2017. október 31., kedd

Német nyelvtan

Német nyelvtan

A cikk a német nyelvtant összegzi, főként azokat az ismertetőjegyeket, amelyek a többi nyelvvel összehasonlítva a német nyelvre inkább jellemzőek. Csatlakozz csoportunkhoz, ahol mindent megteszünk, hogy megválaszoljuk a német nyelvvel kapcsolatos kérdéseidet. A csoport nemcsak nyelvtanulóknak, hanem nyelvtanároknak is szól. Szívesen várunk hasznos linkeket, gyűjteményeket is!


Nyugodtan kérdezz és add hozzá ismerőseidet is a csoporthoz! Folyamatosan bővülő német nyelvtan oldalaink sok segítséget nyújthatnak a német nyelvtanuláshoz azoknak is, akik már régen foglalkoztak nyelvtannal, vagy felnőttként szeretnék munkájukhoz a német nyelvet megtanulni. Vagyis trükkök garmadával és gyakorlatiasan. Minden, ami német nyelv.


Segítség német nyelv tanulásához. Egy meglehetősen absztrakt gondolkodású, intuitív diák vagyok, akinek, bár a tanórák döntő többségén fizikailag jelen kell lenni, a lelke mégis sokkal inkább Narniában, Roxfortban vagy éppenséggel „egy messzi-messzi galaxisban” vándorol. Online német nyelvtanulás - ingyenes online német nyelvtanfolyam, ingyenes online német nyelvleckék (A A B videó, hanganyag). Több száz diákkal dolgoztam.


Előre tudom, hogy mikor, hol, mi okoz problémát. Czímer Zoli 36views. Up votes, mark as useful. Német tanulás a Deutsch Interaktiv-al. Down votes, mark as not useful.


Hallgass német zenéket: zene nélkül nehéz az élet, mindenkinek vannak kedvenc előadói. Mivel németül tanulsz, mi lenne, ha jobban elmerülnél a kultúrában úgy, hogy német nyelvű dolgokat hallgatsz? Ha a német igeragozót egy másik nyelven szeretnéd használni, csak menj vissza a bab. Míg sok más nyelvnél kikötés, hogy legyen tárgy a cselekvő mondatban, amiből a szenvedő mondat alanya lesz, a németben szinte bármilyen igéből (kevés kivételtől eltekintve) képezhető szenvedő szerkezet. Használd a beszédhez is.


Készíts elmetérképet a fent megtanult kifejezésekkel. A passzív – szenvedő szerkezet lényege, hogy az aktív mondat tárgya lép át a passzív mondat alanyává. A személyes névmás vonatkozhat személyekre, tárgyakra vagy fogalmakra is. Egyes szám harmadik személyben három alakja van a három nyelvtani nemnek megfelelően.


Feliratkozni csak a 14. Advanced german lessons Animated german grammar Animációs német nyelvtan Animációs német nyelvtan Deutsche Grammatik Online Formenlehre bei Nomen Four cases German course for beginners German Grammar Glossary German Grammar German Language Tutorial German ( német nyelvtan angolul) Grammatik Deutsch Grammatik in Bildern Grammatik Woxikon. Egyszerű a keresés, nyelvtani információban gazdag találatok, ragozás, szinonímák.


Ausztriában élek és itt sajnos csak német anyanyelvű tanárt találtam. Nekem nagyon sokat segített hogy megtaláltam ezt a fajta oktatási lehetőséget, mivel így innen a messzi távolból is tudok németül tanulni a saját anyanyelvemen, ami sokat segít. A német -magyar szótár felismeri a ragozott formákat. Semmi mellébeszélés, csakis a lényeg.


Mert igenis el lehet magyarázni a német nyelvtan egyszerűen is! Lehet, hogy másik tanárra, könyvre, online oktató programra vagy alkalmazásra van szükséged? Merj váltani, s tud hogy ezen is nagyban múlik a német tanulásod hatékonysága és sikeressége!


Német nyelvtan

Remélem hasznodra válik ez a cikk és tudtam segíteni! Kijelentem, hogy a beküldött tartalom szerzői jogával rendelkezem és engedélyezem az Érettségi. A Zertifikat Deutsch és Deutsch-Test für Zuwanderer német nyelvvizsgák szókincse.


Letölthető német listák, táblázatok, összefoglalók. Az itt lévő német tudásanyagok elsősorban listák és kivételek lesznek. Olyan dolgok, amikre egyben soha nincs szükség, mégis minden elemüket ismerned kell már akkor is, ha csak alapfokon akarsz németül tudni. Vend nyelvtan , dokončane l. Aanwijzende voornaamwoorden in het meervoud met bindvocaal.


Német nyelvtan

Gyakorló német nyelvtan. DictZone online magyar- német szótárban. Kiejtés, fonetikus leírás és német példamondatok egy helyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések