2017. október 23., hétfő

Illóolaj atka ellen

Illóolaj atka ellen

A poratka ellen egyedül a HEPA-szűrős porszívók nyújtanak megoldást, minden más csak egy pofon az atkakakinak. Ne felejtsük el viszont a matracunkat és a bútorkárpitokat is porszívózni az új szerzeményünkkel. Leszögezi: a bodzavirág és a herefiasítás háromhetenkénti eltávolítása révén a méhészek értékes időt nyerhetnek ahhoz, hogy az áruméztermelés hónapjai alatt ne kényszerüljenek vegyszerek használatára.


A rendszeres atka elleni kezeléseket viszont a módszer csak kiegészíti, de nem helyettesíti. Poratka ellen szuper még a közvetlen napfény. Plüssöket a fagyasztóba! Ugyanis a poratka ellen az egyik legjobb fegyver a meleg: Celsius fok felett már feldobják mind az összes lábukat. Ha már felvettük a harcot a poratka ellen , akkor a plüssök, párnák, drapériák és a hasonló textíliákkal is kezdenünk kell valamit.


A levéltetvek, legfőképpen a fekete fajták ellen a zuhanyozást követően hatásos fegyver a szalmiákszesz is. Hamuval a puhatestűek ellen. Ebből két evőkanálnyit oldj fel egy liter vízben, és ezzel az oldattal öntözd meg a növényt. A hernyók és egyéb puhatestűek inváziója ellen szórj egy kevés hamut a kerti növényekre. A hamut - mint növényvédőszert - nem véletlenül kedvelik a kertészek: megfigyelték ugyanis, hogy a hamu rátapad a puhatestű állatok testére, és kiszívja belőlük a nedvességet.


Illóolaj atka ellen

A kutyám éves, és kiskora óta küszködik a bőre alatt élősködő atkákkal. Használtunk port, cseppentettünk a nyakára atka -és kullancs elleni cseppet, védőoltásban is részesült, de semmi nem vált be. Ma már túl van a sokadik orrfújáson, tüsszög és állandó orrdugulás gyötri? Akkor biztosan az Ön fejében is megfogalmazódott már a kérdés: hogyan szabadulhatnék meg végre a kellemetlen tünetektől?


Az egy-két éve a szobánkban lévő párna súlyának -át a már elhullott atkák és ezek ürüléke teszi ki, amely igen agresszív allergén. A háziporatka ürüléke miatt allergiás nátha, asztma vagy ekcémás elváltozás jöhet létre. A teafaolaj egy észak-ausztráliai cserje (Melaleuca alternifolia) leveleiből és rügyeiből gőzdesztilláció útján kinyert illóolaj. Majdnem 100-féle kémiai alkotóelemből áll, aminek többsége az ún.


A kártevők ellen számos dolgot tehetünk otthonunkban, anélkül, hogy mindenféle vegyszert szórnánk szét. Mosogassuk el az újra felhasználható konzervdobozokat is. Ha csak a legegyszerűbbeket vesszük, étkezés után seperjük össze a morzsákat, öblítsük le a tányérokat, ne hagyjunk eleséget a kártevőknek. Gyakran megfeledkezünk arról, hogy a rajzás is lehet a család fokozott védekezése az atka ellen.


A tisztogatás hatékonyságát a lehullott és sérült atkák számarányával lehet becsülni. A hátrahagyott fisításban a család az. A cikk harmadik oldalán olyan táblázatot közöl, amelyik megadja, hogy mely növény illóolaja mennyire öli az atkákat (középső oszlop), illetve mennyire veszélyes a méhekre (harmadik oszlop). A fagyasztás a molylárvák és peték ellen is hat, csomagoljuk be nejlonba a gyapjúholmit és tegyük a mélyhűtőbe órára.


Az eukaliptusz, levendula és borsmenta elriasztja a molyokat. Tegyünk a szekrénybe szárított levendulát, a szőrme mellé mosószappant. Please try again later. Több illóolaj hatásaihoz oda volt írva hogy hatásosak emberre, állatra egyaránt rühatka, atka ellen és vírusellenes, baktériumölő többféle parazita ellen is.


Magyar nyelvű összefoglaló. Nyúlós költésrothadás ellen. Tehát az állati atka , pl a kutyából nem jön át az emberre, és fordítva is, az emberi rühatka nem támadja meg a háziállatokat. Mert az embert pl a Sarcoptes scabiei vagy Acarus siro L fajtája támadja meg. De persze vannak olyan fajták is amik mindenevők.


Illóolaj atka ellen

A teafa illóolaját egy Ausztráliában őshonos fa (Melaleuca alternifolia) leveleiből nyerjük vízgőz desztillációval. A keverék eltünteti a ruhákból az izzadságszagot is, ha az érintett helyen befújjuk vele a ruhát, mosás előtt fél órával. Az ecet ezen felül a szöszök ellen is hatásos. Nem lesznek szöszösek a mosógépben tisztított ruhák, ha az öblítő-adagolóba egy félcsészényi ecetet teszünk, öblítés után.


Hogyan reagálnak az állatok a használatra? Ne használja a terméket állatokon. Toxikológiai vizsgálatok nem mutattak semmilyen káros hatást gerinceseken, kivéve a szájon át történő alkalmazás esetén.


Enyhébb esetekben a kénes, olajos kénes lemosás is elegendő lehet (AGROKÉN, VEKTAFID S) az atka ellen. A kora tavaszi kezeléssel egyben a kéregrepedésekben, ágvillákban áttelelő egyéb atkafajok ellen is védekezhet. Az olajos készítmények bevonják és megfullasztják az atkákat ( VEGAREP, VEGESOL eReS, OLAJOS RÉZKÉN).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések