2018. július 17., kedd

Görög katolikus papok névsora

Görög katolikus papok névsora

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Romániai Püspöki Konferencia Állandó Tanácsai évente találkoznak, hogy megvitassák az aktuális és közös témákat. Szent Liturgián felolvasnak a katolikus templomokban. MÁS EGYHÁZMEGYÉHEZ TARTOZÓ PAPOK.


Görög katolikus papok névsora

Az Erdélyi Katolikus Karizmatikus Megújulás konferenciája. Megújult területi vezetőség az erdélyi ferences nővérek közösségének élén. A görög katolikus egyházközségek ( papok és kántorok) számára földeket hasítottak ki, a papok pedig olyan kiváltságot kaptak, mint amilyeneket a római katolikus papok élveztek. Az egyesülés után a görög katolikus egyházat az egri érsekség fennhatósága alá helyezték. A katolikus egyház eredetét Jézusig és a tizenkét apostolig vezeti vissza.


Az egyház püspökeit az apostolok utódainak tekinti, akik Krisztus nevében és hatalmával tanítanak, megszentelnek és kormányoznak, Róma püspöke, a pápa pedig Péternek, az apostolok vezetőjének az utódja, aki egyedül kapta meg a Mennyország kulcsait, s akit Jézus az egész nyáj pásztorává tett. A szegények nem csalatkoznak reményükben” (Zsolt 19). A zsoltár szavai hihetetlenül időszerűek. Mély igazságot fejeznek ki, amelyet a hit mindenekelőtt a legszegényebbek szívébe tud belevésni, mégpedig azt, hogy visszakapják a reményt, amelyet az igazságtalanságok, szenvedések és az élet bizonytalansága miatt elveszítettek.


A média Commons tartalmaz Magyarországi római katolikus papok témájú kategóriát. Ez a kategória az alábbi alkategóriával rendelkezik (összesen alkategóriája van). Hírek, liturgia, szertartások, egyháztörténet, képtár, körpanorámaképek a templomokról, parochiák adatai, kiadványok, linkek. Kárpátalja területén található.


Püspöki Palota Plébániák Papok Lelkiség Fotógalériák Videótár. Homrogd település hagyományosan görög katolikus múltú falu, melynek lakossági összetétele az elmúlt század végéhez közeledve megváltozott, a római katolikus hívek száma megnövekedett ahogyan ezzel együtt a saját templomra való igényük is. Kis híján naponta kapom meg, hogy miért hívnak minket, katolikus papokat atyáknak, ha egyszer Jézus maga mondja, hogy ne hívassuk magunkat így (Mt 29). Mivel már nagyon unom (ez ugyanis kb. olyan szintű kérdés, mint pl. hogy miért nem hívjuk Jézust ajtónak, mikor maga mondja magáról, hogy ő az ajtó (Jn 19)), itt az idő. Rögtön előrebocsátom, hogy az összeírások egy része, végeredményben a lelkész­ pénztárnak (cassa parochorum) nevezett, állami és egyházi hozzájárulással szervezett alapítvány számára készült.


Ezek közül az egyik (és nálunk a legismertebb) a görög katolikus egyház. A rítusuk keleti, de a vezetőjük a pápa. A hit ugyanaz, a külsőségek kicsit mások. A Magyar Kurír a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) félhivatalos hírportálja. Vatikáni és egyházi hírek, cikkek, programajánlatok.


PAPOK NÉVSORA Az alábbi listán egy-egy név többször is előfordul. Ez a duplázás, vagy triplázás onnét jöhet, hogy mivel a brassói rendházból. Hét évvel ezelőtt merült fel először az ötlet, hogy az elsősorban lelki tartalmú ifjúsági rendezvények mellett legyen egy olyan nap is a katolikus fiatalok számára, amikor a közösségépítésen, az egymással való találkozáson van a hangsúly. A Katolikus egyház kedvező feltételeket adott a betérőknek.


Néhány példa a teljesség igénye nélkül: Megtarthatták saját liturgiájukat és a saját böjti hagyományaikat. A papok továbbra is házasodhattak. Viszont biztosítaniuk kellett a lehetőséget, hogy a hívők akár naponta is szentáldozáshoz járulhassanak. A hajdúdorogi püspökség mellett a Miskolci Apostoli Kormányzóság (Exarchátus) is megtartotta önállóságát.


Szeretném a Szentírás tanítását még mélyebb összefüggéseiben megismerni,ezért olvasnám szívesen a görög katolikus testvéreim homiliáit is. Római katolikus vallású vagyok,gyakorló. Köszönöm a lehetőséget. A keleti egyházban a kereszteléskor megbérmálják a gyermeket, az itt jelzett fő protestáns hitről tért át, vagy gyermekkorában római katolikus pap keresztelte meg, de az egyházjog szerint görög katolikus , ezért később bérmálkozott.


Görög katolikus papok névsora

Böjtök fajtái Szigorú böjt Jelenti a húsos, zsíros, tojásos ételektől és a tejtermékektől - akár tejport tartalmazó ételek-től - való tartózkodást, kivételt képez a hal (hidegvérűek) fogyasztása. Görög Katolikus Egyházunk Böjti fegyelme I. Megengedett a csak paprikás lisztben, olajban kisütött hal is). A szentek sorsában az egyháztörténelem pozitív oldala jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések