2018. június 29., péntek

Szájpadlás nélküli kivehető fogsor

Szájpadlás nélküli kivehető fogsor

Sok páciensünk szeretett volna teljesen fix fogpótlást , de nem engedhette meg magának a 8-implantátumot alulra-felülre, ami ehhez szükséges. Mivel a magas vércukor miatt a fogászati implantációs műtétet elvetették, a rágófogak pótlására a kivehető fogsor jön szóba. A kivehető fogsoroknak számos típusa létezik, ezek közül a szebbik, azaz a rejtett elhorgonyzású kivehető fogpótlás mellett döntött a páciens. A foghiányok pótlására használt megoldások közül a teljes kivehető fogsor egyértelműen rangidősnek számít, és a módszernek már több ezer éves történelme van. Kezdetleges protéziseket már az etruszkok és a rómaiak is használtak, a 16.


Teljes kivehető fogsor (alsó protézis, felső protézis) Teljes alsó fogsor műanyag alaplemezzel. Az alulsó fogatlan állcsontra készíthető abban az esetben, ha már beültetni nem lehet, vagy az egyén ezt nem szeretné. A pontatlan, billegő fogsor felgyorsítja a csontfelszívódást (resorbtiot), ezért fontos az éves kontroll, amikor a fogorvos ellenőrzi, hogy a harapás rendben van-e, milyen mértékű a billegés, szükséges-e alábélelni a fogsort. Felső fogsor rögzítése után a műfogsor továbbra is kivehető mara vagy ez egy végleges rögzítés?


Az ilyen módon rögzített fogsor szájpadlásos, vagy szájpadlás nélküli ? A megmaradó 2-saját fog, amin jelenleg híd van, segíti-e a rögzítést? Lehet szájpadlás nélküli kivehető fogsort csinálni? Sajnos baleset miatt felül nincsenek fogaim.


Miskolcon lakom, tehát ha van ilyen, itteni fogorvos kellene. A teljes kivehető fogsor Ha a páciens már egyetlen saját foggal sem rendelkezik, akkor a teljes kivehető fogpótlás javasolt a számára. Ezek a fogművek jóval olcsóbbak, mint a fogpótlás egyéb formái, de azt is tudni kell, hogy a viselésük – különösen a megszokás időszakában – sokkal kényelmetlenebb, és időbe telik. A fix, rögzített fogsor egy olyan kivehető műfogsor, melyet implantátumokkal rögzítünk, hogy a lehető legstabilabb legyen, és ne mozdulhasson el.


A fogsort általában alul két - felül implantátummal rögzítjük. Ezekhez kapcsolódik a fogsor patentszerűen. A kapocs nélküli kivehető fogsor másik neve: kombinált kivehető fogpótlás csusztatós elhorgonyzással. Ez a kombinált fogsorok közül a drágább árkategóriába esik, hiszen a fogsor rögzítését finommechanikai rögzítő elemek láthatatlan módon rögzítik a kivehető részt, így az a külső szemlélő számára teljesen.


Kapocs nélküli kombinált fogsor Több fog hiánya esetében nemcsak a patentos, akár a kapocs nélküli kivehető , kombinált fogsor is esztétikus megoldást jelenthet. Itt a patenthoz hasonló finommechanikai rögzítő elemek, pl. Kapcsos kivehető fogpótlások. Részleges foghiány esetén amennyiben azok száma és elhelyezkedése nem teszi lehetővé rögzített pótlás készítését, kapcsos kivehető fogsor jelenthet megoldást a problémára.


Ilyenkor a fémből megöntött alaplemezt kapcsok rögzítik a megmaradt fogakhoz. Felső fogsor esetén: db implantátum szükséges azonnal terhelhető, használható a fogsor , de a szájpadlási rész levágására csak 5-hónap múlva kerülhet sor. Ezután Ön egy kényelmes, szájpadlás nélküli , stabil fogsort viselhet.


Szájpadlás nélküli kivehető fogsor

Felhasználható a régi fogsor is, nem kell mindenképp újat készíteni. Az implantátummal rögzített fogpótlás előnye, hogy kismértékben sem mozog, viselése kényelmes, a harapás, rágás stabil, és nincs szájpadlás része, valamint redukált a fogsor. Egy ilyen stéges fogsor viselését össze sem lehet hasonlítani a normal, rögzítés nélküli társaival, azonban azok egyszerűségéből fakadó minden előnyét magában hordozza.


Felejtse al a hagyományos kivehető fogpótlások instabilitását. Kivehető allergiamentes fogsor Fogtechnikai laborunkban minden kivehető fogsor , legyen kemény vagy rugalmas, allergiamentes kompozit alapanyagból készül. Fogsoraink készítésekor fontosnak tartjuk, hogy minőségi fogakat használjunk VITA, IVOCLAR,HERAEUS. Amennyiben a meglévő műfogsor megfelelő minőségű, egy kis átalakítás után az is használható, nem kell újat készíteni. A rögzítést biztosító patentházakat hónap múlva helyezzük be, de ez idő alatt sem marad fogsor nélkül.


A protézis továbbra is kivehető mara csupán tisztításhoz kell kivenni. Előfordul, hogy valakinek gyakran eltörik a kivehető pótlása. Ezt okozhatja az is, hogy az illetőnek olyan a szájberendezése, hogy a csontos részeken megfeszül a fogsor két oldala, és eltörik. Természetesen akkor is eltörhet fogsor, ha beleesik a mosdóba. A Mestermű Fogsor nem csak olyan hatást kelt, mintha visszakapná a fogait, hanem helyreállítja az arc arányait, megakadályozza az arc beesését és az alsó állkapocs előrecsúszását.


Ez egy 1-ban természetes fiatalító megoldás, kellemetlen mellékhatások nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések