos, hogy új partnerként számíts arra, hogy az összeköltözés nem megy zökkenőmentesen még gyerektelen párok esetében sem, hát még akkor, ha a párodnak már van egy gyermeke.


Ha számítasz a nehézségekre, akkor nem érnek váratlanul az első konfliktusok, és nem fogsz akkorát csalódni. Luxusvilla, feladatok, sírás és dráma. A műsor naponta jelentkezik a Love Island helyén, este óra perckor.


Az elmúlt évadokhoz képest a Nyerő Páros felépítésében nem változott, a műsorvezető ugyanúgy Sebestyén Balázs, a sztori alapját pedig ugyanúgy az összeköltözés -feladatmegoldás-kiszavazás szentháromsága adja. Fontos dolgot nem értenek: attól, hogy megpróbálom megérteni a társamat és a nézőpontját, még nem kell egyet is értenem vele. A megértést úgy veszik el egymástól a párok , mintha ez hasznos büntetési vagy manipulációs eszköznek bizonyulna.


S még csak nem is tudnak róla, hiszen ezek a játszmák nem tudatos szinten zajlanak. Hogy valóban megérett-e rá a kapcsolatotok, azt segít eldönteni az alábbi lista. Az összeillőség vizsgálat segítséget nyújt a pároknak, hogy számolni tudjanak a kockázatokkal és kihívásokkal, amelyeket az együttélés tartogat.


A kérdéssor, valamint a tesztek kitöltése és elemzése objektív képet ad a párnak, hogy lássa a kapcsolat jövőjét, az erősségeket, a konfliktusterületeket, s azt is, hogy mit tehetnének a kapcsolat javítása és.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések