2015. március 4., szerda

Börzsöny látnivalók

A községből jelölt erdei turistautakon egy, illetve tetszés szerint többnapos túrákat lehet tenni. Természeti és kulturális látnivalókban is bővelkedik a börzsönyi táj. Királyrét közelében található látnivalók.


Legmagasabb csúcsa a Csóványos -9m. Területének csaknem háromnegyede a Duna–Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik. Tudjuk, hogy több esetben is sikerült ekkor, a török hódoltság alatt a katolikusoknak néhány évre visszaszerezni ezt az egyházat. Tölgyes Vendégház Nagymaros. Szálláshelyünk, Nagymaros központi részén helyezkedik el.


Igényes környezetben szolíd árakkal várjuk a Nagymaroson szállást keresőket. A tákosi templomnak festett fakazettás mennyezete, szószéke, karzata adja az igazi értékét. A csarodai templom beltere a középkori és reneszánsz falfestészet, a népi, valamint a protestáns díszítőművészet hihetetlenül csodálatos együttese.


Börzsöny látnivalók

A Dunakanyar Magyarország egyik legszebb régiója. A hegyek és a Duna úgy ölelik fel a térséget, hogy könnyű első látásra megkedvelni. Minden évszakban a turisták, természetjárók kedvenc kiránduló helyévé vált. Innen indulnak és sokszor ide is, érkeznek vissza a megfáradt „felfedezők”. Börzsöny -patak mentén összesen négy malmot ábrázol.


Ezekre több rétegben harmadidőszaki üledékes kőzetek rakódtak a vulkanikus tevékenység előtt. The site uses cookies to provide the best service. To continue using this site, cookies must be accepted. Kishanta- és Korompa patak találkozása feletti dombtetőn állnak.


Látnivalók a túraútvonalak közelében. Eredetileg lakótorony és ahhoz csatlakozó udvarból álló vár volt itt. Túlélve a tervezett vízi erőmű általi rombolásokat lassan éled újra… s egyre színvonalasabb szállások is várják a kirándulni vágyókat. Egy rövidebb, pár napos kiruccanásra sokaknak azonnal beugrik a környező országokból Bécs vagy Prága, viszont Pozsony neve talán ritkábban merül fel.


A következőkből szerintem kiderül, hogy miért gondolom ezt hibának. Aktuális hírek, információk a borzsonyikisvasutak. Tekintse meg látnivaló ajánlónkat Szob településenMúzeum, UtazzItthon.


Tihany Község Önkormányzatával szoros együttműködésben, építtette meg a tihanyi Apáti-hegyen az Őrtorony kilátót. Ezen a lapon főleg a természetjárás és a turizmus szempontjából mutatom be a Dunakanyar északi oldalát, ezt a gyönyörű andezit ősvulkánt. Diósjenőről nyugatnak indulva található a 6méter magas Bárány-bérc, amelyet egy keskeny hegynyereg köt össze a tőle keletre fekvő és nála alacsonyabb. A török időket követő betelepítések során szlovák favágók, majd dél-német telepesek vettek.


A legjobb hely Budapest környékén válogatásunk után íme szuper hely a fővárostól kb. De szívesen adunk tájékoztatást ezekről, ha hozzánk látogatnak. Vendégházunkban szeretettel látjuk a kis- és nagycsaládosokat, pihenni vágyó párokat, családi csoportokat. Kedvezményes árat ajánlunk részükre a szállás- és étkezési díjakból.


Börzsöny látnivalók

In fact, the total size of Borzsony. This result falls beyond the top 1M of websites and identifies a large and not optimized web page that may take ages to load. A mintegy hektáros Jenői-tónál napijegy ellenében horgászási lehetőség áll a vendégek rendelkezésére. Történelmi múltja egészen a török időkig nyúlik vissza, abba az időbe, amikor a nemzet élet-halál harcát vívta a pogány törökkel. A szálláson foglalható maximális férőhely – fő.


Szobáink egy része zuhanyzós pótágyazható, színes televízióval felszerelt. Néhány szobánk az egyszerűbb igényeknek igyekszik megfelelni azzal, hogy a szobákhoz közös zuhanyzók tartoznak. Naponta frissülő kuponos utazási ajánlatok.


Börzsöny látnivalók

Fantasztikus belföldi és külföldi nyaralások, wellness pihenések egy helyen, féláron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések