2017. november 16., csütörtök

Ptgreg nyomtatvány

A nyomtatvány az általános szabályok szerint elektronikusan vagy papír alapon nyújtható be. Az alábbi linken a nyomtatvány PDF képét fogja látni. A pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság. Az új rendszer értelmében mind a régi, mind az új követelmények alapján engedélyezett pénztárgépek regisztrációja szükséges a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Kattintson ide a regisztráció elindításához!


Ptgreg nyomtatvány

Minden új géphez kell egy beüzemelési kódot kérni, annak is aki nem kap támogatást. Ezen adatszolgáltatások kísérő okmánya a PTGOPTA nyomtatvány. Ezt a nyomtatványt kell kitöltenie minden vállalkozónak, aki online pénztárgépet kíván üzemeltetni, akár úgy, hogy megvásárolja, akár úgy hogy bérli azt.


Siófokon, a központtól 5méterre, a. A Pénztárgép üzembehelyezési díja 10. Számlával bizonylatolt ügylet adatainakpénztárgépben való rögzítése Áfa tv. Cégünk a Nazza Software Kft. PTGREG ” nevű nyomtatványon igényelhető.


Bulgáriában készülő Tremol márkájú pénztárgépek kizárólagos magyarországi forgalmazásával. Az apának gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig, öt, ikergyermekek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. Az adózó első feladata, hogy egy erre rendszeresített forma nyomtatványon regisztrációs kódot igényeljen a NAV-tól.


Jogszabályváltozások, kormányzati intézkedések. Az igénylést követő napon belül megkapja az üzembehelyezési kódot, egyúttal értesítjük a támogatási igény elfogadásáról vagy elutasításáról is. Javasoljuk, hogy a nyomtatvány kitöltésével bízza meg könyvelőjét, így elkerülhető a hibás kitöltés.


Regisztrációs kódot, vagy más néven üzembe helyezési kódot mindenkinek igényelnie kell, akik online pénztárgépet szeretnének vásárolni. Az adatlap a névmegújulás mellett néhány gyakorlati változást is jelent a képviseleti bejelentések terén. Az adóhivatal az elektronikusan beküldött nyomtatvány esetében nap múlva, postai úton elküldött nyomtatvány esetében nap múlva küldi el az adózó részére azt a karakterből álló, regisztrációs kódot, amelynek birtokában. Gyorsan tájékozódhat az ügyfeleink által leggyakrabban feltett kérdésekre vonatkozóan, ha átnézi ezt az oldalt. Reméljük segítettünk megválaszolni kérdéseit, de ha nem, szívesen válaszolunk megkeresésére, akár személyesen, akár telefonon, akár e-mailben, vagy a weblap kapcsolati űrlapján keresztül!


Ajánlott könyvelő segítségét kérni. Az AP számra szükség van. Ez a napi zárás alján található jegyű szám. A pénztárgép üzemeltetője az erre a célra rendszeresített nyomtatványon – PTGTAXUZ nyomtatvány – köteles az állami adó- és vámhatósághoz adatszolgáltatást teljesíteni, amennyiben azzal a céllal fejezi be a pénztárgép használatát, hogy az adott pénztárgépet a továbbiakban nem kívánja üzemeltetni Az. Az ezer forintos állami támogatás igényléséhez a nyomtatvány TAM-és TAM-lapjait kell kitölteni.


Ezeken a lapokon üzembe helyezési kódot gépenként kell igényelni, azaz minden darab pénztárgép egyedi üzembe helyezési kódot kap a NAV-tól. Már csak azért is, mer sűrűn-sűrűn módosítják is. Mivel államháztartási támogatásról van szó, tele van mindenféle nyilatkozattal, amiről a támogatásos rendelet nem is beszél. A részletszabályokra a múlt heti Hétindítóban már kitértünk, ugyanakkor a nyomtatvány erre még nem volt felkészítve, azonban november 24-e után ennek működése is helyreállt, és lehetségessé vált már „támogatásos” kódot is igényelni! Napi Köz(l)öny Csináld magad újság!


NGM rendeletnek megfelelő pénztárgépek átszemélyesítéshez az új üzemeltetőnek átszemélyesítési kódot szükséges beszereznie. Szeptember 30-tól bővül az online pénztárgép használatára kötelezettek köre. Ezentúl érintettek lesznek a gyógyszertárak, gépjármű és motorkerékpár javítók, alkatrész-kiskereskedők, az egyes vendéglátók, szálláshely-szolgáltatók, kölcsönzők,a plasztikai sebészet, a tánctermi, diszkó szolgáltatás, a ruha- és vegytisztítás a testedzési szolgáltatás is.


A NAV napon belül minden egyes pénztárgéphez elküldi elektronikus formában a karakterből álló regisztrációs kódot, amely – megfelelő feltételek esetén – a támogatás igénybevételéhez is szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések