2016. június 15., szerda

Rák kialakulásának okai

A daganatos betegség kialakulásának feltételezett lelki okai : A fiatalkori elszigeteltség, elhagyatottság, kétségbeesettség. A mélyebb emberi kapcsolatok veszélyesnek minősítése. Felnőttként létre tudott hozni erős, tartalmas kapcsolatot, vagy munkájába fektetett nagy energiákat, ezért élt, ez lett élete értelme. Gyakori kérdés a rákbetegek körében, hogy miért pont náluk alakult ki a betegség? Erre a kérdésre nem mindig lehet válaszolni, hiszen csak annyi biztos, hogy a daganatok kialakulásának kockázatát az életmó a környezeti hatások és az örökletesség határozza meg, egy további faktorral, a véletlenszerűen bekövetkező mutációkkal együtt.


A rák kialakulásának lelki okai - Nemcsak a dohányzás okoz rosszindulatú daganatokat. A lelki betegségek is növelhetik a halálos kór kockázatát. A rákszűrés és a kezelések fejlődésének, javulásának köszönhetően a túlélési ráta számos ráktípus esetében javul. Ugyanakkor számos környezeti és életviteli tényező befolyásolja, szembe kell-e néznünk életünk során a daganatos betegségekkel. A rák a világon második leggyakoribb halálok.


Amennyiben a rák kezdettől fogva aktív volt, kialakulásának időpontját is világosan meg tudjuk határozni. Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a rák elsősorban genetikailag öröklött hajlam, illetve egészségtelen életmód miatt alakul ki, a legújabb kutatások szerint kétharmadukért olyan DNS-elváltozások felelősek, amelyeket semmilyen módon nem befolyásolhatunk. A sejtosztódás vagy sejtburjánzás egy fiziológiai folyamat, amely szinte minden szövetben és számos körülmény hatására beindulhat. A rák lokalizációja és a tünetek nyelve pontos felvilágosítást nyújt arra vonatkozólag, hol keresendő a betegséget kiváltó probléma.


Normális esetben a sejtburjánzás és a sejtek elhalásának egyensúlya szigorúan szabályozottan megy végbe, hogy a szervek és szövetek. Régi vita, hogy a rákos megbetegedésekben szerepet játszanak-e a lelki tényezők, és ha igen, hogyan. A vitába sok tudományon kívüli szempont is beszüremlett az évtizedek során.


Sokan hisznek a független, önzetlen, objektív tudomány létezhetőségében. Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és. Elmondta: a daganatos megbetegedések száma folyamatosan nő, és a legnépesebb munkavállalói korosztályba tartozók, a és év közöttiek közül többen halnak meg rákban, mint szív- és érrendszeri megbetegedésben. Testi betegség lelki okai.


A depresszió például olyan mentális betegség, amely súlyosan megzavarja az ember érzelmi egyensúlyát, tartósan és lényegesen rontja az életminőséget (a munkaképességet és a személyes kapcsolatokat). Mellrák: okai , tünetei, diagnózisa, kezelése. De még szomorúbb,hogy egyre több gyerek is beteg.


A rák kiváltó okairól közszájon forgó tévhitek csak felesleges aggodalmakat okoznak. Az interneten mindenféle rémtörténetek keringenek arról, hogy mindennapi használati tárgyak, mint például a műanyag edények. A betegség leggyakrabban az 50. A mellrák kialakulásának rizikója az életkorral együtt nő.


Rák kialakulásának okai

Az emlőrákos betegek körülbelül 10-ből esetben éven felüliek. Minthogy testünk közel billió sejtből áll, ez a szám egyáltalán nem tűnik soknak. Naponta mintegy 1milliárdnyi új sejt pótolja az elhaltakat, vagyis potenciálisan mindnyájan rákbetegek vagyunk. A testben meginduló kóros sejtburjánzásnak vagy a folyadékkal telt tömlőnek pszichés okai is lehetnek. Ez természetes állapot.


Emlőrák akkor alakul ki, amikor az emlő egyes sejtjeinek osztódása abnormálissá válik, s a sejtek tömege csomót, daganatot képez. A dohányzás az egyik legfontosabb kockázati tényező, amely mintegy százalékban tehető felelőssé a rák kifejlődéséért, ráadásul egyértelmű dózis-hatás összefüggést is megfigyeltek több vizsgálatban, azaz az elszívott cigaretták számával egyenes arányban nő a hasnyálmirigyrák kialakulásának a kockázata. A rák rámutat, hogy melyik helyen szorult be az ember a szülőcsatornába. Népbetegségek lelki okai Vannak sajátosan rákkeltő tényezők, melyek valamilyen hibás lelki magatartásban gyökereznek. Gyakran a rák belső és külső okai olyan homályosak, hogy nehéz megmondani a hatásuk elsőbbségét.


A tudományos világban általánosan elfogadott a rák mutációs elmélete. Ennek az elméletnek megfelelően a rákos sejt a külső vagy belső tényezők hatására a szervezet éretlen sejtjeinek genetikai kudarcának eredménye. Néhány tanulmányban a vastagbélrák kialakulásának fokozott kockázatát tárták fel azoknál az embereknél, akik nagy mennyiségű feldolgozott húst fogyasztanak. A legtöbben túl sok embert ismerünk, aki szenvedett már ettől a borzasztó betegségtől. A vastagbélrák és a rektális rák kialakulása összefüggésben állhat az alacsony rosttartalmú és nagy zsír- és kalóriatartalmú étrenddel.


A rákos betegek többsége iszonyú kínokat él meg, mielőtt elveszti a rák ellen vívott harcot. Visszavonulni azonban a testi síkon nem lehet, csak a lelkin, és ott is csak a dolgok visszamenőleges végiggondolásának és a religio keresésének értelmében. Fajtái és kialakulásának okai Többféle bélrák létezik, a leggyakoribb a vastagbélrák, amelynek előfordulása az összes bélrákos megbetegedést tekintve, mintegy negyven százalék. Az esetek körülbelül negyede a szigambelet érinti, de a kór a vékonybelet és a vastagbelet sem kíméli. Megdöbbentő magyarországi adatokkal szolgál a WHO is, melyek bár közvetlenül nem, de közvetetten nagyon is összefüggésben állnak a szájüregi rák kialakulásával.


Rák kialakulásának okai

Bár a hasnyálmirigyrák bárkinél kialakulhat, és pontos előzménye nem ismert, vannak olyan hajlamosító tényezők, amelyek növelik a kockázatát. A rák olyan nagyszámú betegség, melyeket a szabálytalan elváltozásokkal küzdő, normál testszövet beszűrődését és elpusztítását okozó kóros sejtek kialakulásával jellemezhetjük. A év feletti emberek közül minden másodiknak hiányzik a teljes fogsora. A savról általában a maró és keserű szavakra asszociálunk.


Az acidózis hátterében lelki keserűség áll, melynek oka egy olyan helyzet feldolgozásának elutasítása, ami tudat alatt nyomaszt bennünket, testi szinten pedig oly módon jelentkezik, hogy a vér és a sejteket nedvesen tartó folyadék eltolódik a savasság irányába. A rák gyakran képes szétterjedni a szervezetben. A primer mesothelioma, pseudomyxoma peritonei, a primer hepatocellularis carcinoma eseteiben is alacsony a SAAG.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések