2016. április 27., szerda

Börzsöny kisvasút

Börzsöny Kisvasút weboldalán! Aktuális hírek, információk a borzsonyikisvasutak. Képek, Érdekességek, Látnivalók, linkek, Mária-kút,. Mikulásos kisvonatozások. Ezen az oldalon minden hírt, információt megtalál!


A Taktaharkányi Gazdasági Vasút. Alulírott azzal a kéréssel fordulok az igazgatósághoz, hogy Taktaharkány Megyaszó közötti iparvasútra engem mint felvigyázót alkalmazni szíveskedjék. Márianosztra–Nagyirtás közötti kisvasút turisztikai célú helyreállítása, projekthonlap, Ipoly Erdő Zrt. Legyen naprakész, értesüljön elsőként aktuális programjainkról, eseményeinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!


Eredetileg gazdasági vasútnak épült 7mm-es nyomtávolsággal (régi neve Szobi Gazdasági Vasút), egyvágányú vonalon. Programok a Szobi Kisvasúton. Magyarországon a szobi kisvasút az egyetlen olyan üzem, ahol rudazatos tengelyhajtású LOWA mozdonyt láthatunk rendszeres üzemben. Bezina-völgyi Erdei Vasút. Képgaléria a kisvasút saját honlapján található!


Börzsöny kisvasút

Királyrét szinte a hegység közepén van, a legszebb börzsönyi túrák kiindulóhelye. Minden évszakban a turisták, természetjárók kedvenc kiránduló helyévé vált. Innen indulnak és sokszor ide is, érkeznek vissza a megfáradt „felfedezők”.


Néhány évig támogatástól függően hol üzemelt, hol szünetelt a vasút. Az erdőgazdaság Ipoly Erdő Zrt. It is near the National Park of Duna-Ipoly.


In medieval times, it was able to grow into a full-fledged mining town due to its proximity to various ores, including gold. A túrázás szerelmeseinek, kisgyermekes családoknak, és az idősebb korosztálynak a lehető legjobb választás, ha az erdei vasúttal utaznak. Senior Akadémia – Táplálkozás év felett 16:nov 30. Zacher Gábor – Mindennapi.


Hegyen-völgyön át kisvasúttal! A kisvasút idén ünnepli 125. Szob és Márianosztra között viszem a kedves látogatóimat, akiket mindig szeretettel és érdekes. Váctól programok egész özöne csábítja az utazót.


A Királyrétre zakatoló kisvasút , a nagymarosi panoráma és fagyizás, vagy egy zebegényi séta, és amire Szobra megérkezik a vándor, megeshet, hogy az autót maga mögött hagyva, rögtön felszáll a kisvasútra és nagybörzsönyig meg sem áll! A Gemenci Erdei Vasút személyszállító szerelvényei egész évben menetrend szerint közlekednek. Az alapítvány összefoglalta a börzsönyi kisvasút történetét is, amelyet az alábbiakban ismertetünk. Nagybörzsöny felé vezető út bizony, jó értelemben véve tart némi izgalmat.


Tourist passenger services operate between Lenti and Kistolmács, about 32km. A gyűrű alakú, felszabdalódott főgerincről két pontról is lenézünk, és köztük átkelünk a hegység legmélyén húzódó, elhagyatott Csarna-völgy felső szakaszán. Talán itt van a legnagyobb egybefüggő erdő és a legismertebb kirándulóhelyek (Királyrét, Nagyhideg-hegy, Csóványos, Drégely-vár).


Börzsöny kisvasút

Ezen a lapon főleg a természetjárás és a turizmus szempontjából mutatom be a Dunakanyar északi oldalát, ezt a gyönyörű andezit ősvulkánt. Meredek szikláiról több helyen is páratlan kilátás tárul elénk, kelet felé a Cserhátra, tiszta időben akár a Mártára is elláthatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések