2017. május 12., péntek

Tavaszi serkentés a méhesben

Tavaszi serkentés a méhesben

A telelés végén ,amikor az idő tartósabb melegre fordul,megindul a petézés. A méhek általában virágport gyűjtenek,nektár még alig van,a nappali időszakból is mindössze pár óra alkalmas gyűjtésre. Borsos Méhészet Kecskemét Kecskemét határában van egy kisház, abban lakik egy méhész, a felesége, és két kislány, Zs. Méheink mézet készítenek, ez életünk méze. A tavasz egy nagyon nehéz, sokszor ínséges napokkal teli időszak a többségében amúgy is elhasználódott, tavalyi méhek alkotta család számára.


Tavaszi serkentés a méhesben

A nagy hőmérséklet ingadozások és főként az éjszakai lehűlések miatt a méhcsalád - természetes körülmények között - gyakran beszünteti az aktivitását és visszahúzódik telelő fürtbe a fiasítást melegen tartva. Az őszi-téli időjárás általában megviseli a kaptárakat, pereg a festék, a tető nem szigetel jó, beázik. A ládák felújításra szorulnak. Néhány üres kaptár minden méhesben van tartalékban. Először ezeket tesszük rendbe, majd felkészülünk a további cserére.


A metszés gyümölcsei című DVD és kiskönyv. A serkentés nem helyettesíti a gazdag téli mézkészletet és a sok fiatal méhet. Ezt az év végi serkentő etetés támogatja, amibe ritkán szól bele az időjárás. Ez segíti a téli túlélést és a tavaszi fejlődést is.


Időtrabló módszer, csak az vállalkozhat rá, aki a méhes közelében lakik. A Tavaszi Szellő kendő elnyújtott háromszög formájú kendő. Vékony és közepes vastagságú fonalból egyaránt nagyon szép lesz.


Tavaszi szél vizet áraszt Love Song (Hungarian) Tavaszi szél vizet áraszt, Virágom, virágom. Csillagászati értelemben a tavaszi nap-éj egyenlőség idején kezdődik a tavasz, azaz akkor, amikor a Nap az egyenlítő felett delel. A tavaszi etetést-ha kell-a rendszeres virágporhordás után szabad elkezdeni.


Minél gyengébb az állomány,minél nagyobb a keret nagysága annál inkább szükséges a szűkítés. Erős népességű állomány megold szinte mindent. Ilyet kell tartani,ehhez kell a szaktudás.


Directed by Michael Curtiz. With Sándor Góth, Erzsi B. Marton, Ica von Lenkeffy, Zoltán Szerémy. Mindy - kreatív ötletek és dekorációk minden napra. Oldalunkon rengeteg kreatív ötletet találhatsz részletes.


Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. A legnagyobb területen vetett mézelő növényünk a napraforgó vetésterülete az idei évben 3ezer hektár , megegyezik a tavalyival. Azonban az idei évben a hirtelen jött melegnek köszönhetően a napraforgó fejlettsége egy-két héttel előrébb tart, mint tavaly, már van olyan tábla ami lemenőben van és olyan is ami még nagyon messze van a csillag bimbós állapottól is. Szerintem mivel úgy is itt a bevizsgálási időszak keresd meg az eü felelőst és alaposan nézzétek át az állományt.


Addig is irtsd az atkát az előírt dózissal és rendszerességgel és ellenőrizd az atkaölőszer hatékonyságát, lehetőleg minél több kaptárnál. Nyáron kezdik árusítani az idei mézet, ami azt jelenti, hogy már most beszerezhetjük a téli készletet. Problémát okozhat viszont, hogy az üzletekben nehéz felismerni a jó minőségű mézet, vásárláskor csak a megérzéseinkre támaszkodhatunk. A télen tartalékba helyezett elsõ mézes lépeknek a behelyezése is ezen a napon történt (elsõ bõvítõ lép).


Náluk nincs tavaszi serkentés , az eddig leírtak alapján. Serkentés , e fogalmat felhasználóik találták ki hibáikra mentelemként, és a nagyobb gon hogy hisznek is benne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések