2019. március 12., kedd

Ovis játékok a szabadban

Házilag kivitelezhető szabadtéri játékok gyerekeknek. Két lufi kell hozzá, egyszerűen kivitelezhető. A lufit megtölthetjük babbal, lencsével. Sátor hullahopp karikából. Felfújható medence sokféle méretben, kivitelben kapható – jó szolgálatot tesz kánikulában.


Vízibomba lufi – imádják. Szabadban játszható játékok gyűjteménye Végre itt a jó idő! Az egyik csapat fekete, a másik fehér.


Játékötletek csapatoknak, barátoknak, kicsiknek, nagyoknak. A csa-patok a kétméteres vonalakra állnak. Eszközös ügyességi játékok oviban és iskolában írta: Zsótér Boglárka Itt a jó idő, így néhány olyan játékot gyűjtöttünk össze, amelyeket bátran lehet a gyerekekkel a szabadban játszani.


MOZGÁSOS JÁTÉKOK Szerzők: Dr. Családi játékötletek a szabadban Októberben még kellemes az időjárás, kisebb gyerekekkel is bátran tervezhetünk a szabadtéri programokat. Babakocsival, kismotorral és gyalog is útra kelhetünk, a gyerekek életkorától függően akár hosszabb távolságokra is. Fejlesztő játékok gyerekeknek - egyszerű, de szuper hatékony játékok. A papírlap tetejére rajzoljunk egy fejet, nyakkal.


A gyerekek figyelmének fejlesztése fontos, ha azt szeretné hogy jól teljesítsen majd az iskolában. Majd hajtsuk be a rajzunkat gondosan úgy, hogy csak a nyakból látszódjon ki egy icipici rész, hogy tudjuk, hol kell folytatni a rajzot. Az első menetben a tárgyak a játékosok szeme láttára vándorolnak egyik vödörből a másikba. Egyensúlyozás lufival Időtartaamíg a kedvünk tartja Kor: éves kortól Helyszín: szabadban , teremben A játékosok a lufikat a térdük közé szorítják, megpróbálnak elfutni a starttól a célig anélkül, hogy a lufit elveszítenék. Gyorsan tovább kell adni a kapott tárgyakat egyenként, kézből-kézbe, míg végül minden az üres vödörbe kerül.


Ovis játékok a szabadban

Ezekkel tényleg érdemes játszani, az Internet legjava válogatva. Számoló, szorzótáblás játékok Nálunk a kisfiam szereti az ilyen játékokat, vele úgy játszottuk, hogy sorba, felváltva mondtuk a számokat. Ovis játékok ingyen LEGJOBB oldala ahol ingyenesen játszhatsz online.


Ovisok nagyon élvezik, hogy el tudnak számolni, mondjuk, 200-ig. A közreadott játékok nem helyettesítik a szabadban szerzett élményeket, megfi-gyeléseket, az egyéb cselekvés közben ható érzékszervi tapasztalatokat, hanem annak eszközei, módszerei, kiegészítôi lehetnek, akár a helyszínen, akár az élmé-nyek feldolgozásában. Már csecsemőkortól kezdve az első játékok közé tartozik. Az óvodás és kisiskolás korban az érzelmi motiváció nagymértékben meghatározó a mozgástanulásban és - tanításban, ezért ebből a szempontból is kiváló szer a labda. Homokvár építés, vizes játékok közben közben beszélgethettek arról is, mi mindenre használjuk a vizet!


Ovis játékok a szabadban

Nyomtatható puzzle a vízről. Ha van kiürült tejes dobozotok is otthon, még vízvezetéket is készíthettek. Vágjátok fel a doboz oldalait hosszában, így db “vályút” kaptok, amiket össze kell ragasztani (átlátszó ragasztószalag, vagy szigetelőszalag is megteszi). Egy közösségben sok minden történik.


Talán a legnagyobb csoda játék közben jön létre. Ez, amikor az ember saját magát elfeledve, csak az örömnek, a közösségnek él. Valójában arról van szó, hogy használhassák a fantáziájukat és a szabadban futkározzanak. Nyugodtan használjunk akár egy apró követ, vagy egy fenyőfa tobozt, melyet a parkban találtunk. Ez a négy, csak néhány a rengeteg ötlet közül melyekkel elszórakoztathatjuk a csemetéket a szabadban.


Senki számára nem titok, hogy egyre kevesebb időt töltenek a gyerekek – és a felnőttek is – a szabadban. Télen túl hideg van, nyáron túl meleg van, bogarak szállnak mindenfelől, esik az eső vagy fúj a szél, vakít a nap, ezernyi kifogást találhatunk arra, hogy miért nem a szabadban töltjük az időnket. A játékot játszhatjuk kertes házban, játszótéren, rossz idő esetén akár a lakásban is.


Csak egy nagyobb papír és valamilyen színes rajzeszköz, legalább kincs, és sok-sok fantázia szükséges hozzá, esetleg néhány felnőtt, akik képesek átalakulni kalózzá, sárkánnyá, boszorkánnyá vagy amivé varázsoljuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések