2018. november 1., csütörtök

Ly j szavak gyakorlása feladatlap

Majd egy papírlapot osszuk három hasábra. A szétszortírozott szavakat vizsgáljuk meg újra, hogy jó csoportban vannak-e és ha igen, akkor írjuk be az oszlopokba. V ELEJI ÍRÁS FELADATLAP 3. Felhasználónév, vagy Email cím.


Huszonöt j - ly -os szót gyűjtöttünk össze legújabb kvízünkhöz. Register Forgot Password ? J -s és Ly -os szavak gyakorló oktatóprogram segítségével! Mi 2gyakorló feladatot kínálunk Neked és gyermekednek a jobb jegyekért! Több információ Ezt a pint holmanniki által – több másik mellett – itt találod: Nyelvtan.


A J és LY használata sokszor felnőtt fejjel is összezavar minket. Talán ez az egyik legnehezebb szabály a magyar nyelvtanban. Most azonban szembenézhettek a nyelvtan órák legrettegettebb betűivel. Magyar nyelv- és irodalom feladatok 2. Teszteljétek le tudásotokat a tíz kérdésből álló J. Gyányi Ibolya Bontsd szavakra a mondatot! Misisósperecetéskiflitvettaboltból.


Misi sós perecet és kiflit vett a boltból. Első osztályos magyar interaktív feladatok, digigális tananyagok gyűjteménye. Gyakorlófeladatok, oktatóprogramok, hasznos linkek a magyar nyelv tanításához alsó tagozaton. Egy hang – két betû: j és ly 1. Versenyezzetek párokban!


A j - ly -os szavak mindegyikét meg kellene vizsgálni nyelvtörténet szempontjából, azaz megvizsgálni, milyen eredetű a szó, hogyan , milyen képzők segítségével keletkezett stb. Orsolya és Jancsi olyan állat- és növényneveket gyûjtöttek, melyekben j vagy ly betû van. Mindenki csak a saját nevéhez tartozó j vagy ly betûs szavakat írhatta le. A pár egyik tagja az Orsolya, a másik tagja pe-dig a Jancsi által gyûjtött szavakat írja le! Alkoss velük összefüggő mondatokat!


Ly j szavak gyakorlása feladatlap

A következő szavak toldalékos alakjait használd! Egészítsd ki a szöveget! A lehullott levelek _____ a szélben. Helyesírási teszt: ly vagy j ? Találd ki, hogy a szavakat ly -nal, j -vel írjuk-e. Vagy esetleg egyikkel sem.


Válaszolj egyszerű kérdésre ebben a témában! Nyelvtani ismeretek a hangok és betűk, szavak és szóelemek, szókapcsolatok, mondatok témakörökben második osztályosok számára. József Attila szavainak szellemében: „. Ez az oldal összegyűjt több oldalról feladványokat, fejtörőket, amiket a gyerekek örömmel oldanak meg.


Ly j szavak gyakorlása feladatlap

A melléknevekben szereplő j és ly betűkettőzés Olyan írásmegoldás, amelyben adott betűket kettőznek, példája lehet a teljes hasonulás jelölt szóalakjának leírási szabálya. Válassz ki kettőt a leírt szavak közül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések