2016. augusztus 18., csütörtök

Mikor emelik a családi pótlékot

Mikor emelik a családi pótlékot

Az MSZP szerint a magyar családoknak nemcsak “papíron kell segíteni”, hanem valódi segítségnyújtásra van szükségük. Ha azt írják, emelik a családi pótlékot , én arra már rá sem kattintok” - mondta. A kombájnról meg lehet állapítani, hogy kamu, már a hozzászólások is arról szóltak, hogy ha igaz lenne, mindenki sokszor megnyerte volna.


Győzikéről is egyszerűen meg lehetett állapítani azt, hogy életben van. Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombati, budapesti sajtótájékoztatóján. Családi pótlék utalása. Humánerőforrás, HR Portal - minden a munka világából. Akárcsak a minimálnyugdíjasok.


Az idei évben is kétszer juthatnak pénzhez azok a szülők, akik családi pótlékra jogosultak. Ahogy azt már a korábbi években megszokhattuk, most is előre hozzák a januárban esedékes támogatás kifizetését, így azt már karácsony előtt kézhez kapják az érintettek. Mikor lesz családi pótlék utalás? A családi pótlék utalása mindig a hónap első munkanapján történik és a pénznek legkésőbb a hónap 5. Ha a családi pótlékot a postás viszi ki, akkor pedig minden hónap 10-ig ennek meg kell történnie. Ekkor kapod meg a családi pótlékot ! EZT ÖNT IS FOGJA ÉRINTENI!


Azaz a családi pótlékot teljesen meg akarják szüntetni (befagyasztás majd fokozatos csökkentés). Helyette vezették be a családi adókedvezményt. A GYES meg a nyugdíj minimumhoz van kötve. A nyugdíj minimumot már évek óta nem emelik és ahogy a dolgok állnak nem is fogják.


Hát igen nem a gyerekesektől kellene mindent megvonni. Sziasztok, most volt itt a postás, hozta a családi pótlékot. Nem,ezt nem ígérték, családi adókedvezményt ígértek,amit meg is valósítottak. Ezért nem emelik a családi pótlékot ! Emelik a családi pótlékot ? Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Nem emelik a családi pótlékot Magyar Hírlap Jövő januártól várhatóan újra bevezetik a gyermekgondozási díjat (gyed), erre a jövő évi költségvetésben milliárd forintot különítenek el - értesült a Magyar Hírlap.


Meddig jár a családi adókedvezmény? Addig a hónapig lehet figyelembe venni, amíg a gyermek után családi pótlékot (új nevén nevelési ellátás vagy iskoláztatási támogatás) kapsz. Vagyis, ha OKJ-s képzésen vesz részt, és még kaphat a szülő családi pótlékot, akkor a családi adókedvezménybe is ugyanúgy veszik számba, mint korábban. A törvényjavaslathoz benyújtott módosítás jövőre differenciáltan emelné a családi pótlékot , mivel a három- és többgyermekes, illetve az egyszülős családoknál magasabb a szegénységi kockázat.


Természetesen emelkedik a családi pótlék az egy-két gyermeket nevelő családokban is, gyermekenként 5-6forinttal. Befagyasztották a családi pótlékot ! Pedig a családi pótlék a magyar társadalompolitika legrégebbi, több mint százéves eleme. Sokáig ez volt a legfontosabb olyan állami juttatás, ami a családoknak járt. Jelentős családi pótlék emelés jöhet, egy új kiegészítéssel a második és a harmadik gyermekek után járhat több tízezres plusz támogatás - írja a Napi. Eközben a gyermekruházat, a cipők ára az egekben van, az ételeknél még akkor is legalább áremelkedést tapasztalok, ha közben azt zengi a sajtó, hogy ennek meg annak lement az áfá-ja.


A gyermeket nevelő családok a szokottnál korábban, még a karácsonyi ünnepek előtt, legkésőbb jövő csütörtökig megkapják a decemberi családi pótlékot , gyermeknevelési támogatást és gyermekgondozást segítő ellátást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel. Megvan, mikor kapják meg a szülők a családi pótlékot és a gyest Elolvasom Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) - jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. Ahhoz, hogy megkapjuk a pótlékot , a Kérelem családi pótlék megállapítására nevű igénylőlapot kell kitöltenünk, mely innen letölthető: LETÖLTÉS.


Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a családi pótlék az igénylési lap benyújtásának időpontjától jár, visszamenőlegesen maximum két hónapra állapíthatják meg nekünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések