2018. május 4., péntek

Nem mi döntjük el hogy kibe szeretünk bele

Még azt is a génjeink döntik el , hogy kibe szeretünk bele ? Madeleine A Fugère pszichológus összeszedte azokat a tudat alatti tényezőket, amelyek miatt mi magunk se tudjuk igazán, kivel érezzük majd magunkat összeillőnek, vagyis kire kattanunk rá. A szakember szerint még a közeli ismerőseink is jobban ráéreznek olykor, hogy kibe fogunk belezúgni, mint mi , magunk. Hogy valakit attraktívnak tartunk-e, az egy másodperc tizedrésze alatt eldől - vagyis rövidebb idő alatt döntünk, mint ahogy egyet pislogunk. Immár tudományosan is kimutatták: egy kihívó, vonzó nevetés, egy huncut pillantás vagy éppen egy megfeszülő póló - villámgyorsan felkelthetik a figyelmünket, sőt izgatónak is találhatjuk ezeket a jelenségeket. Fogalmam sincs h viszonozza-e soha nem mondtam ezt el neki , nem is kérdeztem mostanában jól elvagyunk.


See, that’s what the app is perfect for. Ismerhetik régóta egymást a partnerek, fel sem tűnik nekik, hogy együtt járnak táncolni, szórakozni (vagy lásd az előzőhöz hasonló esetet: közösen futnak, bicikliznek). A legjobb barátok ugyanis sokszor hasonló dolgokkal, együtt töltik a szabadidejüket. Tehát közvetve a szüleinket illetve az úgynevezett első kapcsolati személyeinket keressük, akik talán sokat adtak, de akik időnként vagy tartósan meg is vontak dolgokat, vagy akiktől megbántást szenvedtünk el.


Azt mondják, hogy mindenkiben él a tudattalan vágy, hogy rendbe hozza azt, ami a múltban, vagyis a gyerekkorában nem. Szerinte, ha kicsit külön mennénk egymástól, akkor lehet, hogy évek múlva jobban működne minden közösen. Az, hogy kibe szeretünk bele , soha nem döntés kérdése. Vannak emberek akik azt hiszik, hogy mi döntjük el , hogy mi a saját nemünkhöz (is) vonzódunk.


Nem mi döntjük el, hogy kibe szeretünk bele ,. Sokáig tagadtam, hogy a lányokhoz is vonzódok és bár most se vállaltam fel magam teljesen, legalább már nem szégyellem magam. See actions taken by the people who manage and post content. Szeretném, ha tudnátok, hogy rohadtul nem mi döntjük el,hogy kibe szeretünk bele , kihez vonzódunk.


Ez azonban nem azt jelenti, hogy jó ötlet lehet ha legjobb barátunkba leszünk szerelmesek. Ha két ember megismeri egymást, akkor legtöbbször a hasonlóságot kezdik el felfedezni egymásban. Bár igaz, hogy nem mi döntjük el, hogy kibe szeretünk bele. Ilyenkor érezhetjük azt, hogy olyan, mintha már évek óta ismernénk egymást. A szerelem a világ legszebb érzése.


Mi váltja ki ezt a fantasztikus hatást? De hogyan keletkezik ez az érzés? Magyarul: ne egy ideálképbe legyünk szerelmesek, hanem a valóságos partnerünkbe, még ha az esetleg nem is annyira ideális, a tartós kapcsolat alapja – nem a futó flörtöké – a realitásokon nyugszik. Mitől függ, hogy kibe szeretünk bele ? De az, hogy meddig megyünk el , az már a mi döntésünk. Ha nem sikerül reális képet kialakítanunk valakiről, akkor nem lesz esély arra, hogy valódi szerelem alakuljon ki.


Ha gyengének érezzük magunkat, akkor nem kell megadni a lehetőséget se a kísértésnek. Hogy kibe szeretünk bele , azt nem mi döntjük el , de azt, hogy kit szeretünk életünk végéig, azt igen. A párkeresés nem könnyű, de ha megtaláljuk az igazit, akkor vigyáznunk kell rá! Mi lesz, ha nem sikerül!


Amikor a probléma betölti a látóteredet és uralni kezdi minden gondolatodat, akkor már nem vagy nyitott új megoldásokra. Nem jut figyelmed arra, hogy lás mi milyen okkal történik és milyen alternatívákat hordoz. MI kell az elengedéshez?


Nem látod meg a lehetőségeket. A kapcsolataink tehát változnak, alakulnak, érettebbé, komplexebbé, vagy épp üresebbé, fakóbbá válnak. De vajon mi dönti el azt, hogy kibe leszünk szerelmesek?


Nem mindegy ugyanis, hogy életünknek épp mely szakaszában lép be egy számunkra potenciálisan érdekes személy. Nyilván sok múlik az időzítésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések