2015. április 7., kedd

Görögkatolikus naptár 2019

Görögkatolikus naptár 2019

Pamiatka nášho otca svätého Bazila Veľkého, arcibiskupa kapadóckej Cézarey. Ma Zsófia ünnepli a névnapját. Mindenszentek Jel 2-4. Ismét lesz Szent Liturgia a londoni görögkatolikusoknak Segítsük a londoni görögkatolikusokat, hogy megtalálják a magyar görögkatolikus szervezőlelkészséget! Ezáltal közösséget nyerhetnek, hiszen minden hónapban egy alkalommal görögkatolikus liturgiát és találkozót szervez Jaczkó Sándor helynök atya.


Munkaszüneti napok, Áthelyezett pihenőnapok, Áthelyezett munkanapok, Munkanapok, Heti pihenőnapok. Hangos kiegészítés a szertartási utasításhoz. Ma Olivér ünnepli a névnapját. Az Istenszülő templombavezetése Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Szolnokon kicsit borús, kicsit hűvös volt az idő, de ez nem riasztott el bennünket a szegedi kirándulástól.


A domainnév a Katonai Ordinariátus tulajdona. A naptárt összeállította. Kali Yuga hindu naptár szerinti. Vikram Samvat hindu naptárak szerinti. Róma alapítása óta eltelt.


Názáreti Jézus születése óta eltelt. Shaka Samvat hindu naptárak. A hónapos öröknaptár az egyik legnépszerűbb eleme a naptarak. Naptár Portál) tematikus oldalnak. Nyíregyházi Egyházmegye 6. Szeptember 30-án “ FIVÉREM NAP, NŐVÉREM HOLD “ címmel állandó kiállítás nyílt amatőrcsillagászok fotóiból.


Keresztelés, esküvő, temetés valamint egyéb egyházi ügyekben szeretettel állunk az itt lakó görögkatolikus hívek rendelkezésére. A keleti egyházban kialakult az az igény, hogy az egyház eltávozott tagjai is jelen legyenek a liturgián. Kezdetben a hramotát azokért az elhunytakért végezték, akik keresztény imádság (temetés).


Görögkatolikus naptár 2019

Kor 1-10aLk 1b-10A mai napon Joannikiosz szentéletű atya, valamint Nikandrosz fölszentelt vértanú és társai emlékét tiszteljük. EGYHÁZI ÉV ÜNNEPEI Szeptember 08. Szűz Mária születéseSzeptember 14. Zöldítsük vissza földünket!


Ma már kétségtelen jelei mutatkoznak annak, hogy nem csak hogy nem őriztük meg a ránk bízott földet, de műveletlenül is bántunk vele, s ahelyett, hogy műveltük volna, kizsákmányoltuk. Jelenleg az Ortodox Egyházban két féle naptár is használatos: a julián naptár (ónaptár) és a javított julián naptár (újnaptár). Görögkatolikus Ifjúsági Lelkigyakorlat lesz Máriapócson.


Görögkatolikus naptár 2019

Gergely-naptárhoz képest napi késésben van. A Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola honlapja. TÁJÉKOZTATÓ az őszi szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről Mátészalka Város Önkormányzat Jegyzője tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy azon mátészalkai lakó-, illetve tartózkodási hellyel rendelkező, hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő. Előadó: Athanaszosz Ghikasz atya, a thesszaloniki Szent Haralambosz-templom papja, egyetemi tanár. Athanasziosz atya szakterülete a keresztény pszichológia, és lelkivezetés összekapcsolása.


Collstarz csillagászati szakkörünk szervezésében járdacsillagászat keretében részleges holdfogyatkozást nézhettünk meg a sulink előtt. Géberjénben hallhattuk, a bolygók királyát és. A szállásunk a Hotel Terézia panzióban lesz, szállás és étkezés díjtalan a Hajdúdorogi Főegyházmegye támogatásának köszönhetően.


Adományokat elfogadunk. Az eseményre a tanulókon kívül a szülők és a kollégák is. Nagy Krisztina angol nyelvi, Sarah Jones idegen nyelvi lektorunk játékos foglalkozást és Bene Anasztázia magyar nyelv és irodalom órát tartottak.


A Szeretet hatalma Alapítvány idén már 9. A mobil még várhat” címet kapta. Kisvárda általános iskolás korosztályától 2pályamű érkezett, melyeken a mobiltelefon és mobil- eszközök előnyeit és hátrányait rajzolták meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések