2018. május 22., kedd

Görög katolikus templom nyíregyháza jósaváros

Görög katolikus templom nyíregyháza jósaváros

Ugyanebben az évben sor került a város által adományozott telken a templom és a parókiaépület alapkövének elhelyezésére. Achille Silvestrini bíboros, a Keleti Kongregáció prefektusa végezte. Hírek, liturgia, szertartások, egyháztörténet, képtár, körpanorámaképek a templomokról, parochiák adatai, kiadványok, linkek.


Görög katolikus templom nyíregyháza jósaváros

Meglátogattuk a szerencsi görögkatolikus templomot. Szabolcs atya és kedves felesége az imádság és a templom bemutatását követve sok finomsággal halmozott el minket. Nyíregyháza - Jósaváros , görögkatolikus templom.


Bay Is Here For You with Money Back Guarantee and Easy Return. Get Your Nyiregyhaza Today! Get Nyiregyhaza With Fast and Free Shipping on eBay. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Romániai Püspöki Konferencia Állandó Tanácsai évente találkoznak, hogy megvitassák az aktuális és közös témákat.


Nyírgelsei Görög Katolikus Ek. Nyírszőlősi Görög Katolikus Ek. Oroszlány, Munkás Szent József P. Keresztelő Szent János P. Pácin, Görög Katolikus Ek. Páka, Szent Péter és Szent Pál P. A Bethlen Gábor utca elején emelkedik a kettőstornyú, kevert bizánci stílusban épült görög katolikus templom. A szocialista társadalom ideológiájától idegen volt a vallás, de a liberalizmus szekularizációja is az önmegvalósítást hirdeti.


A legnépesebb lakótelep, a Jósaváros is templom nélkül lett kész. Azonban a templom kicsinysége, amely már nem volt képes a megnövekedett létszámú görög katolikus hívek befogadására, és mivel az épület a „város előrehaladó csinosodásának” sem felelt meg, mozgalmat indítottak egy új templom építése. A templomok kimaradtak a városfejlesztések programjából. A város, a megyére nézve is kiemelkedő jelentőségű, a térség kulturális és gazdasági rugója, oktatási- kulturális központja.


A magyar görögkatolikus egyház a római katolikus egyház része, az úgynevezett keleti katolikus egyházak egyike. Szentélye a nyolcszög öt oldalával záródik. D-i főhomlokzatának középtengelyében egyenes záródású, kőkeretelésű kapu. Szeretettel várjuk az elsőáldozó-jelölteket a Szent Liturgia utáni találkozásokra. A felkészülést kezdő gyermekeink ünnepélyes bevezetése a templomba mához egy hétre, november 24-én lesz.


Miserend: csütörtök: 18. Ellátja: Bákonyi János, iskolai- és egyetemi. Nyírbátori Római Katolikus Minorita Templom Károlyi út 19.


Görög katolikus templom nyíregyháza jósaváros

Az oldalfalakat erőteljes falpillérekkel ritmizálták, az ablakokat neoreneszánsz és neobarokk díszítésekkel látták el. Az evangélikus templom belső tere impozáns. A falakat copf stílusú, stukkóutánzatú mintákkal festették ki.


A főoltár a máriapócsi görög katolikus templomból származik. A rábízott emberek meghallgatásával sokakat elkísért az Istennel való egyesülés útjára. Timkó Imre megyéspüspök azzal a céllal, hogy a görög.


Kisvárda – Az elkövetkezendő napokban gazdag programmal várja az érdeklődőket a Kisvárdai Görög Katolikus Egyházközség. Kerékpárral indulnak útnak. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszél Tiszavasváriban a görög katolikus templomban.


Szent Miklós görög katolikus templom társszékesegyházi rangra emelését vasárnap a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések