2019. március 18., hétfő

Józsefváros polgármester jelöltek

Józsefváros polgármester jelöltek

A helyi, illetve területi választási bizottságok a jelöltek bejelentésére rendelkezésre álló határidő – szeptember 8-án óra – lejárta után sorsolással döntenek arról, hogy a szavazólapokon a jelöltek milyen sorrendben szerepelnek. A bejelentett listák sorrendjének sorsolását szeptember 9-én óra után. Demokrata Párt jelöltje Mester Márton Tamás és segítői azzal kopogtatnak, hogy A Város Mindenkié támogatásával indul. Ezeket szem előtt tartva az országgyűlési választás szavazóköri adatait újrarendeztük, és megnéztünk több modellt, hogy milyen eredmény jött volna ki, ha polgármestert választottak volna. Azonban ez csak azt mutatja, hogy milyen helyzetből futhatnak neki a pártok, jelöltek a polgármester -választási kampánynak.


Jelenlegi polgármester , éves. Az álcivil jelöltek , Bolba Márta és Dopeman kétségbeesett és hazug figyelemelterelést folytatnak, először egymást vádolják, és látszólagos vitákat folytatnak, majd kéz a kézben, egymással összejátszva a Fidesz-KDNP jelöltjét próbálják besározni és lejáratni. Józsefvárosban nőtt fel, nős, jogász. Ismét bebizonyosodott, hogy a baloldal semmit sem. Győri Péter közgazdász, szociálpolitikus civilek és ellenzék pártok jelöltjeként indul a júliusi józsefvárosi polgármester -választáson.


A jelöltet támogatja a civilek mellett a Momentum Mozgalom, az LMP, az MSZP, a DK, a Szolidaritás, a Párbeszéd és a Liberálisok. A fővárosban a polgármester és egyéni választókerületi jelöltek mellett főpolgármestert is választunk. Az önkormányzati választásokra a jelöltállítási határidő szeptember 9-én lejárt, a választási bizottságok kisorsolták a szavazólapon szereplő jelöltek listáját is.


Polgármester jelöltek Budapest VIII. Jelölt neve Jelölő szervezet. Az időközi polgármester -választáson induló jelöltek , a szavazóhelyek, a kapcsolódó választópolgári kérelmek és a további lényeges információk megtekintéséhez kattintson a lenti linkre.


On the request of the citizens, it was named after Joseph II, heir to the throne. Pikó a beadványában leírta, hogy a lap adott számának oldalából 10-en szerepelt a fideszes polgármester , alpolgármester vagy a fideszes képviselők, ellenzéki jelöltek viszont egyáltalán nem. Vitáztak egy sort azon, hogy érdemes-e vitázniuk.


Politikai helyzetelemzés című cikkben kap helyet. Leírja, hogy az október 13-i önkormányzati választásokon dr. Sára Botond mellett polgármester -jelölt indul. Július 8-ra tűzte ki a józsefvárosi helyi választási bizottság az időközi polgármester -választást - derül ki a testület tájékoztatásából. Pécsett a belvárosban közérdekű munka keretében azok, akiket erre ítélt a bíróság vagy szabálysértési pénzbüntetésüket e módon kívánják kiváltani.


A Fővárosi Választási Bizottság meggyőződése szerint az esélyegyenlőség alapelve nem sérült, tekintettel arra, hogy a jelöltek mindegyikének azonos mértékben adott teret az újság a lap 30. Mindez azért sérti a jelöltek és jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség választási alapelvét, mivel a választókerületben induló többi jelölt a kiadványban ehhez képest csak egyszer, az időközi polgármester -választáson induló jelöltek személyét ismertető cikkben jelent meg. Pikóék azért fordultak a Fővárosi Választási Bizottsághoz, mert a hetente megjelenő kerületi kiadvány 31. A szegedi polgármester két éve kivonult az MSZP-ből, nem ismeri a belső viszonyokat, de azok nem is különösebben érdeklik. A kormánnyal szinte semmiben sem ért egyet, viszont a fejlesztések terén nem érezte, hogy diszkriminálták volna Szegedet.


Józsefváros polgármester jelöltek

Egyebek mellett ezekről is beszélt a 444-nek adott interjújában. Pikó András bejelentette, számon fogja kérni a kerületi lap főszerkesztőjét. Mint hozzátette, akkor is, ha azóta esetleg távozott. Rákospalota nagyon régi és erős baloldali bázis, amit Hajdú László polgármester neve fémjelez. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek.


A ZRI Závecz Research Intézet kutatása alapján az ellenzéki választók jelentős része az európai parlamenti és az önkormányzati választáson is a közös ellenzéki jelöltek indítását látja. A Magyar Hang azt is írja, hogy a kerület választókörzeteiben szintén közös baloldali jelöltek indulnak. A lap helyi forrásai arról számoltak be, hogy a megegyezést kemény viták előzték meg, főleg a szocialisták miatt. A Jobbik nem vesz részt az együttműködésben. Nem elég, hogy a múlt héten többen kiléptek a Momentumból, most az egyéni jelöltek listája is eltűnt a párt honlapjáról.


A nemrég kilépett kommunikációs igazgató, Papp Gergő Törökszentmiklóson indult volna: kérdés, hogy csak az ő távozása miatt vették-e le a teljes listát. A Reuters megjegyzi: ellenzéki aktivisták olyan lehetőségként tekintenek a moszkvai helyhatósági választásokra, amellyel megvethetik a lábukat az orosz fővárosban, ahol a múltban a Kreml által támogatott jelöltek kevésbé bizonyultak népszerűnek az ország többi részéhez képest. A lap szerint Dankóné Hegedűs Jolánt a helyi MSZP volt elnökét és párttársát árulónak nevezték az ellenzék tagjai, mert megszavazta a fideszes polgármester javaslatát, miszerint két kormánypárti és egy szocialista politikus kapott alpolgármesteri posztot. Kocsis örömében bevándorláspártizott egyet.


Magyarán a közpénzből készülő lap beállt a Fidesz szerekét tolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések