2018. november 6., kedd

M4m8 autópálya csomópont

M4m8 autópálya csomópont

Unsubscribe from NIF Zrt. Mautópálya a 70-es években - Duration: 3:13. For faster navigation, this Iframe is preloading the wand page for M8-as autópálya ( Magyarország ). Az M8-as autópálya nyomvonala egyrészt a Szentgotthárdot és Székesfehérvárt összekötő 8-as útra épülne, Székesfehérvár után pedig a fővárostól jócskán délre Dunaújvároson és Kecskeméten át érné el Szolnok előtt az M4-est.


Ezzel tehermentesíteni kívánják majd a túlterhelt Bécs–Budapest–Szolnok útvonalat. Eredményt hirdettek az M4-es és az M8-as abonyi elválási csomópontjának tervezői közbeszerzésében. Az „Abony-Kelet” csomópont módosított engedélyezési és kiviteli tervét a Roden Mérnöki Iroda Kft.


A napokban a Nagykőrös és Kecskemét (Mautópálya ) közötti kilométeres szakasz tervezésére kiírt pályázaton hirdetett nyertest a NIF Zrt. TURA-Terv Mérnökiroda Kft. UTIBER Közúti Beruházó Kft. Az engedélyezési és kiviteli tervek készítése júniusban elindult.


Részlet, Papp Gábor Zsigmond Balaton retró c. A tervezet mellékletében szereplő kisméretű térképek nem nagyíthatóak, így a korábbi sajtóhírekre kell hagyatkoznunk. Ezek szerint az M4-es autópálya Püspökladány és Berettyóúj­falu közötti szakaszának kezdete a 42-es számú főútnál létesülő autópálya - csomópont és az ezzel egybeépített, úgynevezett komplex pihenőhelynél van. Az M8-as autópálya jelenleg egy tervezett 2xsávos autópálya , amelynek egyes szakaszai tervezési és építés-előkészítési fázis alatt állnak, míg kisebb részben a már üzemelő 8-as főút megépült 2xsávos szakaszait is magába foglaló autóút lesz. Eddig 1alkalommal nézték meg. Az Mgyorsforgalmi út Abony–Fegyvernek közötti, 29kilométeres szakasza az M4–Mautópálya csomópontja után kezdődik, és a Törökszentmiklós keleti csomópont után fejeződik be.


A projekt összköltsége mintegy 1milliárd 8millió forint. Az M8-as Székesfehérvár alatt éri el majd az M7-es autópályát, ide új csomópont épül. Innen már ma is kétszer két sávos út vezet Veszprémig, és a 8-as út hol egyszer két, hol kétszer két sávos szakaszokkal éri majd el az osztrák határt Szentgotthárd mellett - írja a lap.


M4m8 autópálya csomópont

Sztrádatörvény”-ben szerepel. Albertirsa - Püspökladány között. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő már megrendelte az M8-as útnak immár a Kecskemét és Szolnok közötti szakaszára a tervezési munkát: a vállalkozó feladata, hogy M8–Mautópálya - csomópont és csatlakozó szakasza, azaz a Nagykőrös–Mközötti rész engedélyezési tervének módosítását és a kiviteli terv szintű. Elkészült az M43-as autópálya M5-ös autópálya -román határ közötti szakasza. Kecskemét határában találkozik majd az M5-ös autópálya az M8-assal.


Szeged határában találkozik majd az M5-ös autópálya az M9-essel. Az MTolna Autópálya Dunaújváros és Szekszárd városát köti össze, mely a Magyar Állam PPP programjának részeként összeköttetést teremt Budapest és Pécs között. Az M4-Mautópálya csomópont ja után kezdődik az Mautópálya Abony-Fegyvernek szakasza a Törökszentmiklós keleti csomópont után fejeződik be. A távlati Mautópálya északi kiválásáig 2xsáv plusz elválasztó sáv szélességű lesz a nyomvonal, ezt követően 2xsáv plusz leállósávú.


A kilométeres autópálya három részben épül, az első az Abony és a Tisza közötti 1kilométeres, a második a Tisza-hidat magában foglaló kilométeres, a harmadik pedig a Fegyvernekig tartó mintegy 1kilométeres szakasz. Külön szintű csomópont épül az 51-es és az 54-es főútnál is. A beruházás öt település közigazgatási területét érinti: Dusnok, Sükös Érsekhalma, Nemesnádudvar és Hajós. Az építés során külön szintű csomópontot alakítanak ki, amelyek közül az Mautóút és az 54-es főút csomópontja ideiglenes.


Mautópálya Hegyeshalom, országhatár átkelési szakasz akadálymentesítés. M3-as autópálya csomópont átkötése. Az M1-es autópálya felé, a 19-es km-nél lévő szigetszentmiklósi csomópont felhajtóága is használható már.


A következő, 16-os km-nél fekvő halászteleki kijárat továbbra is le van zárva, így az M5-ös felől érkezők a Csepel-szigetre csak Szigetszentmiklósnál, a 19-es km-nél lévő kijáratnál tudnak kihajtani. M7-es autópálya webkamerák Abban az esetben, ha Ön hosszabb távon Magyarország autópályáin autózik és szereti elkerülni a nagy forgalmi dugókat, ez az oldal nagy segítségére lehet. Az alábbi kamera képek az M7-es autópályán található Webkamerák képeit mutatják néhány perces frissítéssel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések