2017. november 20., hétfő

Gesztenye fesztivál kőszeg

Kőszeg egy ékszerdoboz, a Dunántúl gyöngyszeme, ahol minden nap érdekes programokkal várjuk. A gasztronómiai, hagyományőrző ünnepet és vásárt 6. Kőszegről kiindulva kitűnő túraútvonalakat kínál a táj – kirándulhatunk a Stájer-házakig, a Hétforráshoz, az Óház-kilátóhoz, vagy körbenézhetünk az Írottkő tetejére épített kilátóról, ahonnan az Alpok panorámája tárul a szemünk elé. Miután az Alpokalja gesztenyefesztiválja gasztronómiai és hagyományőrző ünnep is egyben, annak sem.


This video is unavailable. Gábor régész tart fenti címmel előadást a Városi Könyvtár 2. Kőszeg legtöbb embert megmozgató rendezvénye a Kőszegi Szüret. A programsorozat központi eseménye a szombati jelmezes, szüreti karnevál. A borászok az Alpokalja környékbeli dűlőin közel 1hektáron főként kékfrankost, zweigeltet, blauburgert termelnek, és minden évben rendesen megünneplik a szüretet.


Hallottam évről-évre nagyobb látogatottságot produkál, és erről szombat délután már testközelből is megbizonyosodtam. Velem csendes utcáin tömegnyomor fogadott. Kőszeg környékének legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, és ennek köszönhetően rendezik meg immár 4. Ez a fesztivál igazi gasztronómiai kavalká hagyományörző vásárral. Hasonlóképpen érzi magát otthon az a sok ember, aki idén október 5-én ellátogat a tormaföldi gesztenyefesztivál rendezvényére.


Gesztenye fesztivál kőszeg

A fesztivál két napos, így a látogató minden nap talál magának való programot. Nem beszélve arról, hogy az egész falu területén az út mentén sütik a gesztenyét. A gesztenyét vaskályhán sütik, melynek füstös szaga és a sült gesztenye illata az egész környéket átjárja.


Szeretettel köszöntelek a Pannonhalma és Kistérsége klub közösségi oldalán! Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Iharosberény a szelídgesztenye ősi hazája.


Gesztenye fesztivál kőszeg

Az épület érdekessége, hogy fele Ausztriához, fele Magyarországhoz tartozik. Nyugat Magyarország és Burgenland legmagasabb pontján található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre, továbbá az egykori Vasfüggöny nyomvonala is jól látható. Ha Ön rendezvényszervező kérjük kattintson ide! Hirdessen Ön is a FESZTIVÁL.


A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Fesztivál és fesztiválok szóra az első találatok között! A Királyvölgyi öreg óriás gesztenyefa története. Gesztenyénk évszázadokon keresztül állt e helyen.


Gesztenye fesztivál kőszeg

A nép 8évesnek tartotta. Velem egy kis falucska, Szombathely és kőszeg szomszédságában található. A környék és a fesztivál hangulata a régi vásárokat idézi, ami nagyon megragadott minket és ezért szeretném mindenkivel megosztani az élményeimet.


A mesés és izgalmas vadnyugat a forraltbor fesztivál legnagyobb eseménye November December én Tordasra költözik! Ingyenes fesztivál az egész családnak! A régió másik legnagyobb gasztronómiai eseménye a Kőszeg óvárosában megrendezett Natúrpark Ízei Gasztronómiai fesztivál – Orsolya napi vásár. Ezt minden évben az Orsolya-naphoz (október 21.) legközelebb eső hétvégén rendezik meg, amikor Kőszeg és vonzáskörzetének jellegzetes, őszre jellemző ízeit kóstolhatják. Rendezvények, fesztiválok, kézműves vásárok.


Adventi Vásár - Budapest, XI. Azt hittétek itt az ősz és nyugi lesz, hát dehogy. Befag klubházba a Lőtéri utca tetejéhez,megtaláljátok úgyis, a füst jelzi a helyet, meg lövészet is lesz, úgyhogy hangra is mehettek.


A „Natúrpark ízei Gasztronómiai fesztivál - Orsolya napi vásár” minden évben az Orsolya naphoz (október 21.) legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre, amikor Kőszeg és vonzáskörzetének jellegzetes, őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az ide látogatók. Országos fesztivál portál és kereső térkép! Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek.


Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BIRÓ ISTVÁN a vasvári Erdészet dolgozója éves korában váratlanul elhunyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések