2015. július 31., péntek

Adenocarcinoma jelentése

Adenocarcinoma: a nyálkahártya hámsejtjeiből származik, a vékonybél rákos állapotainak közel felét adja. Adenocarcinoma is the malignant counterpart to adenoma , which is the benign form of such tumors. Sometimes adenomas transform into adenocarcinomas , but most do not. Well differentiated adenocarcinomas tend to resemble the glandular tissue that they are derived from, while poorly differentiated adenocarcinomas may not. Az adenocarcinoma jelentése : mirigyhám eredetű rosszindulatú daganat.


Ez sok szervben előfordulhat a szervezetben, így a tüdőben is. A közepesen differenciált azt jelenti , hogy szövettanilag a tumor közepesen rosszindulatú. A PET vizsgálat mindkét tüdőben írt le daganatra jellemző elváltozást, gyakorlatilag önmagában már ez is lehetetlenné teszi a daganatos folyamat műtéti eltávolítását. A szövettani diagnózis laphámsejtes rák (planocelluláris carcinoma ), amely az alsó szemhéjon jobb oldalon jelentkezett. Az arcon lévő folyamatoknál nehézséget okoz annak “kiegyensúlyozása”, hogy mennyire legyen nagy (deformitást okozó) a kimetszés, hiszen a túl nagy kimetszés esztétikai problémát jelenthet.


Carcinoma Kasztráció (castratio, kastracio) - ivartalanítás. A rosszindulatú daganatokkal kapcsolatban lásd még: rák. Valamely nemi mirigy (here vagy petefészek) eltávolítása, elpusztítása, vagy működésének megszűntetése. Történhet sebészeti úton vagy öncsonkítással (az ivarszerv eltávolításával), vegyi anyag illetve besugárzás alkalmazásával. A vastagbélben ilyen a rák.


Adenocarcinoma jelentése

A borderline jelzés a szövettanász részéről azt jelzi, hogy már majdnem rák - hiszen ő csak arról tud véleményt mondani, ami a mikroszkópja alatt azon a bizonyos tárgylemezen látható. Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete. Vastagbél adenocarcinoma szöveti képe, a kép bal felső részében ép nyálkahártyarészlet látható, amelynek folytonosságát egy kifekélyesedett adenocarcinoma szakítja meg, amely a bélfal mélyebb rétegeibe terjed (kis nagyítás) 2. A páromnál (éves) most diagnosztizáltak adenocarcinomát, ami még csak valószínűsíthető: CT eredmény ezután lesz, a tükrözés negatív, de folt mégis van a tüdő bal felső részén, biopsziás eredményt még erről sem tudunk. Betegségek Nemzetközi Osztályozása (BNO) szerint meghatározott kategóriák egyikébe sem sorolható be.


Világos bőrön nagyobb eséllyel alakul ki laphámdaganat, a betegség pedig viszonylag gyakori, itthon nagyságrendileg ezer új megbetegedést észlelnek évente. Ez a daganattípus szinte kizárólag olyan testtájakon alakul ki, ahol nagymértékű napsugárzás éri a bőrt. A nőgyógyászati leletek jelentése és értelmezése I. A citológiai eredmények értelmezése fejtörést okozhat a laikus számára, így jelenlegi írásunkban összeszedjük azokat az idegen szavakat és kifejezéseket, amelyek szerepelhetnek a nőgyógyásztól kapott leleten. Lymphangitis carcinomatosa is inflammation of the lymph vessels (lymphangitis) caused by a malignancy.


Adenocarcinoma jelentése

DCIS=ductalis carcinoma in situ: a daganat a tejcsatornákból indul ki, és nem lépi át az ép szövet határait, azaz non-invazív. LCIS=lobularis carcinoma in situ. A tejmirigyből kiinduló eltérés, mely során a sejtek burjánzása a tejmirigyen belül marad (nem invazív). A méhtest szöveteiből kiinduló rosszindulatú daganatok nagy része a méh belső rétegéből kiinduló endometrium carcinoma , mely a leggyakoribb női genitalis daganat.


Betegség lefolyása: Magyarországon nőkben az emlő-, vastagbél- és a tüdőrák után a 4. Férfiaknál a tüdôcarcinoma -kal vezet, majd a colorectalis rák követi -kal, a prosztata-rák halálozása -os. Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és. Latin-Magyar szótár, online szótár. This is the most common type of colon and rectum cancer. Glandular cells are found in the lungs and some other internal organs.


The incidence varies from 0. We present an extra orbital SC in young female with extensive lymph nodal, bone and lung metastasis. It can mimic chalazia, chronic blepharitis, basal cell carcinoma, squamous cell carcinoma, superior limbic keratoconjunctivits, ocular cicatricial pemphigoid. The clinical diagnosis of sebaceous carcinoma is difficult. Jelentése heveny, éles, gyors lefolyású. Hirtelen fellépő vagy rövid időn belül kialakuló jelenség vagy betegség természetének megjelölésére szolgáló kifejezés.


Adenokarcinóma( adenocarcinoma ) Mirigyes rák, amely különböző szervek: légutak, gyomor-béltraktus stb. Daganatok patológiája Dr. SCHAFF ZSUZSA Semmelweis Egyetem 2. A bőrrákok második leggyakoribb típusa a laphámsejtes vagy planocelluláris carcinoma , más néven spinalioma, mely a bőr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések