2015. július 16., csütörtök

Orsolya napi vásár 2018 program

Orsolya napi vásár 2018 program

Nemsokára itt az Orsolya - napi vásár időpontja! A vásárt már tizenhatodik alkalommal együtt rendezik a gasztronómiai fesztivállal. A halasi vásár országos szinten nyilvántartott esemény, de Romániában, Ukrajnában és Szerbiában is számon tartják.


Orsolya napi vásár 2018 program

Országos kirakodó, autó, termény, állat és kutya vásár. A megszokott minden hónap első vasárnapján megtartott országos, kirakodó, termény, állat és kutya vásár mellett minden hónap. Az aktív pihenés kedvelőinek ideális választás, hiszen túrázás, túraajánlatok, sí-és snowboard oktatás is van a repertoárban. Az eseményen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig.


Persze, kulturális program is zajlik, szombat délután a helyi nemzetiségi kórusok és a Dr. Tolnay Általános Iskola néptáncosai adtak műsort, vasárnap kettőtől pedig a hagyományőrző együtteseké, a mazsoretteké és a fúvószenekaré a színpad. Hosszú évekig jártunk a Naturpark Ízei névre hallgató vásárba, amit mindig október végén Orsolya napkor rendeztek meg a Jurisics vár udvarán. Civil Ízek Utcája, ahol civil szervezetek kézműves termékeit kóstolhatták és vásárolhatták meg a látogatók.


Orsolya napi vásár célja, hogy a natúrpark települései, a településeken élo kézmuvesek (fafaragók, méhészek, mézes kalácsosok, fazekasok), ostermelok, borászok termékeiket, a jellegzetes helyi ízeket a nagyközönség számára bemutassák. Vadkovászos pizza, hulladékmentes vásár , séta a Duna-korzón: októberi gasztroprogramok - Továbbra is folytatódnak a gasztronómiai rendezvények, izgalmas, változatos, kül- és beltéri programokon vehetünk részt. November 11-én, hétfőn sötétedés után a hagyományokhoz híven, Márton napi lámpás felvonulást tartunk. A felvonulást követően Mónika néni vezetésével táncolhatunk a Nagykovácsi Muzsikások zenéjére az óvodaudvar parkoló melletti területén. Budapesti Halfesztivál, Budapest.


Több,mint 1fajta halétel,ott. A különleges vásári forgatag, a vidámparki szórakozás a kicsiket és a nagyokat is kellemes időtöltésre invitálja. A vidámpark melletti részen megrendezésre kerülő programsorozat gasztronómiai programokat is kínál. A rendezvényen kézműves vásár , főzőverseny, sütiverseny, kiváló műsorok és gasztronómiai kalandok.


A három napos vásár sokakat vonzott a Múzeumfaluba. Adventi Vásár és Ablaknyitogatóra az Árpád térre. Luca- napi vásár Karácsonyi koncert 2. Borászok adatlapjai, programok, hírek, beszámolók és minden, ami a borról szól megtalálható. Kőszeg és környékére fókuszál.


Balatonfenyvesi Kisvasúti Napot. A felnőttek és gyermekes családok számára is változatos szórakozást nyújtó, egész napos programot kisvasúti érdekességek, zenei és táncműsorok, játékok, háziállat simogató, kvízjátékok és sportvetélkedők színesítik. Kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztató cookie-k használatáról szóló részét. Az irodalmi program második részében pedig a négy vendég, akik az életben egy-egy párt alkotnak, ezúttal párt cserélve, a közönség által megadott kulcsszavak alapján a helyszínen írnak hangulatos versfüzéreket, játékos párverseket.


Az estet Oravecz Péter gitárjátéka is színesíti. Szőlőhegyi túra Csepreg. Erzsébet- napi újbor bemutató Csepreg. Luca napi borkóstoló Lukácsháza. Kondorosi Vásárt a gellei kultúrházban és a piactéren, az országos Orsolya - napi vásári hagyomány nyomán.


Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Janszo Orsolya és Gerecze Péter adnak újévi hangversenyt a kőhídgyarmati kultúrházban. A koncert alatt a klasszikus zeneirodalom különböző korszakain kalauzolják át a nagyérdeműt a közreműködők.


Orsolya napi vásár 2018 program

Panificio Il Basilico szentendrei étterme nem mindennapi, Márton napi libalakomával készül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések