2015. november 6., péntek

Bölcsődei játszócsoport

Valljuk, hogy az első pozitív közösségi élmények, meghatározóak egy kisgyermek életében és befolyásolják a későbbi társas kapcsolataikat. Egyes bölcsődékben az alapellátás elsőbbsége mellett családtámogató szolgáltatásokat működtetünk. Ilyen szolgáltatások a játszócsoport , az időszakos gyermekfelügyelet.


Bölcsődei játszócsoport

Mindezeket bármely család igénybe veheti, a gyermek hat éves koráig, térítési díj ellenében. Célja, Győr város bölcsődéiben meglévő játék- és eszközkészlet gyarapítása, amely a 0-éves korú, valamint a 0-éves korú sajátos nevelési igényű, valamint hátrányos helyzetű gyermekek szükségleteinek kielégítését, nevelését, gondozását, egészség. A kisgyermekek érdekében, a bölcsődei beszoktatáshoz hasonlóan ebben az esetben is a szülővel történik a fokozatos beszoktatás. A szülő a szolgáltatás igénybevételekor arra vonatkozóan megállapodást köt a bölcsődével.


A szolgáltatás díja (étkezéssel együtt): 4. A nyitás hetére augusztus 26-tól lehet jelentkezni a játszócsoport mobilos telefonszámán. Megkérjük kedves vendégeinket, hogy a gyermekeknek -az időjárásnak megfelelő-kinti, kényelmes ruházattal is készüljenek. Havi tervezet köré épül fel az itt eltöltött idő, mely heti rendszerességgel ismétlődnek a napi tevékenységek. Abban az esetben, ha több családnak is igénye van a bölcsődei ellátásra, de a rendelkezésre álló, átalakítható épület adottságai nem alkalmasak klasszikus bölcsődei csoport kialakítására, javasolt egy épületen belül több mini bölcsődei csoport létrehozása. Szolgáltatásként játszócsoport működésével segítünk a szülőknek délelőtti tanácsadással, gyermekeik számára változatos.


Bölcsődei játszócsoport

Kulcsfogalmak: időszakos bölcsődei elhelyezés, gyermekhotel, játszócsoport , játékkölcsönzés, Biztos Kezdet program, egységes bölcsőde-óvoda, családi napközi, házi gyermekfelügyelet, stb. Az időszakos bölcsődei elhelyezés igénybevétele esetén is fokozatosan, lehetőleg a szülővel történik a kisgyermek beszoktatása. Kerületünkben a bölcsődei rendszeren belül jelenleg három játszócsoport működik, biztonságos, családias környezetben, ahol az első lépések zajlanak a külvilág és a társak felé.


A gondosan felszerelt minőségi játékeszközök segítik a kisgyermek testi-lelki harmonikus fejlődését. Egy bölcsődei csoportban két éven alul legfeljebb gyermek nevelhető, gondozható. Ha a kisgyermek betöltötte a második életévét fős csoportba helyezhető el. A fogyatékos gyermeket is ellátó bölcsődei csoportban legfeljebb gyermek gondozható. Kisgyermekgondozó, - nevelő (OKJ ) - emelt szintű képzéshez.


Tematikus megfigyelési szempontok bölcsődei csoportban 1. Bölcsődei gyakorlat szempontsora. AlkaloIntézménylátogatás Monitoring intézmény bemutatás 2. Tegnap az MIskolapad című műsorában (április 17.) a Solymár utcai bölcsődéről és a bölcsődei fejlesztésekről sugároztak tudósítást. Czékó Gábor, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft ügyvezetője.


Easily share your publications and get them in front of Issuu’s. A családi bölcsőde hetes kortól éves korig fogadja a gyermekeket. A családok igényei alapján szervezzük szolgáltatásainkat. A bölcsődei nevelési év szeptember 1-jétől a következő év augusztus 31-éig tart. Speciális bölcsődei csoportba a fogyatékos gyerek felvétele akkor teljesíthető, ha Köznevelési törvény rendelkezései szerint működő szakértői bizottság hivatalos szakvéleményt állít ki, és ebben javaslatot tesz a bölcsődei korai fejlesztő felvételre.


Bölcsődei játszócsoport

A szakértői véleményt addig, amíg a gyermek korai fejlesztés. Számunkra fontos véleménye! Kérjük írja meg intézményünkkel kapcsolatos észrevételeit, esetleges panaszait részünkre! Játszócsoport (Baba-mama klub) Ezt a csoportot azzal a céllal működtetjük, hogy a kisgyermekes családoknak közösséget kínáljunk.


Olyan lehetőséget, ahol szakképzett kisgyermeknevelők adhatnak tanácsot, szakmai segítséget, támogatást az édesanyáknak, édesapáknak, nagyszülőknek. A pavilonrendszerű épület éve épült. A bölcsőde bővítése, felújítása, akadálymentesítése, játszócsoport kialakítása az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak Alföldi Operatív Program keretében, ÉAOP 4. Katica játszócsoport XXII.


Békásmegyeren éve működik a játszócsoport szolgáltatás, ami jelenleg két helyszínen látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések