2017. november 3., péntek

Esti mese lányoknak

Esti mese lányoknak

Ha gyermekednek esti mesét keresel, a legjobb helyen jársz! Folyamatosan bővülő gyűjteményünkben megtalálsz minden féle-fajta mesét, régieket, újakat, népszerűeket és kevésbé ismerteket. Idén karácsonyra jelenik meg az Esti mesék-sorozat első két kötete: az egyik a lányoknak , a másik a fiúknak szól.


Volt egyszer egy király, volt három lánya. A király nem tudta mire vélni, hol szaggatják el a cipőjüket. Nem csoda, hiszen hősnői – vagány kalózok, zseniális tudósok vagy élvonalbeli sportolók – köztünk éltek és élnek, az ókori Japánban éppúgy, mint a mai Mexikóban. A szerzőpáros újragondolja a mese műfaját.


Száz rendkívüli nő életét mondja el Kleopátrától Marie Curie-n át Michelle Obamáig. Történetüket egy-egy portré teszi teljessé, amelyeket a világ különböző országaiban alkotó hatvan női grafikus készített. Most egy-egy mese található mindhárom SIÓ literes gyümölcslé dobozán! Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, annak a királynak volt három igen szép leánya.


Mesetár - legújabb esti mesék. Mátyás király és a koldus (népmese) november 22. Mese a három kismalackáról II. Leszámol azzal a sztereotípiával, hogy a nők szerepe másodlagos, vagy kimerül abban, hogy várják a megmentő hőst, akivel majd boldogan élnek, és az önmegvalósítás nem nekik való. A kedves kis állatok, már nagyon várják, hogy elaltassuk őket.


Talán a mese végére te is álomba szenderülsz. Lehet, hogy később, ha újra kezembe kerül e könyv, s nem a napi egy (sok) mese között, akkor majd más kerül közelebb a pillanatnyi lelkiállapotomhoz. Jó ebben a sorozatban, hogy a nyelvezete szép, és talán a mesék hosszúsága is megfelelő egy esti lefekvéshez.


ESTI MESE MINDEN NAPRA. Mesélj innen minden nap! Tableten és mobilon is! Itt a New York Times sikerlistáját is megjárt szenzációs könyv folytatása, ami arra ösztönzi a lányokat szerte a világon, hogy merjenek álmodni, célokat kitűzni, és küzdeni, hogy elérjék ezeket. Bátran szembeszáll a kártevőkkel, kíváncsi és bár eleinte félszeg, elhiszi magáról, hogy képes megoldani hatalmasnak tűnő feladatokat is.


A bűbájos mese mellett ráadásul a kötetből rengeteg érdekes információ megtudható a gyógynövényekről is. Comptonban akadt néhány bajkeverő banda, de amikor látták Venust és Serenát teniszezni, nagy hatással volt rájuk a két lány szenvedélye és elszántsága. Mi lenne, ha a hercegnő nem menne feleségül a király.


Királynők és aktivisták, balerinák és ügyvédek, kalózok és számítógépes tudósok, űrhajósok és feltalálók lenyűgöző történetei mutatják be a lehetőségek. A meséket - könyvenként tizenhat gyönyörű és tanulságos történetet - Boldizsár Ildikó író-mesekutató válogatta össze a különböző kontinensek. Minden napra egy Disney mese ) Moser Erwin. A macskakirály születésnapja. Asselin KristineMalone Jen.


Rövid esti mese (lányoknak ) Hunyd be szemenyisd ki szád Jó gecis lesz a punád. Szemed partja miért ily eres? Arra ösztönzi hogy tehetségeket keressenek ott, ahol nem is gondolták, hogy tehetséget találhatnak. Lehetővé teszi, hogy váratlan helyeken is felfedezzék a lehetőséget.


Kisiskolásoknak ajánljuk továbbá Al Ghaoui Hesna bátorság-mesekönyvét, a Holli, a hőst is, amiről ide kattintva olvashaóatsz bővebben, vagy megnézheted a belapozóját ezen a linken. Esti mesék a boldogságról. Ez a lenyűgöző könyv megmutatja a lányoknak , hogy bármi lehet belőlük. Arab, észt, lengyel, své koreai és magyar, Andersen és Grimm-mesék egyaránt szerepelnek a könyvben. Rövidségük ellenére azonban nagyon is inspiráló történetek ezek a világ minden tájáról.


A legfontosabbról szólnak: az egyes, megismételhetetlen emberről, a benne rejlő lehetőségekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések