2017. november 9., csütörtök

Börzsöny túra gyerekkel

A legjobb hely Budapest környékén válogatásunk után íme szuper hely a fővárostól kb. Az alábbiakban olyan kirándulási helyszínt válogattunk össze, amely ideális lehet lehet kisgyerekes családoknak, akikhez esetleg még a visszafogottabb tempót igénylő nagyszülők is csatlakoznak. A gyerekek számára pedig igazi kaland a völgyben tett túra , hisz olykor a meder kövein lépegetve kell haladni.


Börzsöny túra gyerekkel

A völgyben barlangok is vannak. Az egyik a Betyárpamlag-barlang, amelyet a hírhedt bakonyi betyár, Savanyú Jóska búvóhelyének tartottak, a másik a Zsivány-barlang, amelyben szintén betyárok bujdostak üldözőik elől. A csúcsra vezető utak elég kapaszkodósak, viszont rövidek.


A várakhoz is érdemesebb gyalog elmenni, Petőfi nyomait taposva. Mindkét túra több órás, gyakran igen nehéz terepen hala ezzel mindenképp kalkuláljunk indulás előtt. Az oldal célja a kerékpártúrával kapcsolatos linkek összegyűjtése.


Börzsöny túra gyerekkel

Ez alatt értem a kerékpártúrák élménybeszámolóit, kerékpártúrázok honlapjait, legyen szó kisebb hazai bringáskiruccanásokról, nagyobb európai körutakról, vagy éves földkörüli kerékpártúráról. Szélforgó, az élményekkel teli gyerekkorért. A gyerekprogram-ajánló oldalunkon összegyűjtött budapesti illetve Budapest környéki helyszínek és programok minden családnak tartogatnak élményeket. Magyarország leggyorsabban fejlődő nonprofit térkép-portálja, ingyenesen hozzáférhető, igényes elektronikus térképszolgáltatásokkal. A névben vállalt turistautakon túl a teljes közúthálózat és a települések utcaszintű térképezését is végzi, és elektronikus térképek széles skáláján publikálja.


A turistaútvonal gyerekbarát, száraz, jó időben sportváltozatú babakocsi barát, esős idő után ellenben nem érdemes babakocsival nekivágni. Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület. Kirándulóhelyek gyerekkel Budapesten. A budapesti kirándulóhelyek között számtalan lehetőséget találunk. Városligetben vagy a Margitszigeten, sőt a nagyobbakkal biciklis kirándulóhelyeket is kereshetünk, például a Dunakanyarban.


Bakancslistás csúszdapark gyerekkel , amit nem szabad kihagyni! Csőcsúszda, szlalom csúszda, hullámos csúszda, „függőhidak”, mászóvár, hinták, trambulin, kilátótorony garantálja az élményt egészen kicsik és már nagyobb gyerekek számára is. A Gellért-hegyi csúszdás játszótérre a belépés ingyenes. Beköszöntött a tavasz, megindult a zsongás, és én is pörögtem ezerrel, hogy beindulhat nekünk is a túraszezon. A túra körülbelül kilométer hosszú, amit kényelmes tempóban 2-óra alatt lehet bejárni.


Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching. A kellemes sétaút a látványos Őrdög-árok partja mentén halad. A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.


Diósjenőn (250m) tartunk egy korai ebédet, hogy ennyivel is kevesebbet kelljen cipelni, majd vízet veszünk. Magyarország második legmagasabb pontján fekvő Galyatető Turistacentrum vállal céges rendezvényszervezést, csapatépítést, családi összejövetel és ünneplések kivitelezését. Királyrét nem véletlenül lett a Börzsöny egyik népszerű kirándulóhelye, hiszen itt tényleg a bőség zavarával szembesülünk, hogy mivel is töltsük el az időnket. Jó móka a sínbiciklizés (hajtányozás), amelyet a kisvasút királyréti végállomástól kb. A túra 1km lett, a majdnem évesem simán végignyomta (nem volt nagy zsákbamacska, ment már ennyit, csak más terepen), bár este nem kellett nagyon altatni :D Sőt, engem se, fullosan elfáradtunk, mert volt szint is bőven kb.


A Börzsöny északnyugati szegletében látványos, változatos körtúrát tehetünk. A Fekete-völgy romantikus szurdokából kapaszkodjunk fel az Ökör-oromra, ahol a Vár-bérc, a Holló-kő és a Jancsi-hegy egymást követő, káprázatos sziklaszirtjei várnak ránk. A Feketevölgy Panzió (volt VILATI üdülő) a Börzsöny hegység északi részén, Kemence községtől (Pest megye) km-re található. Távol a nagyvárosok zajától, rossz levegőjétől, természetvédelmi területen a Csarna (Fekete)- patak völgyében bújik meg. Terveim szerint arról, hogyan éltük meg a szülő szemüvegén keresztül a túra szervezését majd magát a túrát, illetve segítségként a hasonszőrűeknek, összegyűjtvén a számomra fontos infókat.


Gyerekkel vagy gyerek nélkül, mikor-miért, hogyan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések