2015. március 4., szerda

Esti mese népmese

Mesetár - legújabb esti mesék. Semmi profitom nem származik a videó közzétételéből! Kedvenc népmesém rajzpályázat eredménye Népmese rajzpályázat felhívás Diafilmek Farkas L. Ha gyermekednek esti mesét keresel, a legjobb helyen jársz!


Folyamatosan bővülő gyűjteményünkben megtalálsz minden féle-fajta mesét, régieket, újakat, népszerűeket és kevésbé ismerteket. Cicamica ( népmese ) A cicamica fogott egy egeret. Addig-meddig, míg elszakította a farkát. Azt mondja a cicamica: - Eredj, hozzál nekem a tehéntől tejcsikét, akkor adok neked farkincát!


A szárnyas királyfi ( népmese ) Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, volt egyszer egy király s annak olyan szép leánya, mint égen a ragyogó csillag. Elmegy az egér a tehénkéhez. A kőleves ( népmese ) Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy háborúból haztérő szegény katona.


Rongyosan és éhesen ment egyik faluból ki, a másikba be, de bizony nem kínálták meg sehol se egy falás kenyérrel vagy egy kis meleg levessel. Bekéredzkedett az egyik házhoz is, kért a másik háznál is. Our new desktop experience was built to be your music destination. Az Alapítvány elkötelezett az igényes gyermekkultúra terjesztése iránt. Munkáját közhasznú szervezetként nonprofit alapon végzi.


Az Életfa Kulturális Alapítványról bővebben az eletfa. Tableten és mobilon is! Mesélj innen minden nap! Most egy-egy mese található mindhárom SIÓ literes gyümölcslé dobozán! Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, annak a királynak volt három igen szép leánya.


Esti mese népmese

Illyés Gyula Hetvenhét Magyar népmese kötetében is megtalálható a Kacor király esti mese. Nagy macska volt már, de éppen olyan nyalánk volt, mintha kis macska lett volna. ESTI MESE MINDEN NAPRA. A róka megérezte a szagot, s gondolta, jó volna belopózni oda. Rábeszélte a farkast, hogy menjenek el ők is a lakodalomba.


Egyszer lakodalom volt a faluban. Nagy-Küküllő partján van egy szász falu: Alsó-Bajom a neve. Ennek a falunak a határán, szőlőhegyek tövében, egy szép völgy terül el. Völgy közepén patak folydogál, úgy hívják, hogy Ördög pataka.


Békát fogott a holló, csőrébe kapta, s felrepült vele egy háztetőre. Amint zsákmányával letelepedett a tető szélén, a béka hangosan kuncogni kezdett. A három dió (magyar népmese ) - Esti mese.


A mesék többek között Márkus László, Kállay Ilona, Káldi Nóra, Domján Edit tolmácsolásában hangzanak el. Az oldal tájékozódást nyújt a mesék világában, legyen az akár népmese , klasszikus vagy kortárs mese. A katalógus a legkedveltebb mesék és rajzfilmek magyarul elérhető teljes online változatait is felsorolja.


Esti mese népmese

Ezen kívül a mese fontosságáról és pszichológiájáról is összegyűjtöttük a leginformatívabb cikkeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések