2018. május 7., hétfő

Fiatal gazda pályázat 2020 kiírás

Az elmúlt rendszerben már több ilyen kiírás volt, és sokat változott azóta, hogy közel évvel ezelőtt megjelent az első ilyen pályázat. LEJÁRT BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ! Az eredményeket már ki is hirdették, melynek értelmében a nyerteseknek 1pontot kellett elérniük.


Ez a korábbi évekhez viszonyítva. Nagyon sok olyan ember kap esélyt az új fiatal gazda pályázattal, akik idáig ki voltak zárva a nyerésből és sok esetben a pályázat beadásától is. Megjelent a nagyon várt Borászatok fejlesztése pályázat!


A korábban lehívott mezőgazdasági támogatás. A kkv-beruházások többsége elmaradna EU-pénz nélkül A nyertes pályázat lépései (pályázat készítés, projekt lebonyolítás) Bejelentette a kormány a százmilliárdos pályázati menetrendet! Hamarosan indul a Fiatal Gazdák Induló Támogatása felhívás, a korábbi évekhez képest azonban az új kiírás több módosítást is tartalmaz.


Cikkünkben összeszedtük a főbb pályázati tudnivalókat és módosult feltételeket, hogy minél nagyobb eséllyel pályázhasson az elérhető több mint 1millió forintra. Fiatal gazda pályázat nyílik május 1-től A kiírás alapján egy alkalommal költségek fedezetére vagy fejlesztési célra támogatás vehető igénybe a mezőgazdasági tevékenység megkezdéséhez. Olyan megoldásokat mutatunk most be, elsősorban amire közel 1 eséllyel pályázhatsz! Több millió forint pályázati támogatás lehetősége, nagymennyiségű eszközök szétosztása, szolgáltatások fejlesztéshez.


A fiatal gazda pályázat további részletei. Szerintem nem lesz gond a korábbi területalapú támogatás, de ez csak vélemény, konkrét információt csak pár hónap múlva tudunk mondani. EUR nyerhető el mezőgazdasági tevékenység beindításához.


A támogatási összeg -ban előfinanszírozott. A as mezőgazdasági pályázati rendszer nagy nyertesei kétség kívül a fiatal mezőgazdasági termelők lesznek. Szolgáltatások pályázat útján adhatók be. A szolgáltatások ügymenete azonos a piaci feltételekkel.


A pályázatok, feldolgozási díjhoz kötöttek. Digitális jóléti társadalomban, a fiatal tehetséges embereknek, induló vállalkozásoknak megannyi kihívással kell szembenéznie. A közismert nevén fiatal gazda (FIG) pályázat igen népszerűvé vált az utóbbi években, ami érthető is, hiszen egy átalány elszámolású, vissza nem térítendő, előfinanszírozott pályázatról van szó. Fiatal Gazda Klub-eseményeket az ország pontján – olvasható a NAK oldalán.


F őállású őstermelők, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő főállású egyéni vállalkozók, illetve szociális szövetkezetek pályázhatnak akár millió forint. A kormány továbbra is elkötelezett az ifjú agrárvállalkozók támogatása mellett, ezért a fiatal gazdák számára idén negyedik alkalommal kiírt pályázatok ponthatárát pontra csökkentette. Három pályázatot adtam be tavaly: a testvérem és magam nevében egy-egy fiatal gazda pályázatot írtam, illetve elkészítettem a gazdaságátadási támogatás pályázatát is. A kérelmek elbírálása nap helyett egészen szeptemberig elhúzódott, de végül mindhárom pályázat nyert. Az enyém 90-es szakmai pontszámot ért el.


Ezért aki több pénzt szeretne és ezért hajlandó komolyabb vállalásokat tenni azoknak továbbra is a fiatal gazda pályázatot javasoljuk. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3milliárd Ft. Magyarország legnagyobb üzleti show-ján idén az innovációé a főszerep. A program a vállalkozói tevékenység főbb kérdésköreit érinti, a napi agrártevékenységre épülve. Pályázati felhívás - kiírás.


Kérjük a pályázóinkat, hogy legyenek szívesek bemutatkozást és tevékenységüket is bemutatni, mert azon kívül semmit nem tudunk a pályázóról, amit a pályázati anyagában megoszt velünk. Ahogy azt már korábbi bejegyzésünkben is írtuk, várható volt a Fiatal gazda pályázat idei megjelenése, hiszen a pályázati kiírás véleményezését már hetekkel ezelőtt elkezdték. A képzett fiatal gazdáknak és az egyesületben, társulásban tevékenykedőknek kedvez leginkább a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) két, már közzétett, jövő héttől pályázható kiírása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések