2016. február 2., kedd

Szabadidő eltöltési szokások kérdőív

Szabadidő eltöltési szokások kérdőív

Kérdőív a szabadidő eltöltéséről. Szabadidő eltöltésének lehetőségei. Kérlek, amennyiben kedved van, töltsd ki a fenti kérdőívet, hogy megtudd. KÉRDŐÍV – SZABADIDŐ - ELTÖLTÉSI LEHETŐSÉGEK A NORMAFÁN 1. Milyen gyakran szokott Ön a Normafára látogatni szabadidős, sportolási vagy egyéb időtöltési céllal? Amennyiben Ön elmúlt éves és már nyugdíjas, kérem szíveskedjen a kérdőív kitöltésével hozzájárulni munkám sikeréhez.


Szabadidő eltöltési szokások kérdőív

Sokaknak je-lent egyre nagyobb problémát az időhiány: az emberek egyre túlterheltebbek, kevesebb idejük marad arra, hogy minden követelménynek megfeleljenek, a szükséges tevékenységekre kellő mennyiségű időt fordítsanak. A szabadidő egyenlőtlenül oszlik meg a népesség különböző csoportjai között. Előadásukban arra keressük a választ, hogy 1. A munka és a szabadidő célja azonban az ember egyéni és közösségi boldogulása, vagyis mindkettő lényege túlmutat önmagán. Különösen az átmenet történelmi korszakaiban jelentős a szabadidő , mert ez biztosítja az alkotó gondolkodás lehetőségét, amelyben a lényegekre és nem a hasznosságokra lehet koncentrálni. Kiválasztottunk egy bizonyos szabadidő eltöltési formát, a kirándulást, hogy megvizsgáljuk, menyire van jelen ez az elfoglaltság az ifjúság életében.


Tettük ezt azért, mert Tata és környékének adottságai kiválóak, és a mozgás, a jó levegő és együttlét örömeit nem feltétlenül az élsportban kell keresni. Számos hazai kutatási eredmény bizonyította, hogy a sport egyre inkább kiszorul a magyarok, ezen beül a fiatalok életéből, s helyére olyan, főleg inaktív szórakozási, kikapcsolódási és szabadidő - eltöltési szokások és tevékenységek lépnek (pl. internetezés, tv-nézés), amelyek nem képesek kielégíteni az egyén fizikai szükségleteit. Az alacsonyabb jövedelmek és az állami fenntartású intézmények (például az állami mozik, könyvtárak és sportegyesületek meg-szüntetése) jelentős mértékben leszűkítette az emberek szórakozási, kikapcsolódási lehe-tőségeit. Kutatásunk fókuszában a sza-badidő - eltöltési szokások vizsgálata, az ezek közötti különbségek és azonosságok feltárása volt.


Célunk az Egerben és Eger környékén élő emberek (n = 42 1férfi és 2nő) szabadidős szokásainak feltérképezése, megismerése volt. A VÁLASZADÁS NÉV NÉLKÜLI! Alkohol- és drogfogyasztási szokások.


Attitű személyiség VI. Társadalmi rétegződés, életmó szabadidő Az életmódnak rétegspecifikáló szerepe van: az egyes rétegek és közösségszerű csoportok saját szokásaik, szabályaik szerint élnek, akkor az életmódmutatók – lakás, öltözködés, viselkedés, szórakozás – ugyancsak jellemezhetik az egyes rétegeket. Internet, mobiltelefónia, stb) való eligazodásukat, valamint érdekérvényesítési lehetőségeinek és a jövőjükről alkotott vélekedéseinek megismerése és elemzése.


Szabadidő eltöltési szokások kérdőív

Készítsen kérdőíveket gyorsan és egyszerűen. A dolgozat céljául tűztem ki a szabadidő hasznos eltöltésének, a minőségi szabadidőnek a vizsgálatát, különösképp a harcművészetek területén. Továbbá, hogy betekintést adhassak az erőteljes és dinamikus mozdulatok mögöttük megtalálható kultúra meglétéről és jelentőségéről. Történetileg a szabadidő a munkán nyert idő, amely iránti igény folyamatosan növekszik. Társadalmi irányadó csoportok: Tagjai leginkább tudnak élni a gazdaság adta javakkal és szolgáltatásokkal.


Integráltak: sikerorientált fogyasztói elit. A sikereket teljesítményükkel szeretnék elérni. Az igényes, mozgásos szabadidő eltöltési szokások megismertetése, annak alkalmazá-sára buzdítás. A játékok szabályainak megismertetése, a szabályok szükségességének beláttatása, az azokhoz való alkalmazkodás gyakoroltatása.


A kérdőív fejlesztése két adatfelvétel közötti négy évben folyamatosan, nemzetközi munka keretében zajlik. Véleményem szerint a szabadidő eltöltési szokások kiemelt szerepet játszanak a fiatalok személyiségfejlődésében, egészségmagatartásában, és viselkedésében. A szakdolgozatom öt fő fejezetre tagolódik. Az elsőben a szabadidő fogalmi meghatározásán és funkcióin túl, a fiatalok által kedvelt szabadidős terekre térek ki. Az ötödikes szülői adatok is kétpólusúak, a szülők szerint azonban nincs felügyelet nélküli gyermek.


A kutatás tervezésekor azt feltételeztük, hogy a számítógép-használati szokások befolyásolják azt is, hogy a gyermek kivel tölti a szabadidejét. Vagyis ez azt jelenti, hogy a kedvezőbb társadalmi helyzetben lévő csoportoknak több lehetőségük lévén a szabadidő - eltöltési módok között, a sportot ritkábban választják. Országos szintű felmérések igazolják, hogy a sport helye és jelentősége – bár társadalmi szinten köztudott – az egyéni, emberi viszonylatban. Az ezt a választ megjelölő fiatalok esetében a tanfolyam típusára is rákérdezett a kérdőív.


A kérdésre A kérdésre adott válaszokat a Mellékletben mutatjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések