2018. június 29., péntek

Ksh fogyasztói árindex 2019

Nemzeti és harmonizált fogyasztói árindexek. A KSH által számított nemzeti fogyasztói árindex mellett az Eurostat is rendszeresen kiszámítja és nyilvánosságra hozza a harmonizált fogyasztói árindexet (angolul harmonized index of consumer prices, HICP). A fogyasztói árak átlagosan százalékkal nőttek. Az élelmiszerek ára százalékkal emelkedett, ezen belül az idényáras élelmiszereké a száraztésztáé a cukoré százalékkal. A szeszes italok, dohányáruk -kal többe kerültek, ezen belül a sör százalékkal drágult.


Méri a lakosság által megvásárolt áruk, igénybe vett szolgáltatások árának átlagos változását egy meghatározott időintervallumon belül. Ezért a korábban prognosztizáltnál néhány tized százalékponttal magasabb lehet az idei év átlaga: a CIB Bank november eleji előrejelzése szerint -os. Az elmúlt hónapokban a fogyasztói árindex tartósan átlépte a -os küszöböt, októberben megközelítve a jegybanki cél körüli sáv (2-) felső szélét.


Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, júliushoz viszonyítva százalékkal nőttek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal ( KSH ). KSH számol és publikál maginflációt. A mezőgazdasági termékek közül az alma és a vágósertés termelőiár-indexe a kilencedik hónapban kiemelkedően magas. Fogyasztói árindex CPI - Országok listája - Az oldal aktuális és múlbeli adatokat, elorejelzéseket, statisztikákat és grafikonokat tartalmaz.


Több dolog többe kerül tavalyhoz képest, leginkább a tojás, a szeszes italok és a dohányáru. Azonban az áfacsökkentés miatt olcsóbb lett az internet és a halhús is, viszont a vendéglátás a kedvezmények. Gazdaság A sertéshús nagyobbat drágult, mint amennyivel az átlagkereset nőtt.


Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben. Fél százalékkal csökkent az éves fogyasztói árindex szeptemberben – közölte a KSH. Ez azt jelenti, hogy ebben a hónapban defláció volt, csökkentek az árak éves alapon.


Ksh fogyasztói árindex 2019

Augusztushoz képest százalékkal csökkentek az árak a KSH fogyasztói kosárban. Ilyen alacsony infláció. Mivel ezzel teljessé vált a tavalyi adatsor, így kiderült az is, hogy mekkora volt az átlagos drágulás tavaly Magyarországon. A KSH legújabb gyorstájékoztatója szerint, a fogyasztói árak. A várakozásoknak megfelelően júniusban százalékra emelkedett a fogyasztói árak növekedési üteme.


A Központi Statisztikai Hivatal ( KSH ) legújabb kimutatása szerint egy hónap alatt, vagyis májushoz viszonyítva a fogyasztói árak átlagosan százalékkal nőttek a nyár elején. Ez százalékpontos lassulást jelentett novemberhez képest, októberrel összevetve viszont már nagyon jelentős, százalékpontos. Visszaesett az infláció üteme szeptemberben, tette közzé a KSH. A Világgazdaság elemzői konszenzusa szerint százalékos lehetett a márciusi fogyasztói árindex emelkedése éves alapon. A maginfláció becslésekor a megkérdezettek fele a másik fele pedig százalékot prognosztizált, így a konszenzust kivételesen két tizedesjegynyi pontossággal, százalékban állapítottuk meg.


Ksh ipari árindex : Ksh ipari árindex hírek, Ksh ipari árindex cikkek. Az ipar belföldi értékesítésének árindexe rendeltetés. Novemberben százalék volt az éves fogyasztói árindex – közölte a KSH.


Októberben is ugyanekkora volt, és a mostani sem okoz meglepetést, ez elemzők nagyjából ezt várták. A rezsicsökkentés következő üteme majd decemberben jelentkezhet az adatban. A háztartásienergia-árak. KSH által közzétett éves fogyasztói árindex változás -volt, így a kamatbázis. Az elemzők szerint az év további részében folytatódik a fogyasztói árindex csökkenése.


Ksh fogyasztói árindex 2019

Ezen időszak alatt a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek ára nőtt. Tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. Márciusban a fogyasztói árak átlagosan százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbi értéknél a KSH legfrissebb adatai alapján. A maginfláció míg a jegybank által leginkább figyelt indirekt adóktól szűrt maginfláció százalékon alakult. Meglepetés az inflációs adatban.


Az amerikai maginfláció éves csúcson. Itt a friss inflációs adat! A jelenlegi gyakorlat szerint az árszínvonal változását valamilyen fogyasztói kosár árának időbeli változásával mérik – ez az úgynevezett fogyasztói árindex.


Ksh fogyasztói árindex 2019

A gyakorlatban egy jellemzőnek, általánosnak tartott fogyasztói kosarat állítanak össze ( KSH ) és a benne szereplő javak és szolgáltatások árait figyelik. Consumer Price Index CPI in Hungary averaged 821.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések