2017. november 13., hétfő

Bordaközi izom zúzódás

Bármely izom fájdalma zúzódás , túlerőltetés, megrántás következtében. Amikor egy izmot túlfeszítenek, az izomban, illetve az azt a csonthoz erősítő ínban apró repedések, szakadások keletkezhetnek. Futás közben kialakuló jellegzetes fájdalom a törzs oldalában. A bordaközi izom sérülésének leggyakoribb okai között lehetnek a konkrét sérülések, amelyek például sportolás közben vagy akár egy autóbalesetben keletkezhetnek.


Nem ritkán a sportolás közben végzett helytelen mozdulat vagy rendszeresen végzett mozdulatsor okozza a fájdalmat, főként táncosoknál, súlyemelőknél. Lágyrész- zúzódás : a fizikai behatás a csontot nem, csak a bőrt, esetleg az izmot károsítja. Mivel kisebb mértékű sérülésnek tűnő esetekben, a sérültek nem mindig fordulnak orvoshoz, ezért például a bőr mechanikai sérülésével járó sérülések csapdát rejthetnek magukban.


A bordaközi idegzsába és a neuralgiás fájdalom A bordaközi idegzsába sokszor hónapokig is kínozhatja a betegeket. A hatékony kezelés érdekében fontos, hogy már az első panaszok jelentkezésekor orvoshoz forduljon. Mi okozza, mik a betegség tünetei, és hogyan kezelhető? Bordaközi izomzúzódásra mit ajánlanátok? Főleg orrfújásnál szokott fájni.


Alig tudom mozgatni a bal kezemet, nem bírok ülni és feküdni. Az ~ és - zúzódás akkor jön létre, ha az izmot hirtelen erőhatás, direkt trauma vagy túlterhelés éri. A súlyosság és a sérülés terjedelme különböző, így három fokozatát különböztetjük meg. Az izom mozgatása fájdalmat okoz. Pedig a törzs eme, felső területén jelentkező panaszok hátterében számos esetben valamilyen kisebb, banális probléma áll.


Ha az izom csak részlegesen szaka de nem pihentetik, hanem tovább terhelik, akkor az adott terület sérülékenyebb lehet, teljes szakadás is létrejöhet. Ha a szakadás nagyon nagy és műteni kellene, de arra nincs mó akkor a szakadás helyén behúzódás keletkezhet, ami részben kozmetikai, részben funkcionális problémát okoz. A bordaközi és a hasi izmok (VIII. és a IX. borda között látható a külső bordaközi izom (musculus intercostalis externus).


A bordaközi izmok a bordaközökben elhelyezkedő lapos izmok, amelyek nagyrészt kitöltik a bordaközöket, (spatium intercostale) ezzel hozzájárulnak a csontos mellkasfal lezárásához, ugyanakkor fontos. A vádlifájdalom olyan súlyossá válhat, hogy akár a járást is akadályozhatja. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint az orvosi diagnózis azért is fontos, mert az izomhúzódástól az érproblémáig számos ok állhat a háttérben. Már napja nagyon fáj a bal mellem alatt, elmentem vele orvoshoz, és azt mondta, hogy az izom van becsípődve.


Kaptam rá cataflam-ot és Flector tapaszt. A mozgásszerre ható készitmények élénkitő, vérkeringést fokozó összetevőinek használata révén a mozgás könnyebbé és szabadabbá válhat. Zúzódások, baleset vagy akaratlan, nagy megterhelés, az izom túlnyújtása miatti – az érintett területen fájdalmas besüppedéssel, dudor kialakulásával jelentkező – izomrostszakadás következményeként a kötőszövetes lemez alatt lévő izomvérzés szabad szemmel nem érzékelhető. A bordák fizikai sérülése, izom , és idegeredetű betegségek, valamint a tüdő alsó részén kialakult gyulladásos, illetve egyéb betegségek is jobb bordaív alatti fájdalmat válthatnak ki.


Bordaközi izom zúzódás

Ajánlott cikkünk ebben a témában: Jobb bordaív alatti fájdalom. A mellkasi fájdalom a leggyakrabban előforduló panaszok közé tartozik. Megesik, hogy magától elmúlik, de komoly probléma is állhat mögötte. A mellkas (thorax) az emberi test, az emlősök és bizonyos más állatokfajok testének része. Az ember törzsének nyak és has közötti része.


Ellenkező esetben egy szakadt izom gondos öngondoskodással kezelhető. A tünetek az érintett izomtól és a sérülés súlyosságától függenek. A membrán felett vagy alatt elhelyezkedő szervek sérülései gyakoriak a hipochondrium fájdalmában.


A különböző etiológiájú fájdalmak a kontúzió, a görcsök, az intercostalis izom megsértése, peritoneális gyulladásos folyamatok vagy a peritoneumban tapadók. Start studying Izmok és eredésük. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. A bordaközi ideggyulladás tünetei közül számtalan apró, de annál fájdalmasabb jel utalhat a gyulladásra, így például a kezdetben olyan, mintha csak becsípődött volna valamink, netán beszorult volna a tüdőnkben a levegő, de különös ismertetőjel, hogy a fájdalom nemhogy alább hagyna, hanem egyre csak erősödik. A Flector 1mg gyógyszeres tapasz diklofenák-epolamin hatóanyagot tartalmazó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású készítmény.


Az inak, szalagok, izmok és ízületek sérülése (ficam, zúzódás , rándulás, húzódás) következtében fellépő fájdalom és gyulladás helyi kezelésére szolgál. A törzs izomzatához tartozik a bordaközi izom és a rekeszizom. A medencét alulról a medencefenék rekeszizomhoz hasonló izomzata zárja gát. A hasizomzat gyenge pontja a lágyékcsatorna, amely a hasüregből a szeméremcsont előtt a lágyék bőre alá kivezető kis „alagút”.


Bordaközi izom zúzódás

Részleges szakadásnál a kialakuló fájdalom gátolhatja az izom összehúzódást, teljes szakadásnál az izom képtelen az összehúzódásra, izomban a szakadás jól érezhetően az egész izomhasra kiterjed. Hematóma -bevérzés létrejöhet izomszakadás vagy zúzódás. GER GOR, reflux, mellhártyagyulladás, övsömör A ~ jelentkezésekor alapvető a szív eredetű fájdalom kizárása, mely az egyik leggyakoribb ok.


Az angina vagy ~ magában a szívizomban keletkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések