2018. június 6., szerda

Megcsalás utáni kommunikáció

Sok pár esik bele abba a hibába, hogy azt azt hiszik, félrelépés után a kapcsolat pusztán azáltal újra felépíthető, hogy kellemes programokat szerveznek, és jól érzik magukat együtt. Ha újabb megcsalás mérgezik a kapcsolatot, akkor valóban nincs közös jövő. Ha a békülést követő „mézes hetek” után újra megcsalod a párod vagy a párod hűtlenkedik, akkor tényleg értelmetlen a kapcsolat jövőjéről gondolkodnotok. Az érett, felnőtt ember képes eldönteni, kivel akar élni. Meg lehet menteni a kapcsolatot a megcsalás után?


Közösen döntöttek úgy a párjukkal, hogy a hűtlenség kiderülése után is megpróbálják helyrehozni a kapcsolatot: elárulták, mi történt. A félrelépés kiderülése utáni kezdeti megrázkódtatást követően, mindkettőtöknek tanácsos megvizsgálni, átgondolni kapcsolatotokat. Vajon mi vezetett a megcsaláshoz, és miért tartotok most itt? Ha kapcsolatotokat valóban mindeketten rendbe akarjátok hozni, akkor a következőket tehetitek. Az első kérdés az az, hogy lezárult-e a külső viszony?


Helytelennek tekinthető még a könyörgés, a viszontcsalás és a válás is, hiszen ezekkel szemben ott van kommunikáció ereje, ami közös akarattal javíthat a szituáción. Ami segíthet: A feleknek segítséget kell kérniük (leginkább egymástól!), és törekedniük kell arra, hogy megoldják a kialakult helyzetet. Megcsalt félként is sokat tudunk tenni, hogy a kommunikáció jobb legyen. A feladat annyi, hogy amikor a párunkkal beszélgetünk, akkor ne a hibáztatás, ne a durva megfogalmazások jellemezzék a beszélgetést, amit mi folytatunk, hanem próbáljunk meg egyfajta elfogadással és megértéssel lenni akkor, amikor a párunk beszél a történtekről.


Ahogy a saját példám is mutatja, a bizalom helyreállítása megcsalás után is lehetséges, de nagyon sokat kell dolgozni érte. Mindenképpen érdemes egy párterapeutát felkeresni, egyedül nem biztos, hogy sikerülni fog. Megcsalás jele is lehet az , ha otthon elmaradnak az egymáshoz bújások, simogatások, érintések.


Anyu akkor éves volt,apa egy évvel idősebb. Komolyra fordult a kapcsolatuk,amitől anya nagyon ,,megijedt ,és máshoz menekült(lefeküdt az illetővel). Egy ideig mosolyszünet volt,de apa megbocsájtott neki,és most itt vannak,gyerekkel,és évnyi házassággal a hátuk mögött(több megcsalás nem fordult elő). A tartós párkapcsolatokban, házasságok életében gyakori történés, hogy az egyik fél megcsalja a másikat. Nem feltétlenül előre tervezve következik ez be, sokkal inkább alkalom kínálja magát, és él a lehetőséggel a hiányt megélő ember.


Ugyanakkor ha egy szakértő kívülálló új szempontokat és meglátásokat ad a kialakult helyzethez, azok olyan segítséget jelenthetnek a krízishelyzetben, amely túllendítheti mindkét felet a megcsalás puszta tényén, a megértés, az elfogadás és a minőségi kommunikáció útján megindulva. Amikor egy párkapcsolatban kiderül, hogy megcsalás történt, megváltoznak az érzelmek, és felborul az addigi kommunikáció a házastársak között. Hűtlen félként magyarázkodunk. Sőt, elkezdünk megharagudni a társunkra! Miatta rossz a házasságunk!


Először is tégy egy elhatározást, hogy hamar döntesz, hiszen a bizonytalanság a legrosszabb: érdemes e küzdened a kapcsolatért, vagy sem. Ha amellett döntöttél, hogy küzdesz, már nem hajt a tatár, a felépülés időt fog igénybe venni ez egészen biztos. A megcsalt fél viselkedése megcsalás után. Hogyan tovább megcsalás után?


Onnantól kezdve, hogy a megcsalás kiderül, általában a megcsalt félre is egy furcsa szemüveg kerül. Hogy pontosan milyen, az mindenkinél más és más. Sajnos a házasságok több, mint a felében előfordul megcsalás. Lehet, hogy meglepő, de a nők semmivel se ártatlanabbak ebben a kérdésben, mint a férfiak. Legfeljebb ügyesebben csinálják.


A hűtlenség azóta létezik, mióta házasság van. Bizalmatlanság helyes kezelése megcsalás után (Frissített, kibővített cikk!) Ha egy párkapcsolatban fény derül arra, hogy megcsalás történt, onnantól kezdve bizalmi szempontból minden nagyon megváltozik. A bizalom helyreállítása az egyik legnagyobb kihívás azután, hogy megtörtént egy félrelépés és kialakult egy. A megcsalás és a Női Kommunikáció A tanfolyamokon eddig kivétel nélkül mindenki – és ezt le merem írni, mert több ezren olvassák, és hozzászólhatnak azok, aki itt voltak – szóval MINDENKI megértette, hogy az, amit ő női kommunikációnak gondolt, az nem az.


Eddig mindenki, aki változtatott rajta, hihetetlen. Melyek a legnagyobb félreértések a megcsalás utáni megbocsátással kapcsolatban? A megcsalt fél megbocsátása kapcsán szeretnék néhány tévhitet megdönteni: 1) Jogossá tesszük a történteket?


Sokan azt gondolják, hogy a megbocsátás azt jelenti, hogy jogossá tesszük, elfogadjuk, igazoljuk azt, hogy a megcsalás megtörtént. Ha beigazolódik a hűtlenség, akkor teljesen új fejezet érkezik el a pár életében. A párkapcsolat nagyon sérülékeny.


Ha kiderül a megcsalás , akkor az egykoron szerelmespárként emlegetett emberekből egy hűtlen és egy megcsalt fél lesz, akiket óriási káosz vesz körül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések