2017. október 2., hétfő

Nőiség elfogadása

Van és mindenki számára elérhető. A gyógyulás maga a szeretet. Mindig van feljebb – mindig lehet jobban szeretni, amíg meg nem adod magad a szeretetnek és eggyé nem válsz vele. A szeretet útja végtelen és az egyedüli lényege, hogy járd.


Nőiség elfogadása

A nőiség megélése sokféleképpen. A szakirodalmi adatok és az első PCOS-oknak szervezett pszichodráma csoportunk tapasztalatai is azt mutatják, hogy a női szerepek, a nőiség , nőiesség pszichés megélése, elfogadása hatással van a testi, hormonális működésre is. Napjainkra egészen eltorzult női energia megélésekkel találkozhatunk.


Női energián nem a nő társadalmi, kapcsolatbeli szerepére, helyére, értékelésére gondolok, hanem a yin-jang pár női felére, a yin energiára, ami minden férfiban, minden nőben egyaránt jelen van, csak többnyire elcsúszott arányokban, eltorzult minőségekkel, pedig az teremtőképességünk egyik. A ciszta „védőburokkal, erős fallal bíró tömlőszerű képlet, jól körülhatárolt terület, melynek üregében folyadék (vér, genny, pangó váladék, nyák, savó), vagy szilárd képletek (pl. daganat – sejtek) lehetnek. Amikor megérintünk valakit, megváltozik a megérintett fizikai érzete - csökken a feszültséget okozó hormonok szintje, csökken az idegrendszer feszültsége, javul az immunrendszer állapota és ez kihatással van a viselkedésünkre, hangulatunkra. Minden, amit a hormonális egyensúlyról és egyensúlytalanságról tudni kell és érdemes, közérthető és közvetlen stílusban. E könyvből megismerhetjük a hagyományos „kórházi” ellátáson kívüli lehetőségeket, amelyeket nem szabadna figyelmen kívül hagynunk csak azért, mert nem „receptköteles” kezelési módok.


Nőiség elfogadása

Téma, tanulási feladat:saját nemiség (férfiasság, nőiség) elfogadása , megbékélés a sorssal. Megerősítés:Minden reggel tiszta lappal,tiszta, építő gondolatokkal, áldást hozó szavakkal indulok útnak. Azt teszem, amit szeretek, így a pénz és a bőség szabadon áramlik hozzám. Mától a csodák működésbe léptek.


A nő testi, lelki és szellemi egészségének az alapja a méh. Ahhoz, hogy a női test jól működjön, és a nő legteljesebb énjét tudja élni teremtőerejét kieteljesítve a méh terének energetizálása és harmonizálása szükséges. A doktornő számos olyan esettel találkozott praxisa során, amikor a női szerep elfogadása már a születés pillanatától problémát jelentett: a szülők fiút szerettek volna, ennek tudatában nevelték a lánygyereket, és ez később oda vezetett, hogy az illető egyáltalán nem tudta elfogadni nőiségét. Fontos a szülőkkel való kapcsolat megértése, elfogadása , és sérelmek megbocsátása, ez a következő lépcső ahhoz, hogy párkapcsolatunk is magasabb szintre léphessen. Több vers a társsal való kapcsolódást érinti, több nézőpontból.


Természetesen a család egységéből a gyermek sem maradhat ki. Ez sokkal nagyobb mértékben segíti elő az egészhez való kapcsolódást. Ekkor lényegében minden egyensúlyba kerül, sokkal nagyobb mértékben felemelve minden résztvevőt, mintsem hogy elérné ezt a különböző ideák, illetve mások megerősítése vagy elfogadása által. Egyfajta minőség, mely külsőségekben csak alig, vagy egyáltalán nem nyilvánul meg. Mégis a kisugárzás révén egyértelmű, vitathatatlan, és stabil.


Hiszem, hogy mindenkinek van egy útja. A kliens pedig a jelenben itt ül előttem és mondjuk az a panasza enyhébb esetben, hogy türelmetlen, szorong, rosszul alszik ,vagy már a pánikbetegség jelei is előfordulnak nála. DictZone online magyar-angol szótárban. Kiejtés, fonetikus leírás és angol példamondatok egy helyen. Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún.


A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Nőiség a politikai interjúvezetésben Az utóbbi évtized számos női beszélgetésvezető megjelenését eredményezte a politikai műsorokban. Szakmaiságuk mellett nőiségük is kijelölni látszik szerepkörét a magyar politikai interjúvezetésben csakúgy, mint a tudomány és művészet területein. Nagyon fontos meghatározója életminőségednek, hogyan kapcsolódsz embertársaidhoz, környezetedhez.


Az alapja saját magad megértése, elfogadása , és szeretete. Csak így vagy képes empátiával kapcsolódni egy másik emberhez, ítélkezés nélkül megérteni a nézőpontját, együtt érezni vele. Ez a tünet támpontot is jelent a pszichológus számára, azt jelzi, hogy a testkép, a nőiség sérült, vagyis a páciens nem találja az összhangot női mivoltával, súlyosabb esetben meg is tagadja azt. A legtöbben sérülnek nőiségükben, ez elkerülhetetlen.


Hogy ez miért van így, az ugyanaz a kérdés, hogy egyáltalán miért van rossz a világban. Nem biztos, hogy válaszolni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések