2017. október 23., hétfő

Börzsöny települései

A település nevére kattintva részletes információkat olvashat a település történetéről, helyi nevezetességeiről, valamint tájékozódhat szállás lehetőségekről, program okról. Börzsöny turisztikai és információs portálja - támogató: Angyal-Lak szálláshely, Perőcsény. Nógrád és Pest megye határán található a Börzsöny , a vulkanikus eredetű középhegység. Legmagasabb csúcsa a Csóványos -9m. Királyháza Kemence külterületi településrésze.


A Börzsöny északi részén, a Kemence-patak völgyében fekszik. A MOL-turistaház udvarán található a Mátyás-forrás. Települései Pest megyében találhatók, a Közép-Magyarország régióban. Délről a Dunakanyar, nyugatról és északról az országhatár , keletről a Cserhát határolja. Elhatároztuk, hogy a Börzsöny hegység mentén található települések és vonzás körzetük önkormányzatit, civil és társadalmi szervezeteit, vállalkozóit, gazdálkodóit, művészeit és mindenkit, aki ezen a mesés környéken szeretne élni, megszólítunk összefogásra és együttműködésre buzdítunk.


Talán itt van a legnagyobb egybefüggő erdő és a legismertebb kirándulóhelyek (Királyrét, Nagyhideg-hegy, Csóványos, Drégely-vár). Ezen a lapon főleg a természetjárás és a turizmus szempontjából mutatom be a Dunakanyar északi oldalát, ezt a gyönyörű andezit ősvulkánt. Börzsönynek egy 6fős befogadóképességű labdarúgópályája van, ennek nagy része állóhely.


A 1m hosszú és m széles pályát természetes fű borítja. A következő lap található a kategóriában, összesen lapból. Nagybörzsöny a Börzsöny nyugati peremén, a Börzsöny -patak partján található. Közigazgatási területe nyugaton az Ipolyig terje keleten pedig mélyen benyúlik a Börzsöny erdei közé.


Területének csaknem háromnegyede a Duna–Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik. Kismaros is the southern terminus for one of Hungary’s oldest light railways. The railway station is located in the centre of the village providing regular service throughout the year.


Börzsöny települései

Nagymaros a Dunakanyarban, a Duna bal partján, a Börzsöny lábánál fekszik, szemben Visegráddal és a visegrádi várral. Megközelíthető vasúton a Budapest-Szob fővonalon Nagymaros-Visegrád vagy Nagymaros állomáson leszállva, menetrendi kirándulóhajóval, szárnyashajóval, Visegrádról komppal, vagy a 12-es országúton. A megye délnyugati részén, a Börzsöny keleti előterében található.


A falu (vár, megye) nevét a bolgár-szláv Novigra azaz Újvár elnevezésből kapta. Története a honfoglalás előtti időkre vezethető vissza, már ebben a korban is kulcsfontosságú helynek számított. Gipszkarton szerelés Családi házak, lakások, gipszkarton válaszfal,. A vendégház a Börzsöny északi oldalán az Ipoly völgyében fekv ő festői szépségű faluban-Bernecebarátiban található. Börzsöny -hegység szálláshelyek, ingyenes foglalás, apróbetűs rész nélkül.


Vendégházunk nagy szeretettel várja mindazokat a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeket, akik családias hangulatban szeretnének eltölteni néhány napot vagy túrázás közben szálláshelyet keresnek. Kóspallagra Vácról induló járatokkal lehet eljutni, ezek. Nagyoroszi község Nógrád megyében, a Rétsági járásban. Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program.


Műemlék jellegű templomának felújítása a közelmúltban fejeződött be. Az ország legszebb fekvésü települései között tartanak számon - a Dunakanyarban. Budapesttől km-re a Duna bal partján fekvő hangulatos kisváros. A település festői környezetben, A duna völgyében és a dombhátakon a lefutó völgyekbe beékelődve fekszik és várja a idelátogatókat. A szigetcsúcsról szép kilátás nyílik a Dunára és a mögötte magasodó visegrádi hegyekre, illetve a túlsó parton a Börzsöny láncolatára.


Börzsöny települései

A Szentendrei sziget települései Kisoroszi. Kisoroszi a Szentendrei sziget csúcsán fekvő aprócska település, a Dunakanyar egyik legkedveltebb nyaralófaluja. A Dunakanyar térségébe látogatók a természeti adottságokon túl fantasztikus programokon is részt vehetnek. Bár a területen már az Árpád-korban is település állt Hanta néven, később a XIV. Komp is üzemel, így könnyen elérhető például Esztergom de busszal és autóval és kisvasúttal a Börzsöny belső települései és Szlovákia is.


Szobon van általános iskola és egyházi fenntartású gimnázium kollégiummal, orvosi rendelő, rendelőintézet, tüdőszűrő, mentőállomás is. Együttműködés erősítése a Börzsöny -Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület települései között. A felsorolásban másodikként szereplő intézkedés kis értékű fejlesztésre irányul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések