2017. október 4., szerda

Milyen volt zsugori uram

Milyen volt zsugori uram

Közben Béres Laci, az előadás rendezője is küldött egy előadást (Két úr szolgája) mutatóban, hogy milyen stílusú színházat szeretne csinálni. Nagyon inspiráló volt , mert megéreztem a hangulatát a készülő előadásnak. Az első dal, amely elkészült Csokonainak a Zsugori uram -jára íródott, ez az előadás nyitánya. Csokonai ráébredt, hogy nem csak egyetlen zsugori van a világon, ezért a címből elhagyta az egy szót. A cím már egy beszélő nevet tartalmaz.


Csokonai Vitéz Mihály Zsugori uram verséből milyen hasonlatok teszik ilyenné zsugori uramat? Biztos vagyok benne, hogy a kedvező döntés elérésében óriási szerepe volt mindazoknak, akik bármilyen módon támogatták az ügyet, de különösen azoknak, akik nevük és címük megadásával álltak ki az emléknap ügye mellett. A Zsugori című zenés komédiát már október közepétől láthatják a diákbérletesek a leghűségesebb város teátrumában.


Molière A fösvény című műve alapján Simai Kristóf, Katona Imre és Szarka Gyula írta a darabot, melyet a Jókai Színház és a Soproni Petőfi Színház közösen készített, a rendező Béres László. Ide tartoznak azok az alkotók és művek, amelyek egy adott korszak. If you continue browsing the site, you agree to the use of cookies on this website. A zsugori „zsugorgatja” a pénzt, nagyon fösvény mással és önmagával szemben is.


A bevásárló körútról a zsugori üres kézzel jön haza - mindenre sajnálja a pénzt. Ha mégis venni kényszerül némi élelmiszert, az utolsó garasig visszaköveteli az aprópénzt. Próbáld meg soornként értelmezni, az is magyarul van írva, nem nehéz:P Am a címében is benne van, hogy egy zsugori emberről. Sok szóbeszéd járta mifelénk Zsugori uram különös életmódjáról. Beszéltek ezt is, beszéltek azt is.


Hiszem, ha látom- mondogattam csak úgy, magamban. Egy napon éppen Zsugoi-i uram utcájában volt dolgom, „most aztán végére járok a sok szóbeszédnek- gondoltam magamban. Vajon melyik az ó háza?


Uram , taníts meg minket imádkozni - kérték a tanítványok az Urat. De gazdag volt , hogy sikerült az összes pénzét beletenned a cipős dobozba? Nos, ez volt a probléma” – mondta a feleség. Szóval besétáltam a bankba, minden pénzt ráraktam egy számlámra, és kiállítottam az uram nevére egy csekket.


Ott van vele lent a földben! Akkor ne felejtsd el megosztani! Bagdy Emőke terhes volt ,. A szeretlek szót csak a magyarok azonosítják kizárólag a szerelemmel, angolul a szülõi, testvéri, felebaráti szeretetre is használják a love szót, így ez nagyon is helyén volt a filmben. Igen, volt valamikor ez a mûsor is. A csatorna egyéb kínálata finoman kifejezve nagyon szegényes, és köszönõ viszonyban sincs a beharangozással.


Szeretem a retro dolgokat, mert koromnál fogva sokat nosztalgiázok, és nem csak én, még sokan mások is. Természetesen Zsugori Úr. A helybeliek szerint Ön nagyon gazdag. A környék leggazdagabb embere vagyok. Dohosak a falak, alig van bútora.


Tiéd volt ez a fől tiéd volt egészen, Melyből most a kevély s fösvény dézmát vészen. Az enyim, a tied mennyi lármát szűle, Miolta a miénk nevezet elűle. Első fia születéséig játszott az együttessel, egyetemi évei.


Szabadságunk, aki hozzád nyúl, Elbucsúzhatik a világtul, Szivében vér s élet nem mara Kiürítjük, mint e poharat! Az én uram tudja, hogy mit csinál (erdélyi magyar népmese) Volt egyszer egy szegény ember. Azt mondja egyszer csak a feleséginek: - Édes feleségem, elviszem a lovat a vásárba s eladom. Hát ha úgy akaro adjad! Meglátom, mit csinálok vele.


Amit te csinálsz, az minden jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések