2019. március 1., péntek

Katasztrófavédelem szúnyogirtás 2019

A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja, a szúnyoggyérítés aktuális heti ütemterve a holnapi naptól elérhető lesz a katasztrófavédelem honlapján – írta az OKF, hozzátéve: az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek. Mukics Dániel közölte: első lépésként a Balaton térségében, a Körösök mentén és a Duna alsó szakaszán kezdik meg a védekezést biológiai eljárással. A munkálatok megkezdése a csapadékossá váló időjárás, így az élőhelyek bővülése miatt vált sürgetővé – fűzte hozzá. A katasztrófavédelem repülőgépei először azokon a területeken végzik munkájukat, ahol a legtöbb szúnyoggal találkoznak, így a. A héten kezdődik az országos szúnyoggyérítési program, amelyet a katasztrófavédelem irányít. Elkezdődött a szúnyogirtás a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tó környékén is.


Első lépésként a biológiai eljárással lépnek fel a szúnyoglárvák ellen. A száraz, tavaszi időjárás miatt csak kis számban jelentek meg csípőszúnyogok, nem volt szükség szervezett védekezésre ellenük. Az idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, már hétfőn kezdődik az országos szúnyoggyérítési program, írja az OKF információi alapján az MTI.


Az elmúlt hét esős és napsütéses időjárása különösen kedvez a szúnyoglárvák fejlődésének. Mukics Dániel közleményben azt írta, a Balatonnál, a Velencei- és a Tisza-tónál a partközeli településéken a korábbi biológiai lárvagyérítés után elkezdik a kifejlett szúnyogok elleni védekezést, a Duna mentén, Komáromnál, Mohács környékén és Mosonmagyaróvárnál, valamint Békés megye nagy részén pedig permetezést végeznek. A héten több mint ezer hektáron, 1településen és hat budapesti kerület belterületén kezdik permetezni a kifejlett szúnyogokat, mert az esős és viszonylag meleg időjárás kifejezetten kedvez a vérszívóknak.


A megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműveknek elsőbbséget kell kapniuk, erre hívja fel a figyelmet Adj utat a szirénázó járműveknek! Az elmúlt héthez hasonlóan a következő napokban is teljes intenzitással zajlik az országos szúnyoggyérítési program. A kiemelt turisztikai régiók közül a sikeres Tisza-tavi és Fertő-tó környéki beavatkozás után a héten a Balaton és a Velencei-tó partján fekvő településeken fogják légi úton csökkenteni a szúnyogok számát. Jelenleg valóban szúnyoginvázióról beszélhetünk, hiszen sokkal több a csípőszúnyog, mint az előző évek hasonló időszakában volt A Duna mentén levonuló, évszázados rekordokat megdöntő árvíz és a nyárias meleg egy igen kellemetlen, életminőséget rontó következménye ez a mostani invázió, olvashatjuk a. A magyar gazdaságban még semmilyen jele nincs az európai és a globális növekedés lassulásának, és azért fogadták el a gazdaságvédelmi akciótervet, hogy a magyar gazdaság bővülését továbbra is hasonló mértékben fenn lehessen tartani, illetve hogy legalább százalékkal meghaladja az európai uniós átlagot – minderről Gulyás Gergely beszélt a Kormányinfón. Ezen a héten további 4településen, valamint budapesti kerületben, több mint 1ezer hektáron lépnek fel a szúnyogok ellen.


Eszerint már 9településen volt a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés, összesen 4ezer hektárnyi területen - ismertette a szóvivő. Felhívta a figyelmet arra, hogy a katasztrófavédelem honlapján előre közlik a várható szúnyoggyérítési munkálatok helyszínét és idejét. Szeged katasztrófavédelem , önkormányzat, Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Hogyan zajlik Magyarországon a szúnyogirtás ? Milyen környezetkárosító hatását ismerjük a védekezésnek? Mindkét településen a katasztrófavédelem végez gyérítést a jövő héten.


Hódmezővásárhelyen augusztus 14-én, szerdán napnyugta után földi kémiai és augusztus 16-án, pénteken légi beavatkozást végeznek. Székkutason is pénteken lesz irtás, ahol a napnyugtát megelőző időszakban lesz légi gyérítés. Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak. Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei.


A szer az emberekre és melegvérű állatokra nincs káros hatással, de a méhekre veszélyes lehet. Egy ideje ( az árvíz óta ) már a katasztrófavédelem szervezi a központi szúnyogirtást. Amely már megkezdődött az országban, de az első időszakban a vízközeli településekre koncentrálnak. Honlapjukon minden hétfőn felteszik az aktuális hét programját. E szerint ezen a héten Kecskeméten nem lesz szúnyogirtás.


Ezen a héten a Szigetközben, Komárom, Baja, Mohács térségében, kilenc budapesti kerületben, valamint Szolnokon és a környező településeken, a Velencei-tónál és Baranya megyében folytatódik a szúnyogirtás More. Azóta minden évben a katasztrófavédelem irányítja a szúnyogok elleni központi védekezést. Az egységes fellépés így költséghatékonyabb, hiszen nagy dózisban kedvezményes áron beszerezhetők a védekezéshez szükséges eszközök, valamint összehangoltabb és gyorsabb, hiszen csak egyetlen szervezetnek kell közbeszerzési eljárást lefolytatnia.


Légi kémiai szúnyoggyérítés lesz július 10-én szerdán a napnyugtát megelőző időszakban. A készítmény kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes. Megvan, hogy mikor lesz a szúnyogirtás pótlása! Tájékoztatott a katasztrófavédelem , hogy mikor lesz az elmaradt szúnyogirtás pótlása Esztergom térségében.


Katasztrófavédelem szúnyogirtás 2019

Június 24-én , hétfőn, légi kémiai irtás lesz Dömösön, Pilismaróton, Lábatlanon, Nyergesújfalun, Süttőn, Bajnán, Mogyorósbányán, Bajóton, Tokodon és. Július 18-án, csütörtökön kezdődött volna Solymáron a szúnyogirtás , a nagy esőzések után bekövetkezett vérszívó-invázió miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések