2016. szeptember 27., kedd

Balesetek a 64es úton

A teherautóról menet közben lezuhanó tárgyak miatt két jármű is balesetet szenvedett a 64-es úton Mezőszilasnál - számolt be honlapján a katasztrófavédelem. A teherautóról leesett kerékék és egy porral oltó okozott balesetet a 64-es főút 7-es kilométerszelvényénél. Az Igari út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Két személyautó ütközött össze a 64-es főút simontornyai szakaszán, az Igari úton. Az egyik gépkocsiba egy ember beszorult, akit a balesethez riasztott sárbogárdi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével.


Balesetek , torlódások, rendkívüli közlekedési események A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események, közlekedési hírek. Rácalmás térségében, ahol – eddig tisztázatlan körülmények között – két gépjármű ütközött össze. Innen enyhe ívben délnyugat felé kanyarodik és Tamásiban keresztezi a 65-ös főutat, azután dél felé halad tovább. Magyar Közút Nonprofit Zrt.


Budapest, Fényes Elek utca 7-13. Simontornya belterületén. Egy külföldi kamion vezetője eddig ismeretlen okból letért az útról, és egy ház kerítésének ütközött. Mára az út fejlesztése halaszthatatlanná vált, így a 86-os út átépítése a legfontosabb nyugat–dunántúli útfejlesztés, ami nemcsak gazdaságfejlesztési, hanem közlekedésbiztonsági szempontból is fontos: egy korszerűbb, nagyobb áteresztő képességgel rendelkező úton jelentősen csökkenthető a balesetek száma.


A többi út még járható, ugyanakkor az erős havazás miatt nagyon rosszak a látási és út viszonyok. Kamionstop Győr-Moson-Sopron megyében. Részleges kamionstopot léptettek életbe a 86-os úton. A szokásosnál jóval több baleset történt a havas, csúszós utak, meg persze a sofőrök figyelmetlensége miatt - derül ki a katasztrófavédelem honlapjáról. Legfrissebb információink szerint a 81-es számú főút 16-os km szelvényében a műszaki mentés véget ért, így a főút járható.


Gépkocsi és kisteherautó ütközött hétfő kora reggel a 6-os főút Kakasd és Szekszárd közötti szakaszán. Baleset a 6-os úton : gépkocsi és kisteherautó ütközött Kakasdnál. A délutáni órákban egy kéményben keletkezett tűz Hatvanban, a Horváth Mihály úton. A tűz átterjed a családi ház tetőszerkezetére, amelyet rövid időn belül lángok borítottak el.


A hatvani hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak és két vízsugárral oltották el a tüzet. A Sárbogárd felé közlekedők díjmentesen használhatják a 64-es és a 70-es kilométerszelvény között az M7-es autópályát a Gorsium pihenőig. Több megyében is gondot okoz a hó és a viharos szél. Az M1-es autópályán Győrtől keletre tükörjég alakult ki, a 64-es úton pedig hat autó és egy gyerekeket szállító autóbusz ütközött. Az M7-esen alig ötméteres a látótávolság.


Két másik pedig kórházba került. Az őket szállító autó az autópálya 64-es kilométerszelvényénél a szalagkorlátnak ütközött reggel negyed hat körül. A magyar sofőr a sérülteket hátrahagyva elmenekült a helyszínről, de a rendőrség egy órával később elfogta. Nem csupán gyorsabb, de ami még ennél is fontosabb, sokkal biztonságosabb lenne a közlekedés az érintett szakaszon, ahol gyakoriak a balesetek és sajnos nem ritkák a halállal.


A mentést haladéktalanul megkezdték a katasztrófavédelem munkatársai, a forgalmi akadályt megszüntették, de a 7. Máriapócs és Nyírbátor közöt is. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, őket a mentők ápolják. Nyíregyháza és Újfehértó közötti szakaszán, a 263-as kilométernél. A tűzoltókat áramtalanították a kocsit.


Ez egy szerkeszthető térkép, ami egyben segít azoknak, akik úton vannak. Bár a katasztrófavédelem azt ajánlja, senki ne induljon útnak a hófúvásos területeken, ha mégis halaszthatatlan dolga akad a térségben, legalább tudja, mire számíthat. Nagybajomnál is akadály van a 61-es főúton. Tündérszépek: jelentkezz! Ingyenes profi fotózás, felkészítő tábor, modellszerződés, millió forint értékű nyeremény a legszebbeknek!


Vasárnap délelőtt Kecskemét határában, az 52-es főúton egy Lancia Dedra csúszott meg az úton. Nyáron az M7-es autópálya forgalma is nagyságrendekkel nagyobb, mint más hónapokban. Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések