2016. április 13., szerda

Miskolci egyházmegye papjai

Az Egyházmegye papjai , diakónusai. Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Zöldítsük vissza Földünket!


Miskolci Egyházmegye , Miskolc , Hungary. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) körlevelet intéz a hívek felé Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva, amelyet november 17-én, az évközi 33. A Nyíregyházi Egyházmegye területe Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területe. A Hajdúdorogi Főegyházmegye területe pedig az előbbiekben említett keleti és északi megyék kivételével a többi megye és Budapest területe. Bízunk benne, hogy kellemes perceket tölt oldalainkon.


In hac suprema kezdetű bullájával. A Magyarországi Saját Jogú Metropólia részegyháza, püspöke Orosz Atanáz. Védőszentjük Péter apostol. Egyházunk január 16-án Péter apostol bilincseire emlékezik. A szent tiszteletére Orosz Atanáz ikont szentelt az otthonban.


Miskolci egyházmegye papjai

Sign in to like videos, comment, and subscribe. Eszterházy Károly püspök halála után tették meg. Piusz pápa három részre osztotta, létrehozva a Kassai és a Szatmári püspökséget.


Kocsis Fülöp metropolita ezeket az irányelveket tárta az egyházmegye papjai elé, kitűzve a metropólia előtt álló hosszútávra szóló feladatokat. Márton Áron Gyulafehérváron. Nyíregyházáról Orosz Istvánné Obbágy Rita, a kulturális iroda vezetője, a Hajdúdorogi Főegyházmegye részéről Mosolygó Dénes referens csatlakozott a jelenlévőkhöz.


Hírek, liturgia, szertartások, egyháztörténet, képtár, körpanorámaképek a templomokról, parochiák adatai, kiadványok, linkek. Török Csaba atya, az MKPK TV referense, főiskolai és egyetemi tanár volt. Lelkész-Gondnoki Csendesnapot tartott a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye lelkészi és gondnoki közössége Mályiban, a Mécses Központban október 18-án és 19-én.


Az egyházmegye központi szolgálatot teljesítő papjai. A miskolci Szent Anna Plébánián „A család helye a keresztény és a civil társadalomban” címmel, Körmendi Gábor és felesége Zsófi a magyarországi házas hétvége lelkiségi mozgalom tartományi felelősei tartanak előadást április 9-én, hétfőn este fél 7-től. Az Isten és a szentlelkesek háza Addig áll fenn ez a templom, amíg otthonotoknak érzitek és behozzátok ide a ti gyermekeiteket is - mondta Hársfalvi Ottó a szatmárnémeti Szentlélek templomban. Ferenc pápa által megalapított nyíregyházi egyházmegye görögkatolikus apostoli kormányzóját, Orosz Atanázt, miskolci megyés püspököt a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen szombaton. Ma már kétségtelen jelei mutatkoznak annak, hogy nem csak hogy nem őriztük meg a ránk bízott földet, de műveletlenül is bántunk vele, s ahelyett, hogy műveltük volna, kizsákmányoltuk.


Görögkatolikus Metropólia Isten a kert közepébe helyezte az embert, hogy művelje és őrizze azt. Pozsonyi Református Egyházmegye , Apáca-Szakállas, Bratislavský, Slovakia. Ezt követően csak egyetlen kötet készült az egyházmegye történetéről, alapításának 200. A Szlovákiai Református.


Váci Egyházmegye , Vác, Hungary. Június 29-én, szombaton 10. Kaposváron, a Nagyboldogasszony-székesegyházban Varga László megyéspüspök pappá szenteli Pisztora Ferenc, Tölgyesi Dávi Koszoru Péter és Vida Zoltán diakónusokat. Az eseményen ünnepélyes esküt tett az újonnan megválasztott egyházközségi képviselő-testület is.


Miskolci egyházmegye papjai

Szentjeit ünnepeltük a Magyar Szentek és Boldogok ünnepnapján. Idén huszadik alkalommal zarándokoltak a kegyhelyre Kárpátaljáról: a kilométeres utat több mint háromszázan tették meg. Sok év várakozás után új tornatermet kapott a hét éve alapított Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola a Nógrád megyei Pásztón.


Egri Főegyházmegye dispozícióival frissült. A középkorban a bencések, a ciszterciek, premontrei ren a domonkos-ren a ferences ren a kármeliták voltak jelen az egyházmegye területén, továbbá a templomosok és a johannita ren mint lovagrendek is képviseltették magukat. BEIKTATTÁK SZÉKELY JÁNOST, A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYE ÚJ PÜSPÖKÉT - HÍREINK Július 8-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban beiktatták a Szombathelyi Egyházmegye új főpásztorát, Székely Jánost, korábbi esztergom-budapesti segédpüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnökét. A Collectanea Athanasiana V. Július 16-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban beiktatták a Győri Egyházmegye új főpásztorát, Veres Andrást, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökét, akit Ferenc pápa a szombathelyi püspöki székből helyezett át a Győri Egyházmegye élére.


Ezután a Szombathelyi Egyházmegye papjai kézfogással köszöntötték új főpásztorukat és megújították felé engedelmességi fogadalmukat. A jelen lévő egyházi és világi méltóságok, a testvérek köszöntését követően homíliája elején Székely János Szent II. Sokan közülük azokról a balkáni területekről származtak (Ohrid városa, Epirusz, Trákia, Dél-Albánia), ahol maga a szent is megfordult apostoli működése során, és terjesztette a keresztény hitet.


A miskolci ortodox egyházközség első kis temploma ─ egy magánházban felállított kápolna ─ az ő nevét viselte. A zsűri elnöke Óváriné Dr. Krisztus Megváltó székesegyházban tartott szent liturgián, Moszkvában, Kirill pátriárka érseki rangra emelte Antal (Szevrjuk Anton Jurjevics) bécsi és budapesti püspököt.


A Magyar Egyházmegye papjai és hívei szívből köszöntik ebből az alkalomból kormányzó főpapjukat: Ísz pollá eti, Deszpota!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések